Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Asiatiske land tar imot få flyktninger

sørkoraI motsetning til Tyskland og de skandinaviske landene, som har fått mer enn én million flyktninger, tar Sør-Korea bare mot noen ganske få. Og dette til tross for at landet har en befolkning på mer enn 50 millioner kroner, skriver den danske avisen Berlingske Tidende.Ifølge Sør Koreas justisdepartement var der i slutten av september 2015 848 syrere i landet, bare tre av dem hadde innvilget asyl, de fleste bor i landet på humanitært opphold.

I november i fjor aksepterte Sør-Korea ifølge Korea Times å akseptere ytterligere 200 syrere.

Til sammenligning har Danmark de siste tre årene mottatt 43,574 forespørsler om asyl fra hovedsakelig syriske flyktninger, skriver Berlingske Tidende.

Sør-Korea er ikke den eneste asiatiske landet som ikke klarer eller ønsker å ta imot flyktninger, skriver den danske avisen. Japan med en befolkning på nesten 130 millioner mennesker bare akseptert 60 syriske flyktninger. Kina hadde i august 2015 bare akseptert 26 asylsøkere fra Syria. Kinas befolkning er på nesten en halv milliard mennesker.

10 comments to Asiatiske land tar imot få flyktninger

Legg inn en kommentar