Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Risikerer fem års fengsel for uanstendig motorsykkelkjøring

MotorsykkelkjøringEn gruppe unge saudiarabiske menn risikerer opp til fem års fengsel og en bot tilsvarende 750 000 dollar for å ha kjørt motorsykler halvnakne på strandpromenaden i byen Damam, skriver nettavisen Breitbart med saudiarabiske medier som kilder. De unge mennene er tiltalt for farlig kjøring, forstyrrelse av freden, og «utnytte offentlig rom til å fornærme publikum».

Et av tiltalepunktene som de unge mennene må svare for i retten er «avvik fra offentlige og religiøse normer, forteller aktor i saken. Dessverre for de impliserte unge mennene filmet de seg selv mens de kjørte på sine motorsykler, slik at retten ikke mangler bevismateriale.

Filmen ble lagt ut på youtube, der de etterhvert har fått både støtte og kritikk. Noen krever at de skal straffes hardt, andre mener ifølge Breitbart at de skal rehabiliteres, mens et mindretall mener at motorsykkelkjøringen med for lite klær må betraktes som ungdommelig overmot.

«Promiskuitet vil bringe vårt samfunn i kne,» skriver en kritiker. Andre mener at de sikkert var sjiamuslimer, og en kommentator på nettet foreslår at de bør bli sendt i fengsel halvnakne slik at andre innsatte vil misbruke dem.

En by i den indonesiske Aceh-provinsen vil forby kvinner å sitte over skrevs bak mannlige sjåfører på motorsykler

Her kan du se forbrytelsen som kan medføre fem år i fengsel:

Legg inn en kommentar