Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Max Hermansen ikke ekskludert

Max_HermansenMax Hermansen ble ikke ekskludert verken av sentralstyret eller fylkesstyret i Demokratene i forkant av partiets landsmøte i helgen, slik fylkeslaget i Oslo hadde foreslått. Eter en kampvotering fikk han også lov til å være til stede under møtet. Avstemningen dreide seg om en tolkning av vedtektene, som i dag sier klart at samtlige medlemmer har møterett på partiets landsmøter. 

Fylkeslagene i Oslo og Hordaland var misfornøyd med partiets vedtekter, og mente de måtte sees bort ifra. De hadde tidligere fått støtte fra arbeidsutvalget i partiet, som hadde innkalt landsmøtet med utgangspunkt i at det skulle velges delegater fra fylkesårsmøtene, og at kun valgte delegater kunne møte, til tross for at partiets vedtekter og krysstallklare og slår fast at «samtlige medlemmer som har vært medlem i tre måneder og betalt medlemskontingent før møtet starter, kan møte med tale, og stemmerett.»

Arbeidsutvalgets omdefinering av vedtektene ble avvist av landsmøtet, som slo fast at Max Hermansen, som ikke var valgt som delegat fra sitt fylkeslag, hadde rett til å delta på landsmøtet. Dermed slo landsmøtet også indirekte fast at møtet var feilaktig innkalt, uten at det fikk noen konsekvenser. Men sannsynligvis var det flere medlemmer som hadde ønsket seg til landsmøtet og hadde rett til å møte, som ikke reiste til landsmøtebyen fordi de var feilinformert på partiets nettside.

Max Hermansen hadde på forhånd vist interesse for å bli valgt som ny leder i Demokratene, men endret oppfatning etter å ha observert møtet en stund. Han var kommet til Kristiansand for å diskutert det han mente er vår tids viktigste utfordring: Den muslimske innvasjonen av Europa, men måtte i stedet konstatere at Demokratenes årsmøte dette året var mest opptatt av å bruke tid til å diskutere forrige landsmøtets protokoll.

Den første landsmøtedagen ble forøvrig brukt til vedtektsdebatt, og unormalt for andre partilandsmøter ble alle avstemningene om vedtektene foretatt med skriftlige voteringer, etter krav fra fylkeslaget i Hordaland. Det dro ut tiden, slik at det kke ble tid til å diskutere politikk. Et flere hundre siders utkast til nytt program ble et derfor bare brukt fem minutter til å behandle, men partiledelse lovet at det skulle revideres og endelig behandles neste år.

Et vedtektsforslag fra fylkeslaget i Horaland om at ingen kan være medlem av Demokratene dersom de er med i organisasjoner som bruker samme aksjonsformer som blant annet Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN), og som derfor også ville utelukket medlemmer som var med organisasjoner som «Nei til EU» eller «Med Israel for Fred», som også har utendørs møter med apeller, ble støttet av nøyaktig halve landsmøtet. Men fikk dermed ikke det nødvendige 2/3-flertallet for å bli vedtatt.

Forslaget fra Hordaland innebar også at nye medlemmer måte søke om medlemskap og at fylkesstyret kunne avvise søknaden, uten at den personen som ønsker medlemskap kunne anke. Under den videre behandlingen av vedtektene fikk ingen forslag tilstrekkelig flertall til å bli vedtatt, slik at partiets landsmøte også neste år vil være åpent for samtlige medlemmer.

Kim Steinar Strømberg ble valgt som ny partileder, med Mmakvan Kasheikal som nestleder.

192 comments to Max Hermansen ikke ekskludert

 • Tusenkunstner

  Programmet er temmelig bra. Det der nye. Derfor veldig synd at de ikke tok seg tid til å lage ett sluttresultat av programmet ved å votere over endringsforslag og greier. For det var litt småting å setta finger`n på. I steden brukte de nesten hele landsmøtet til å kverulere om vedtekter. Akkurat som om de skulle få en haug med nye velgere og medlemmer på gode vedtekter.

  Landsmøtet ble i grunn ødelagt av dårlig oppdradde delegater og Demokratene i Hordaland.

  Tenkt at det går an å foreslå at det skal måtte søkes om medlemskap, uten å kunne anke på avslag. Det normale er at hvem som helst bare kan melde seg inn.

  Med Hordaland sitt forslag ville vi fått fylkeslag med 2-3 medlemmer som hadde sittet der og vært livredde og paranoide for nye medlemmer. Partiet ville på landsbasis hatt max 30 medlemmer. Dårlige med kontigentinntekter for å si det sånn.

  • Marcus_T

   Dårlig med kontingentinntekter for å si det sånn.
   Det kan du trygt si. Jeg har overvåket medlemsinnbetaling i et visst fylkeslag og kan bekrefte at inntektene er i nedadgående spiral. Vårt fylkeslag står p.t. med 33 nominelle medlemmer. Pr idag står laget med 13 medlemmer som har betalt for 2016. Resten er blitt borte. Av en eller annen grunn har de funnet det unødvendig å betale og med landsmøtets tilnærming til problematikken er jo det forståelig. 1 medlem har meldt seg ut så da står vi igjen med 12 betalende medlemmer hvorav en omtalt av aktør på landsmøtet som en vemmelig klyse av et menneske. Vi kan bare gratulere! Han må føle seg velkommen i partiet.

 • Anonym

  Marcus_T

  Har slimålen endelig forstått alvoret og meg meldt seg ut av Demokratene? Det var ikke en dag for tidlig. Fint at Simonsen tok til vettet. Det er ikke plass til useriøse mennesker i det nye Demokratene. Da gjenstår Kristian Kahrs. Kahrs står ovenfor følgende valg:

  1. Han kan melde seg ut og derav unngå å bli ydmyket med å bli kastet på hodet og ræva ut av Demokratene.

  2. Han kan la være å melde seg ut Demokratene og bli ekskludert.

  • Marcus_T

   Så vet vi det! Det er slik man bygger et stort parti. Man ekskluderer alle man ikke liker trynet på og så er alle happy.
   Herr Simonsen har IKKE meldt seg ut såvidt meg bekjent så du må nok ydmyke ham ytterligere ved å eksludere ham. Samme med Kahrs, han må nok også «ydmykes» ut av partiet. Hva meg selv angår skal jeg vite å forlate partiet for egen maskin, i god orden, uten å slenge om meg med negative epiteter om partifeller. Vi oppførte oss ikke slik der jeg voks opp! Forøvrig anser vi evt «ydmykelse» som en premie. På forhånd takk!

   • Marcus: Takk for støtten. Men jeg har nok valgt å melde meg ut, stille og rolig uten noen støy, for ikke å skade partiet. Men jeg ser meg ikke tjent med å være involvert i konflikter og stadig måtte forsvare meg mot angrep.

    • Slimål jeger

     Fint at Simonsen forstod at hans dager er talte. Simonsen er en gammel bitter mann som Demokratene ikke er tjent med å ha i sine rekker. I mange år har Simonsen ikke gjort annet enn å sabotere for Demokratene. Dette går veien. Den nye lederes klare lederskap skremmer bort de useriøse nissene. Da gjenstår det bare at han som bor hjemme hos sin mor i Trøndelag melder seg ut. Han som bor med sin mor i Akershus meldte tidlig seg ut i forrige uke. La han være et forbilde.

    • Det er trist å se anonym skittkasting fra slike som deg. Hvis du er medlem av Demokratene, vil jeg anbefale at du melder deg ut fordi du skader partiets anseelse når du kommer med feige anonyme angrep som dette. Jeg er fremdeles fylkesleder i Sør-Trøndelag, og jeg har fått en mengde støtteerklæringer som er opprørte over at usle feiginger som deg lar seg falle ned på et så dypt nivå som dette. Du/dere prøver å psyke meg ut, men det fungerer ikke. Støtten som varmer mest er den jeg får fra tidligere kollegaer som har kjempet for Norge i internasjonal tjeneste for Forsvaret.

     • erzo

      stor respekt for Dem Kahrs
      for Deres kritikk av Kjell Magne Bondevik
      men De falmet kraftig
      da De søkte å ekskludere Max Hermansen
      ikke statsmanns kunst verdig
      sorry
      jeg for min del synes Roalkvam og norgesdemokratene er det partiet..
      eller rettere sagt den bevegelse vi nu bør konsentrere oss om og støtte

      https://youtu.be/6rdleR56_N8

     • erzo/secondløytnant

      «kjempet for Norge i internasjonal tjeneste»
      hallo!
      hvis man ønsker å kjempe for «Norge»
      da spytter man i votten og melder seg til heimeværnet
      ikke fylle seg med sliwovitz i Serbia

      sjsd…

 • erzo

  meld overgang til Høire!
  ingen blir sint eller skuffet..
  Da viser De i det minste Deres sanne politiske preferanser
  i stedenfor denne slitsomme dobbeltkommunikasjonen Deres
  man vet aldri hvor man har Dem….

 • erzo

  Ser De Roalkvam??
  om De leser FY

  nå er blodhundene over erzo som gresshopper i hveteåker

  men jeg har for lengst «convertert» til norgesdemokratene.no

  bevegelsen som har muligheter
  menn og kvinner av ære

 • Tusenkunstner

  Det eneste som er igjen av fornuft i Demokratene er Vidar Kleppe. Demokratene klarte å sette krok på egen dør. De møtte seg selv den der døra. Partiet er i praksis nedlagt.

 • Makvan kasheikal

  Har aldri svart anonyme kommentarer på nettet og vil heller aldri svare dem. Dem som ønsker og vite mer om meg og min bakgrunn kan kontakte meg direkte, gjennom Facebook. Ellers oppfordrer jeg alle til og heller bruke tiden sin bedre enn å skrive slike kommentarer anonymt. Til slutt vil jeg takke Christen Krogvig og Jan Simonsen for de gode ordene.Vi i Demokratene er verken imot SIAN og PEGIDA eller andre organisasjoner. Vi i Demokraten ser også faren for islamisering av Norge, men som et seriøst og ansvarlig politisk parti, så har vi mange andre saker enn bare Islam og islamisering. Blant annet: innvandring, velferdsordninger, og helsepolitikk.

  • Vidar

   Men Makvan Kasheikal; At et parti (selvsagt) også har andre saker på programmet, FORHINDRER det at partiet også kan gi klart uttrykk for at de er MOT ISLAM? Eller for å sidet på en litt annen måte; Mener dagens Demokratene at islam er noe POSITIVT eller noe NEGATIVT for landet vårt?
   Hadde vært veldig avklarende om noen fra partiledelsen kunne (tore å) svare helt kort og konkret på det spørsmålet!

Legg inn en kommentar