Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hjelper Jordan og Egypt militært

generalmajor_Yair_GolanIsrael hjelper Jordan og Egypt med etterretningsbistand i kampen mot den islamske staten, sier nestkommanderende for den israelske hæren generalmajor Yair Golan i følge Israel Hayom.  Generalmajoren sier at de to landene jobber sammen med Israel i kampen for å slå tilbake de islamistiske jihadistene.

«Egypt kjemper mot den islamske staten i Sinai-halvøya,» sier Golan. «Jordan er vettskremt av tilstedeværelsen av den islamske staten i Jordans byer og tettsteder. Og vi prøver å jobbe med dem for å bidra med noe til deres sikkerhet.» Golan sier at hjelpen først og fremst kommer «ved å dele våre etterretningsopplysninger, og du vet at mens du kjemper alle slags opprør, er etterretning det viktigste elementet i hele systemet.»

«Jeg vil ikke beskrive dette samarbeidet som en slags forsoning mellom mennesker, men det er et godt utgangspunkt, og jeg er ganske optimistisk om det,» sier generalmajoren.

Golan beskriver Jordan som et stabilt land som har en del problemer på grunn av det store mottaket av flyktninger fra Syria og Irak. Han mener Egypt står overfor større utfordringer på grunn av det politiske kaoset de siste årene, økonomiske problemer og den islamske statens tilstedeværelse i Sinai. Han forventer nye kriser i landet, men er alt i alt optimistisk om fremtiden for Egypt.

2 comments to Hjelper Jordan og Egypt militært

Legg inn en kommentar