Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Får bli i Sverige tross grov voldtekt

Voldtektsmann2En svensk kvinne på fisketur ble brutalt overfalt og voldtatt av en 34 år gammel somalier, som etter dommen ikke ble utvist fra Sverige til tross for at Somalia er et land der det i dag regnes for å være trygt og landets utenriksminister har oppfordret somaliere i utlandet til å reise hjem, og til tross for at den somaliske flyktningen også tidligere hadde begått forbrytelser i Sverige.

Somalieren overfalt kvinnen, trakk en hette over hodet hennes og tvang henne til å krype på alle fire før han voldtok henne under trussel om å bli drept. Det skjedde i begynnelsen av august i fjor da kvinnen fisket sammen med en mannlig venn i Gøteborg. Tidlig på kvelden bestemte hun seg for å gå til en butikk for å kjøpe litt mat og drikke, skriver den svenske nettavisen Fria Tider..

På vei tilbake, på en sykkelsti i gamlebyen, la hun merke til en somalisk mann som var stoppet for å knytte skolissene. Da hun passerte ham, angrep han henne bakfra og holdt henne svært stramt i skuldrene, siterer nettavisen fra dommen. Over kvinnens hode tok han en mørk hette som hun ikke kunne se gjennom. Hun kunne imidlertid se en kniv som han holdt mot halsen hennes.

34-åringen presset etterpå, ifølge dommen, hans offer ned på bakken og tvang henne til å krype dypere inn i et kratt og nærmere vannet. Igjen og igjen han truet han med å drepe kvinnen, som i denne situasjonen trodde at 34-åringen ville drukne henne. Men somaleren hadde andre planer, skriver Fria Tider. Han rev av henne skjørtet og trusen og utsatt henne for en voldtekt. Da han var ferdig tok han hennes mobiltelefon, og helte en veske over ryggen hennes. Hun mente at det var av tennvæske, og at han ville brenne henne. Han lot henne likevel gå.

Nylig ble den somaliske voldtektsmannen dømt til fem og et halvt års fengsel for voldtekt og ran. Men til tross for at han ikke er svensk statsborger får han i følge Fria Tider bli i Sverige. Aktor hadde ikke bedt om at han ble deportert.

4 comments to Får bli i Sverige tross grov voldtekt

Legg inn en kommentar