Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Savner dialog om barnevernet

Gro_Hillestad_ThuneForrige onsdag var det fullt hus da kulturhuset Sølvberget og Stavanger Aftenblad inviterte til folkemøte om barnevernet. I debatten barket familie- og likestillingsminister Solveig Horne sammen med en av sine argeste kritikere på barnevernsfeltet, Gro Hillestad Thune, tidligere medlem av Den europeiske menneskerettskommisjon, skriver Stavanger Aftenblad.

Gro Hillestad Thune var pådriver for en «bekymringsmelding» om barnevernet som ble underskrevet av en lang rekke fagfolk og sendt blant annet til barneministeren. Hun håpte at det ville føre til en konstruktiv debatt, men på møtet i Stavanger kunne hun fortelle at kritikerne var avspist med et møte hvor de omtrent ikke hadde talerett. «Du lovet dialog, Horne, og det har vi ikke fått,» sa Gro Hillestad Thune som regnes for å være en av Norges fremste menneskerettighetseksperter.

Her kan du høre hele debatten

4 comments to Savner dialog om barnevernet

Legg inn en kommentar