Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Rekordmange æresforbrytelser i Pakistan

Æresdrap2Det foretas stadig flere æresforbrytelser i Pakistan, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project med en pakistansk menneskerettighetskommisjon som kilde. Nær 1100 kvinner og 88 menn ble utsatt for æresforbrytelser i fjor, inkludert 170 som var mindreårige. De fleste ofrene ble skutt. noen ble satt i brann, og andre døde eller ble alvorlig vansiret etter syreangrep.

Forbrytelsene inkluderte å bli drept for å ha giftet seg med en mann eller kvinne av kjærlighet og eget valg, i stedet for å gifte seg i et arrangert ekteskap.

Trolig er antallet personer som ble rammet av æresrelaterte forbrytelser langt høyere enn det disse tallene viser, mener Clarion Project. Mange æresrelaterte forbrytelser blir ikke rapportert og er udokumenterte. Rapporten fra den uavhengige menneskerettighetskommisjonen slår også fast at bare få av tilfellene ender med offentlig påtale og straff.

I februar i år vedtok den lovgivende forsamling i Pakistans største provins, Punjab, et lovforslag som forbyr alle former for vold mot kvinner. Lovforslaget ble fordømt av mer enn 30 islamske grupper, inkludert alle ordinære islamske politiske partier, skriver Clarion Project.

En fremtredende geistlig, Muhammad Naeem, leder av Jamia Binoria International, kalte regningen en «tragedie», og sa at vedtaket vil  undertrykke menn i hendene på kvinner. Han mente det var i strid med både Koranen og Sunnah.

5 comments to Rekordmange æresforbrytelser i Pakistan

 • Amund Garfors

  Ja, hva annet kan man vente seg fra et slikt møkkaland som
  Pakistan?
  Er det ikke fra dette drittlandet denne nestlederen i AP, Hadia Tadjik kommer fra? Hun er vel mest opptatt av at vi her i Norge skal adoptere disse tilstandene fra henes hjemland, slik at vi kan få disse tilstandene også her? Det er vel derfor hun ivrer for å få vekk det norske kongehuset, innføre hijab i politiet og få hele Stortinget til å gå i palestinaskjerf?

  Disse tullingene i dette møkkalandet Pakistan, de kan ta denne «æren» sin og putte den langt inn i ræva!
  Tragisk at vi snart har hundretusenvis av denne mennesketypen boende i Oslo!

 • Anonym

  Demokratene og Fremskrittspartiet vil tillate koranen og islam i Norge, slik at Norge kan faa kulturelle berikelser slik som i Pakistan.

 • Anonym

  Merkelig folk disse muslimene.

  Hvordan kan det være ærefullt å mishandle og lemleste kvinner?

  Men iflg «journalister» er dette en kultur vi kan lære mye av, og bør se på som en berikelse.

Legg inn en kommentar