Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Politisk uvitende og utålelige idioter

Steve_ Van_ZandDet ryktes om at Bruce Springsteen har planlagt en ny konsert i Israel. Det har fått den internasjonale «Boikott Israel-kampanjen», BDS, til å legge press på Bruce Springsteen og hans E Street Band. Men boikott-bevegelsen får kraftig svar på tiltale, skriver Times of Israel. Og den kommer fra Springsteens gitarist, Sopranos- og Lilyhammer-skuespilleren Steven Van Zandt, bedre kjent som Litle Steven.

På twitter kaller han boikott-tilhengerne for «politisk uvitende og utålelig idioter».

Litle Steven har også tidligere markert seg med klare meninger. I 1985 stiftet han organisasjonen Artists United Against Apartheid sammen med plateprodusent Arthur Baker for å protestere mot apartheid i Sør-Afrika. Gruppen produserte anti-apartheid-sangen «Sun City» samme år. Så Steven skulle være godt kjent med begrepet «apartheid» og ha gode forutsetninger for å ta avstand fra påstanden om at Israel er en apartheid-stat.

«Du og de andre Israel-boikotterne er politisk uvitende ytterst ubehagelige idioter. Israel er en av våre to venner i Midtøsten,» skriver Steven Van Zandt som svar til en person som vil at bandet skal la være å spille i Israel. Han ber tilhengerne av Israel-boikott om å skaffe seg en utdannelse, og tar avstand fra enhver sammenlikning mellom Israel og det tidligere apartheidsystemet i Sør Afrika.

13 comments to Politisk uvitende og utålelige idioter

 • Høyreekstrem?

  Ja de som forsøker å fremstille Israel som en rasistisk og nazistisk stat er ytterst ubehagelige idioter. Faktum er at Israel står opp mot fiender som nettopp er jødehatere og ekstreme nasjonalister. For å håndtere denne trusselen tvinges Israel til å holde i live ulike sikkerhetstiltak som kan virke strenge, men som er helt nødvendige.

  Dette vet alle som vil vite. Å fremstille Israel som en apartheidstat er derfor ikke bare feil og urettferdig, det er også antisemittisme og rasisme.

 • Vidar

  Respektløst og kunnskapsløst fra «Little Steven»! Selvsagt kan Israel betegnes som en apartheitstat, og selvsagt har også staten Israels og ideologien sionismes motstandere «utdanning»!
  Det kan være mange – både gode og mindre gode – grunner til enten å opptre eller la være å opptre i Israel. Men ingen gode grunner for å slenge dritt om de som lander på et anna valg enn en selv!
  Jeg hadde gjerne sett at Bruce Springsteen lot VÆRE å opptre i Israel – akkurat som jeg var skuffa over at Cliff Richard opptrådte i Sør-Afrika – men jeg aksepterer at han GJØR det, og nyter musikken hans akkurat like mye uansett hvor han måtte opptre eller hva han ellers måtte mene og synse…!
  Og GLEDER meg til han kommer til OSLO!!!!!

  • Vidar: «Selvsagt kan Israel betegnes som en apartheitstat». Langt ifra, Vidar. Og Litle Steven vet det godt fordi han var i frontlinjen i kampen mot raseskillesystemet i Sør Afrika. Apartheid gikk ut på i skille rasene fra hverandre. Negrene fikk ikke bo i hvite bydeler, ikke bruke samme offentlige toaletter som hvite, ikke bruke de samme bussene, ikke besøke de samme restaurantene, og fikke selvsagt ikke høyere lederstillinger i offentlig forvaltning, og hadde ikke stemmerett.
   Det blir fullstendig meningsløst å sammenlikne dette systemet med Israel. 20 prosent av den israelske befolkningen er arabere. De har stemmerett, egne partier og er representert i nasjonalforsamlingen. Det finnes arabiske dommere. Blant annet ble den tidligere israelske presidenten dømt for seksuell trakassering av kvinnelige ansatte, av en arabisk dommer. Den tidligere israelske ambassadøren i Norge var druser, og den tidligere andresekretæren i ambassaden var palestiner. Arabere besøker de samme restaurantene som jøder, og bruker de samme offentlige toalettene. Selvsagt.
   Å sammenlikne dette med apartheid er et hån mot apartheidmotstanderen i Sør Afrika og de negrene som led under apartheidsystemet. Det er rett og slett vrøvl. Selv enkelte arabere som bor i «nabolandet», i det palestinske selvstyreområdet, har rettigheter i Israel, dersom de har en tilknytning til Jerusalem. De kan jobbe i Israel, mottar israelske velferdsgoder som barnetrygd, og har israelsk helseforsikring.
   Jeg besøker Israel jevnlig, og bor på Vestbredden hos palestinske venner. Vi kjører ofte til Tel Aviv/Jaffa eller Dødehavet, og spiser på de restaurantene vi vil. Deres mor som er mye syk får god behandling på et israelsk sykehus. Jeg kan forsikre deg om at her er det ikke spor av apartheid.

 • enra

  Hva med borgermesteren i London. Nå er det Boris Johnson, men han skal snart gå av og da får kanskje labour en muslimsk borgermesterkandidat. Hvis Labour vinner valget da så får London en muslimsk borgermester.

 • Anonym

  (Sosialisten og Hussein Obama supporter) Springsteen avlyser konsert i protest mot diskriminering

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Springsteen-avlyser-konsert-i-protest-mot-diskriminering-8424036.html

 • Anonym

  Misbruk av diskrimineringsordet.

 • Visombygdelandet

  Jeg tror det vil vaere til Israels beste om Bruce Springsteen dropper den konserten der.

  Slike musikere oppfattes som umoralske i arabiske muslimske naboland.

  Man boer ikke proeve aa gjoere Israel til et verdslig land, paa linje med USA og Europa.

  La joedene i Israel faa beholde en del av sin moral.

Legg inn en kommentar