Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Islam hører ikke til i Tyskland

Frauke-Petry-Plk2xSM64qXm-150x150Det tyske partiet Alternative für Deutschland, AfD, har avholdt landsmøte, der det blant annet ble slått fast at partiet mener islam ikke hører til i Tyskland. I det nye partiprogrammet går AfD inn for å forby minareter og burka. I programmet står det ifølge Frankfurter Allgemiene at en ortodoks tolkning av islam er uforenlig med Tysklands frihetsvennlige og demokratiske grunnprinsipper.

Det er verd å merke seg at det islamkritiske partiet ikke går inn for å forby verken hijab, Koranen, islam eller moskeer, og slår fast at mange muslimer er «ganske lojale, integrert og akseptert i samfunnet.»

Frankfurter Allgemiene lister opp de programpostene som avisen mener er de mest kontroversielle. Blant annet har partiet vedtatt en tøff kriminalpolitikk.

For å bekjempe den «økende brutaliteten fra unge kriminelle» og «det alvorlige problemet med unge lovbrytere,» vil AfD senke den kriminelle lavalder fra dagens 14 til 12 år. Lovbrytere som utgjør en alvorlig fare for samfunnet fordi de er avhengige av rusmidler eller er psykisk syke mener partiet bør sone sine straffer under sikker forvaring og ikke i psykiatriske institusjoner. Partiet vil gjøre det enklere å deportere kriminelle utlendinger.

Den ferskeste meningsmålingen gi Alternative für Deutschland en velgeroppslutning på 14 prosent på landsbasis. Det neste valget til tysk forbundsstat finner sted i 2017. Partiet ledes av Frauke Petry, en forretningskvinne som ofte blir beskrevet som Tysklands svar på den franske nasjonalistlederen Marine Le Pen.

Hun ble valgt på landsmøtet i fjor i konkurranse med den tidligere lederen Bernd Lucke. Han var mest opptatt av å holde fokus på partiets motstand mot euroen, mens dagens leder har vært mer opptatt av kampen mot islam og den muslimske masseinnvandringen, og har tatt åpent til orde for at AfD skal samarbeide med den islamsk- og innvandringskritiske folkebevegelsen Pegida – noe hennes forgjenger var sterkt imot

4 comments to Islam hører ikke til i Tyskland

Legg inn en kommentar