Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Muslimer bak bombeangrep i Essen

Essen_terror16.april kunne en bryllupsseremoni for sikher i den tyske byen Essen blitt forvandlet til et blodbad. 200 personer deltok i bryllupsfeiringen i et tempel for sikher da det eksploderte en bombe, men heldigvis ble kun tre av gjestene såret. Det kunne gått mye verre. Det tyske politiet har senere fortalt internasjonale medier, blant annet Associated Press, at to unge islamistiske ekstremister stod bak angrepet.

Den 60 år gamle presten som forrettet i bryllupet var blant de tre skadde. Ifølge Lars Lindemann, en talsmann for Essen politiet, var eksplosjonen kraftig og blåste ut flere vinduer og ødela en del av bygningens eksteriør. Heldigvis ble ingen drept.

En maskert mann ble sett flykte fra åstedet rett etter eksplosjonen. I følge Associated Press pågrep politiet i Essen to 16-år gamle tenåringsgutter i forbindelse med angrepet. En av dem meldte seg etter at politiet publiserte opptak fra overvåkingskamera som viste ham som den påståtte gjerningsmannen. Den andre gutten ble arrestert i sitt hjem av spesiell politienheter.

Ifølge tyske medier er begge guttene født og oppvokst i Tyskland.
Frank Richter, Essens politisjef, forteller til Associated Press at eksplosjonen er å betrakte som en terrorhandling. Han sier at de to guttene har link til islamske ekstremister i nordvest Tyskland. Det undersøkes nå om guttene er en del av en større gruppe, eller om de er radikalt på egenhånd og utførte forsøket på massedrap av sikher etter egen innskytelse. Guttene har innrømmet angrepet, men ikke sagt noe til politiet om deres motiver.

Ifølge DPA, den største pressebyrået i Tyskland, er det mellom 8000 til 15 000 sikher i Tyskland. Ralf Jaeger, innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, uttrykker sin sjokk om hendelsen. «At det er mennesker som vokser opp i vårt samfunn som er villige til å bygge bomber og forårsake skade på folks liv, er svært foruroligende, » sier han.

17 comments to Muslimer bak bombeangrep i Essen

 • Vidar

  For det første; Hvorfor kan ikke media beskrive disse gutta som det de vitterlig er; to MUSLIMSKE unggutter! Hvorfor dette notoriske forsøket på å hvitvaske islam, ved å omtale alle muslimske kriminelle som «islamister» eller «ekstreme»…?
  For det andre; Dette er kun en helt naturlig følge av å tolerere og akseptere (og hvitvaske og unnskylde…) religionen og ideologien ISLAM! Hvorvidt muslimer vokser opp i VÅRT (i den grad vi kan SI at Europa er «vårt» lenger…) eller et annet samfunn, er faktisk komplett likegyldig! «Det er islam som er problemet» – og det uansett hvor islam opptrer.
  Og vil vi unngå slikt som dette i Essen – eller i Brüssel, eller i Köln, eller i Hamburg, eller i Paris, eller i….. – MÅ vi si NEI TIL ISLAM I EUROPA!

 • Muslim 500

  Hei.

  Jeg er norsk muslim.
  Jeg vurderer aa stemme Demokratene ved valget, siden partiet vil tillate koranen, islam og moskeer.

  Det er viktig med grunnloven, religionsfrihet og menneskerettigheter.

  • Muslim 500 (som nok ikke er muslim): Det vil nok Demokratene sette pris på, men du har nok mange andre valgmuligheter også. Her er en liste over andre partier som også vil tillate koranen, islam og moskeer: Fremskrittspartiet, Høyre, KrF, Venstre, Arbeiderpartiet, SV, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, De Kristne, Kystpartiet, Kristent samlingsparti, og Pensjonistpartiet. Mulig at jeg har glemt noen, men her tror jeg at jeg har fått med de fleste.

   • Tusenkunstner

    Kristent Samlingsparti er nedlagt. De fleste av deres tillitsvalgte har gått over til partiet De Kristne.

    • Tusenkunstner: Det var synd. Da kan ikke «Muslim 500» stemme på de. Da gjenstår det bare 13 andre, minst, som alle er imot å forby Koranen, islam og moskeer.

     • Tusenkunstner

      Hahaha. Du glemte NKP, Samfunnspartiet, Liberalistene, DLF (bortimot nedlagt), Piratpartiet, Feministisk Initiativ, Moderatene og By og bygdelister.

      • Tusenkunstner

       Du glemte faktisk Senterpartiet også. Fy.

      • Tusenkunstner: Jeg tok de ikke med fordi jeg ikke regner dem som landsdekkende partier. Hvorfor jeg glemte Senterpartiet vet jeg ikke. Men du har rett. Da er vi oppe i 21 partier hvorav ingen vil forby islam, Koranen eller moskeer. Mye å velge i her for «Muslim 500».

       • Tusenkunstner

        Senterpartiet har rett i sitt syn på EU, EØS og Schengen. Men de tar feil i distriktspolitikken, Landbrukspolitikken og kommunesammenslåing. Dessuten er den økonomiske politikken alt for lik Ap sin.

 • Visombygdelandet

  Jeg vurderer ogsaa aa stemme paa Demokratene, siden partiet vil forby koranskoler.

  Alternativt paa Miljoepartiet de groenne, paa grunn av miljoevern og dyrevern.

  Fremskrittspartiet er ogsaa et alternativ. Men Frp boer nok straffes en gang til paa grunn av Israel-sviket sitt.

 • Koblemannen

  Hva dreier «israelsviket» seg om?

 • Anonym

  «visombygde landet»

  merkelig forsøk på mislykket satiriske ytringer
  ganske gjennkjennbare forøvrig

 • Høyreekstrem?

  De som vil forby koranen, islam og hive ut alle innvandrere kan jo melde seg inn i Vigrid. Det er der de hører hjemme sammen med de tre-fire andre som allerede har tilhold der.

 • Did Muslims set the fire that destroyed the 160-year-old landmark Serbian Orthodox church in New York City yesterday?

  It wouldn’t be the first Serbian church Muslims have destroyed.

  http://www.barenakedislam.com/2016/05/02/did-muslims-set-the-fire-that-destroyed-the-160-year-old-landmark-serbian-orthodox-church-in-new-york-city-yesterday/

Legg inn en kommentar