Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Tyrkisk blir offisielt EU-språk

IstanbulUten at Tyrkia er medlem av EU blir tyrkisk nå lagt til listen over offisielle EU-språk, skriver den engelske avisen Express. Det skjer etter en votering i EU-parlamentet der 375 representanter stemt for et forslag opprinnelig lansert av Kypros sin president Nikos Anastasiades. Han mente det ville øke mulighetene for å få til en fremtidig gjenforeningsavtale på den delte øyen.

133 representanter stemte imot forslaget.

Å legge tyrkisk til de andre 24 godkjente EU-språkene vil ventelig koste 25 millioner pund, skriver den engelske avisen. Kritikere av vedtaket mener at det kan tolkes som om tyrkisk medlemskap i EU langt på vei er akseptert. EU-kommisjonen vil måtte ratifisere vedtaket, men ingen forventer at komisjonen ikke vil ta hensyn til flertallsønsket i parlamentet..

Et fremtidig tyrkisk EU-medlemskap vil få stor betydning, blant annet fordi Tyrkia på grunn av landets størrelse raskt kan bli et av de mektigste landene i unionen. Tyrkia forventes å få en større befolkning enn Tyskland innen 2018, skriver den britiske avisen. Landet vil få en betydelig stemmestyrke i parlamentet.

Dessuten vil et tyrkisk EU-medlemskap gi tyrkere mulighet til å søke jobber i Storbritnnia og andre land innen EU-område, inkludert Norge. Tyrkias BNP per innbygger er i dag mindre enn en fjerdedel av Storbritannias, og på nivå med Romania og Bulgaria. ,

9 comments to Tyrkisk blir offisielt EU-språk

Legg inn en kommentar