Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Løser vannproblemer for verdens fattige med teknologi ment for soldater

VannapparatWater-Gen, et selskap grunnlagt av israeleren Arye Kohavi i 2009, utvikler revolusjonerende teknologi som er utviklet for det militære. Selskapet kan produsere rent vann ut av løse luften ved å trekke ut vann fra omgivende luftfuktighet. Teknologien blir nå levert til de israelske, britiske, franske og amerikanske soldatene. Nå er liknende teknologi også utviklet for sivile formål, skriver Ynet News.

Israelske soldater har ofte forbud mot å drikke vann på fremmed jord av en rekke årsaker, inkludert det faktum at det kan være urent eller giftig. Det var årsaken til at Kohavi utviklet sin oppfinnelse som var ment for soldater inne i Libanon eller Gaza. Normalt er det en vanskelig logistikk å bringe inn vann med helikoptere eller i konvoier på fiendtlig territorium. Derfor fant Kohavi løsningen med å produsere vann umiddelbart når det trengs.

Nå har Kohavi og hans selskap bragt apparatet til sivile i den tredje verden. The Genny, som den sivile versjonen av apparatet kalles, brukes nå i India, Afrika, Sentral-Amerika og Kina.

Kohavi sier til Ynet News at siden vannet i disse landene er for urent for forbruk kjøper mange mennesker vann på flasker, som ofte er dyrt. «The Genny kan produsere 20 liter per dag for folk som rett og slett ikke kan drikke fra rørene fordi vannet er urent. Men på grunn av effektiviteten av vår teknologi kan vi produsere vann som er mye billigere, «sier han.

Kohavi innovasjon skaffet ham en plass blant verdens 100 ledende globale tenkere i 2014, og en av verdens fremste innovatører i Foreign Policy Magazine. Hans selskap Water-Gen ble også rangert 21. av verdens 50 mest innovative selskapene i Fast Company magazine, med Google på topplasseringen.

10 comments to Løser vannproblemer for verdens fattige med teknologi ment for soldater

 • Anonym

  ‘Israel boycott halted security deal that could have foiled Paris attacks’
  Israeli security source says terror-tracking software offer to French security officials refused due to ‘higher-level instruction not to buy Israeli tech’

  http://linkis.com/timesofisrael.com/4195A

 • erzo

  storsinnet av israelerne

  for all del
  men likevel

  regulerer(les stjeler)
  de vann fra palestinerne
  inntil det ekstreme

  hvorfor kan ikke disse «innovative» israelerne
  trekke «regnbyger» ut fra luften over Ramallah?

  simonsen gidder du å gi respons?

 • erzo

  å dette zionistiske paradiset med citruslunder
  og «grønn ørken» er basert på tjuveri

  Israelerne skryter over at «Palestina var ørken land» «før VI kom og overtok»
  Det som Palestina kunne ha vært….
  Det har Israel gjort til en ørken påny

  hvertfall forsøker de så godt de kan

 • erzo

  det er så frustrerende å ha en bloggdriver som er så nærmest religiøst besatt av ett slikt dypt umoralsk og urettferdig system som zionistiske israel er

  vidner om ekstrem ignoranse

Legg inn en kommentar