Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Lærerne sitter i Israel, elevene i USA

Data_barnB’Yachad er en religiøs skole, basert i New York, som er dedikert til undervisning i blant annet Torah, hebraisk språk, høytider, historie, israelske studier, etikk og moral. Nå tilbyr skolen hebraisk undervist online av lærere som bor i Israel, skriver Jerusalem Post. Årsaken er et initiativ fra en av skolens tidligere lærere.

Aryeh Eisenberg var lærer og skoleansvarlige i USA i 10 år før han gjorde aliya, innvandret til Israel, for syv år siden. Der underviste han en kort periode før han begynte å jobbe med datamaskiner og kom inn i høyteknologisektoren. Nå har han kombinert sine lærererfaringer og dataerfaringer.

For å bygge bro mellom behovene til amerikanske skoler og israelske lærere etablerte Eisenberget et firma som han kalte Bonim B’Yachad og begynte å tilby online kurs i hebraisk til tre skoler i USA. Ved slutten av det første året ble hans kurs allerede benyttet ved grunnskole- og videregående skoleklasser på 11 skoler.

Bonim B’Yachad ble etablert basert på et relativt enkelt konsept – som tilbyr tilpassede klasser i en rekke felt der alt blir lært på nettet av lærere som bor i Israel til studenter over hele USA, skriver Jerusalem Post. «Alle lærerne er basert i Israel – Jeg ønsket å skape muligheter for lærere i Israel og lærere som har gjort Aliya, fordi jeg var i den samme situasjonen,» forklarer Eisenberg.

Nå inne i sitt fjerde studieår har Eisenbergs initiativ 65 online klasser til skoler over hele USA i mange fag – fra hebraisk til bibelstudier, arabisk, matematikk og zoologi, for å nevne noen.
«Vi har fått uvanlige forespørsler, for eksempel latin klasser, fremmedspråk som italiensk, kinesisk, tysk samt avanserte jødiske studier og informatikk klasser,» sier han, men legger til at det hebraiske språket fortsatt er det klart mest etterspurte.

Eisenberg sier han har fått mange forespørsler om å supplere og forbedre eksisterende hebraiske programmer. «En skole har en stor bestand av israelske studenter, men har gjerne bare to hebraiske lærere, så vi gir avansert hebraisk undervisning for disse studentene,» sier han.

4 comments to Lærerne sitter i Israel, elevene i USA

 • Anonym

  Deres tråd Simonsen bekrefter jo!!!(men som De selvfølgelig hardnakket vil måtte avvise)
  sjsd…

  det vi «nyanserte» har hatt mistanke om i lengre tid
  les mere:

  https://youtu.be/1ledMYw3tcw

  • Anonym: 1:I denne antisemittiske, anti-israelske propagandafilmen blander man sammen sivile ofre for terrorister, helt uskyldige mennesker myrdet med overlegg, med sivile drept under krigshandlinger der målene har vært militære, i Gaza hovedsaklig bygninger som inneholdt våpenlagre eller underjordiske tunneler. Det er moralsk sett to helt forskjellige ting.
   2:Å antyde at «zionistene» styrer amerikanske medier gjennom eierskap er meningsløst, både fordi eierne normalt ikke blander seg inn i redigeringen av sine aviser. Det redaksjonelle styres av redaktørene, og eiernes målsetning er å maksimere profitt, ikke å drive propaganda. For det andre fordi det er rundt 1300 dagsaviser i USA, og de aller fleste av dem styres ikke av jøder. Og selv om det hadde vært tilfelle ville de ikke hatt en felles agenda.
   3: Det er helt normalt for alle land i hele verden å arbeide diplomatisk og ofte ved hjelp av PR-byråer for å gjøre et så godt inntrykk ute i verden som mulig. Norge driver med det samme, spesielt nå når landets anseelse er synkende på grunn av barnevernets mange overgrep.

 • Tusenkunstner

  Denna skolen virket ikke akkurat et å værra folkelig. Tvert i mot, ekstremt konservativt.

 • imaginært

  spørsmål
  fra bloggeier.

  hvorfor leser du Fy..
  hvis det er så anstøtelig???

  min respons:

  fordi FY er Norges beste portal for dem som har andre meninger enn Jan Simonsen
  kort sagt!

  erzo

Legg inn en kommentar