Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Verdens åttende mektigste stat

Israel_mektigIsrael er rangert som verdens åttende mektigste land i Wharton Universitys «Beste landet i verden» undersøkelse, skriver Ynet News. Undersøkelsen rangerer landene i flere forskjellige kategorier – makt, statsborgerskap, livskvalitet, kulturpåvirkning, arv, entreprenørskap, business, filmskaping og eventyr.

Kategorien «power» tar hensyn til militær makt, internasjonale allianser, økonomisk innflytelse og politisk innflytelse. De statene som regnes for å være mektigere enn lille Israel er store nasjoner som USA, Russland, Kina, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Japan.

I andre kategorier ligger Israel lengre bak og plasseres som verdens 25. beste land å bo i.

7 comments to Verdens åttende mektigste stat

 • Denne listen har vel glemt en skikkelig stormakt. En av stormaktene som bombet i stykker Libya.Og som ofte sitter som skyldige/vertskap i såkalte giverlandlands grupperinger.Eller som på heltemodig vis påpekte at Russland har brutt folkeretten i Ukraina.Og som har fostret storheter som har lagt beslag på lederskapet i Nato.Og ikke minst i det viktige Europarådet.
  Også denne stormakten prøvde også og belære Storbritania sin viktighet med og forbli i EU.Også den stormakten har nok satt seg skikkelig i respekt i blant annet Kongo.

 • Tusenkunstner

  Noen mener at Israel er verdens mektigste land. Det finnes de som sier at det er de som har ordnet det slik at Hillary Clinton blir USAs neste president. Om det stemmer er ikke godt å si. Det eneste som er sikkert er at det noe suspekt over presidentvalget i USA. Vi vet liksom hvem som vinner før valget er avholdt.

 • Aktivist?

  VG/NTB kaller det palesvinske terroristavskumet som sprengte en buss for aktivist:

  Hamas-aktivist sto bak bussbombe

  Det var en 19 år gammel Hamas-aktivist fra flyktningleiren Aida som utløste bussbomben som gikk av i Jerusalem mandag, bekrefter den palestinske gruppen i en kunngjøring. Han døde på sykehus onsdag, melder NTB.

Legg inn en kommentar