Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Satt barnevernet på kartet

Barnevern_RomaniaI gårsdagens debatt sa barneminister Solveig Horne at barnevernet må gå inn i familier som slår sine barn og forklare dem at det gjør man ikke, og hva man bør gjøre i stedet. Det var ikke det barnevernet gjorde i Naustdal kommune, der en påstand om noen uskyldige klaps i stressede situasjoner ikke førte til en dialog med foreldrene, men til at barna ble stoppet på vei hjem fra skolen, kastet inn i en fremmed bil og kjørt til fremmede mennesker.

På TV forsøkte barnevernsledere å bagatellisere den internasjonale kritikken av barnevernet gjennom å trekke frem de mer perifere misforståelsene og late som om de var representative for kritikernes holdninger.  Det faktiske forholdet er at kritikken hovedsaklig er saklig og dreier seg om det faktum at veldig mange barn i Norge blir fratatt sine foreldre, så mange som 4-5 barn daglig, og at det ofte skjer uten at det har vært verken grov omsorgssvikt, vold eller misbruk av barna, men gjerne kun fordi «moren var nervøs da hun (under tilsyn av barnevernet) lekte med barna.

I programmet benektet en barnevernsleder at det kunne bli brukt mot foreldrene at de skjærer for tykke brødskriver, til tross for at dette argumentet er hentet ordrett fra en rapport om en familie, som sammen med andre argumenter, ble benyttet til å fjerne barna. Her kan du se hvilke argumenter som brukes.

Forrige lørdag demonstrerte tusenvis av mennesker over hele verden mot det brutale norske barnevernet. Dagbladet skrev i sin overskrift om 300 demonstranter i Stryn, og at «ingen demonstrerte i Berlin». Når en journalist kommer til et sted, som foran den norske ambassaden i Berlin, og ikke engang ser en arrangør, burde kanskje journalisten ha forstått at det ikke var planlagt noen demonstrasjon på dette steder der og da.

Som informasjon til Dagbladet, som forsøkte å latterligjøre demonstrasjonene, har vi lagt ut nedenforstående videoer som forteller litt om at demonstrasjonene også denne dagen var massive. Og talene forteller om at de slettes ikke skyldes missforståelser eller manglende informasjon, men snarere en forståelse av problemene med det norske barnevernet:,

Hollywood, USA

Los Angeles, USA

Bukarest:

Brisbane, Australia:

Melbourne, Australia

Seattle, USA

Phoenix, USA

Suceava, Romania

15 comments to Satt barnevernet på kartet

 • Jasper

  It is clear that Barnevernet/Bufdir/Norwegian government tries to separate/isolate individual cases, international protests and the open letter from last summer signed by 170 Norwegian professionals, and try to pretend that they are not related to each other.

  I think it is an obvious waste of time.
  Now all the world can know about
  – several cases stirring diplomatic rows with India, the Czech Republic, Lithuania, Poland and Russia at least
  – the strange tendency in Barnevernet’s statistics on number of care orders, and the strange ratio of care orders per inhabitant
  – the open letter and its content and the name of the four (pretty credible) initiators

  It is crystal clear that the open letter is related to the individual cases, also to the ones with parents from abroad.

  There are two questions open:
  1. How far Norwegian people let this go? Mass protests in Norway could only trigger a political change…
  Here I would emphasize the part of the open letter that there is a naive belief in the system but the 170 Norwegian professionals have often faced with a different reality.

  2. How long in time will it take to get the current cases to Strasbourg, and how many cases will go to there.
  After the public criticism by Gro Hillestad Thune I guess the Norwegian government should be in a pretty uncomfortable position before the European Court of Human Rights…

 • Vidar

  Stakkars Horne! Hun prøver bare å gjøre jobben sin, dvs. forsvare «systemet», selv om hun nok innerst inne er HJERTENS enig i kritikken mot det såkalte «Barnevernet»…
  La oss inderlig håpe at sentrale REGJERINGS-medlemmer omsider vil innse at de ikke lenger verken kan eller bør forsvare et «statlig overgreps-system» som nå også får massiv oppmerksomhet i utlandet!
  Det norske «Barnevernet» må legges ned – og erstattes med et system som gir REELT vern for og beskyttelse av barn og deres familier!

  • Vidar: Kunne ikke skrevet det bedre selv.

  • Anonym

   I dag (4. mars) har jeg lagt frem regjeringens fosterhjemsmelding.

   En god fosterhjemsomsorg skal sikre at barn og unge får den omsorg, støtte og stabilitet de trenger for å utvikle sine evner og bli selvstendige voksne.

   Blant tiltakene i meldingen er:

   • Bedre kartlegging av barna i forkant av valg av barnevernstiltak.

   • Å rekruttere fosterhjem som kan møte barna og ungdommenes behov.

   • Økt bruk av familieråd for å finne fosterhjem i nær familie og nettverk.

   • Bedre veiledning og oppfølging av fosterfamiliene.

   https://nb-no.facebook.com/solveig.horne/

   • Dette er slikt som de driver med hele tiden, blant annet stadige annonseringer etter fosterhjem.

    «Bedre kartlegging» – jeg setter det i gåseøyne fordi det er så avslørende når man vet hva de gjør. Påstander om foreldre hoper seg opp, meningsløse psykobabbel-rapporter føyes til meningsløs journalføring. Aldri kommer de til å «kartlegge» hvordan deres «barnevernstiltak» i all skikkelig statistikk viser fallitt til og med i sammenligning med oppvekst hos egne foreldre i svært dårlige hjem, sosialt og økonomisk. Når jeg skriver «skikkelig», er det fordi barnevernet uopphørlig produserer undersøkelser som viser at «åtte av ti er fornøyd», men går man utvalget av spurte etter i sømmene, kan man oppdage f.eks at alle tvangssaker er unntatt!, og at blant familier som er spurt, befinner det seg en god del som står i sterk fare for å bli fratatt barna, og som derfor – forståelig nok – ikke har mot til å si hvor misfornøyd de er med barnevernets «hjelp». Her har vi en far, som handlekraftig reddet familien ut av landet før fylkesnevndssak, og som har håndfast erfaring med «hjelpetiltak» i familien:
    https://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=36379#p36379
    http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=37192#p37192
    Og her fra en advokat med erfaring:
    http://www.oa.no/far-vi-hjelp-av-barnevernet/o/5-35-97390

 • Anonym

  Barnevernet har utvilsomt ryggdekning hos politikere, presse og fagmiljøer. Så lenge denne treenigheten består, vil ingen ting bli gjort for å endre lovverk eller praksis.

  Demonstrasjonene mot barnevernet i norske byer, og i andre land, fikk en kald skulder av norske medier. Det var heller ingen reaksjoner i det politiske miljøet.

  Veien fram synes lang for dem som kjemper for en endring.

 • Anonym

  Dagens «barnevern» er til å gråte over. Men det er ikke så rart når en vet at etaten er blitt et hjertebarn født av SV i den rødgrønne regjeringa som ville at alle barn i Norge skulle tilhøre sosialiststaten, ikke foreldrene.

 • Tusenkunstner

  Etterhvert så kommer det nok til å bli slik i detta landet her at man får barnevernet på nakken hvis man er hjemme med barna i steden for å sende de i barnehagen. Bare vent å se. Trenden i sosialdemokratiet Norge er jo at alle skal gå i barnehage. For da utvikler de seg vist så inni helvete bra.

 • Anonym

  Så i går kveld et intervju med en nær slektning av paret som fikk alle barna kidnappet av barnevernet i Naustdal på en skrekkelig måte. Intervjue ble gjort av TV stasjonen som taler der andre tier, nemlig Visjon Norge. Der ble det fortalt om at Rådmannen «hva det nå er» er talerør ved spørsmål om dette. Er det kongen av Naustdal? Er dette kristenforfølgelse i Norge? Tør ungdommer her i landet ha barn i dette merkelige landet? Jeg går ut og fraråder dette til de yngre jeg kjenner. Også innvandrere må varsles om dette så de ikke faller i grøften å fortelle noen om de kanskje har problem med sine barn. Det sies jo at tale er gull, bedre å si at taushet er å holde kjeft og det lønner seg. Naustdals familie hadde ikke problem skjønte jeg.

  • En kommunes politikere og administrasjon, især en rådmann, vil alltid ivrig forsvare barnevernet, for de er barnevernets arbeidsgiver, rådmannen barnevernets overordnede, og de er mye mere redd for å få bråk fordi de «ikke tar vare på de ansatte» enn for at familier som er angrepet og som de derfor forakter, skal bli misfornøyde. Det familien sies, kan bare avvises som upålitelig allikevel, i folkemeningen. Posisjonen som arbeidgiver er blitt så sentral at de gir blaffen i at kommunens etater ikke primært er til for de ansattes skyld, men for å tjene befolkningen.

Legg inn en kommentar