Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Farlig å harselere over Tyrkias president, også i Tyskland

ErdoganI Tyrkia fengsles komikere dersom myndighetene mener de har harselert over president Erdogan. Nå skjer det samme i Tyskland. I april ble den tyske komikeren Jan Boehmermann satt under politibeskyttelse for å ha lest opp et uanstendig dikt om Erdogan. Da det tyske Piratpartiets leder, Bruno Kramm, nylig leste opp deler av diktet under en støtteaksjon for komikeren, ble han arrestert.

Den tyrkiske regjeringen har bedt Tyskland om å straffeforfølge Boehmermann for å ha lest opp diktet på TV. Diktet anklaget Erdogan for å «undertrykke minoriteter, sparke kurdere og slå kristne, mens han ser på barneporno.»

Nylig holdt det tyske Piratpartiet en støtteaksjon for komikeren i Berlin. Partiets leder, Bruno Kramm, ble arrestert for «å ha fornærmet en representant for en fremmed stat» ved å sitere en linje fra det satiriske diktet, skriver den russiske TV-kanalen RT.

Tysk politi arresterte Kramm mens han gjennomførte det han kalte en «litterær analyse» av den tyske komikerens satiriske dikt foran den tyrkiske ambassaden i Berlin under en protest holdt under slagordet «Keine Macht dem Erdowahn, Freiheit statt Erdogan», skriver den tyske avisen Morgenpost, sitert av RT.

Politikeren siterte et par linjer fra det nå beryktede stykket som fikk Boehmermann i trøbbel, nemlig «sparket kurdere, slo kristne», som refererer til de tyrkiske myndighetenes aksjoner mot minoriteter.
Kramm ble kontaktet av flere polititjenestemenn da han resiterte linjene og tatt i forvaring.

Ifølge avisen har politiet anklaget Kramm for brudd på en lite brukt del av den tyske straffeloven, nemlig § 103, som forbyr å krenke «representanter for fremmede stater.»

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel har tidligere sagt at hun mener diktet til Jan Boehmermann er «bevisst fornærmende», men har nå beklaget at hun ga uttrykk for sin personlige mening om diktet.

21 comments to Farlig å harselere over Tyrkias president, også i Tyskland

Legg inn en kommentar