Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Den digitale intifadaen

palestinske_barnLederløse palestinske ungdommer, inspirert av instruksjonsvideoer og bilder på sosiale medier som oppmuntrer folk til å «knivstikke en jøde,» antas å stå bak en ny bølge av vold i Israel og på Vestbredden. Ukoordinerte og spontane angrep fra enkelte unge palestinere, de fleste under 25 år, begynte å skje nesten daglig fra oktober 2015 med overfallsmenn som ofte brukte et husholdnings våpen, som kniv eller øks, før de ble skutt.

Israelerne mener at palestinsk muslimsk ungdom blir radikalisert av islamistiske grupper gjennom elektroniske oppfordringskampanjer. Micah Avni, sønn av Richard Lakin som ble drept i et angrep på en offentlig buss i Øst-Jerusalem i oktober, har innlevert et sivilt søksmål mot Facebook.

VICE News reiste til Israel og Vestbredden for å snakke med unge palestinere om deres bruk av sosiale medier, og til israelere som frykter en tredje intifada.

Legg inn en kommentar