Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Eurovision forbyr palestinsk flagg

EurovisionUnder årets finale i Eurovision Song Contest vil det ikke bli tillatt at publikum vifter med det palestinske flagget. Også IS-flagget vil det være forbudt å bruke, av naturlige grunner. Arrangørene har laget flaggregler som utelukker bruk av flagg fra områder som ikke er faste medlemmer av FN, skriver Ynet News. Forbudet gjelder også for områder som har observatørstatus i FN uten å være medlemmer, slik som det palestinske selvstyreområdet.

Finalen i Eurovision Song Contest holdes i år i Globe Arene i Stockholm fra 10 til 14.mai, med to seminfinaler og en finale.  Globe Arena har forbudt bruk av flagg «som inneholder kommersielle budskap,» flagg «av politisk eller religiøs art, særlig flagg fra omstridte territorier,» og flagg «som inneholder uttalelser i et annet språk enn engelsk.»

Det er offentliggjort en ikke-uttømmende liste over forbudte flagg, nevnt som eksempler, inkludert det baskiske flagget og flagg fra Krim, Transnistria, og det palestinske flagget. Flagget til ISIS er ifølge Ynet News presentert separat med meldingen «flagget nedenfor er strengt forbudt.»

Publikum kan vinke med flaggene til de 42 landene som deltar i konkurransen, EU-flagget, regnbueflagg (forutsatt at det ikke er vinket «politisk») og flagg fra andre land som er medlemmer av FN. Generalforsamlingen i FN anerkjente Palestina i 2012 som en observatørstat, men ikke som en medlemsstat.

I 2009, da jødiske Noa og arabiske Mira Awad i fellesskap representert Israel på Eurovision med sin sang «Det må være en annen måte,»vinket publikum med det palestinske flagget sammen med det israelske, skriver Ynet News.

5 comments to Eurovision forbyr palestinsk flagg

 • Visombygdelandet

  Roald er ikke helt i form i dag.
  Han er nylig kommet hjem til Norge etter en nyredonasjon i et israelsk sykehus.
  Det tar sin tid aa komme seg etter baade sykehusoppholdet og flyreisene.

  Roald oensket ogsaa aa donere leveren sin til Israel.
  Men legene mente at det ikke var noen god ide.

  Roald er en sann israelvenn.

 • visombygdeisraellandet

  Også Israel-vennskap kan drives for langt, i dette tilfelle LANGT over grensen til det absurde. Så langt ut i galskapen har ikke engang Jan Simonsen drevet sitt glødende engasjement for Israel.

  • Visombygdeisraellandet: Her tror jeg nok du har misforstått litt. Motivene for Eurovisjon er nok ikke å støtte Israel, men å ha en ryddig «flaggpolitikk». Forbudet rammer ikke bare det palestinske selvstyreområdet, men også baskere og ulike andre områder med egne flagg, men uten en egen stat.

   • visombygdeisraellandet

    Min kommentar var til den (muligens oppdiktede) historien om Roald som donerte nyren sin i Israel, og altså ikke til bloggeiers artikkel. Forbudet mot det palestinske og andre uvedkommende flagg har jeg ingen innsigelser mot.

 • Eirik

  Sånn skal det gjøres!
  httpv://www.youtube.com/watch?v=yBO6xZtG6WY

Legg inn en kommentar