Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sanders med voldsomt angrep på Israel

Bernie_SandersBernie Sanders, som kjemper mot Hillary Clinton om å bli partiets presidentkandidat til høsten gikk i sin siste debatt mot Hillary Clinton til et voldsomt angrep på Israel. Han hevdet at Israel brukte for mye makt for å stanse terrorrakettene fra Hamas, og argumentet hans var at det ble drept 1500 palestinere under Israels angrep på terroristenes våpenlagre og infrastruktur.

Sanders antydet at Israel gjennom å ødelegge terroristenes våpenlagre som var plassert i tettbygde områder ikke behandlet palestinerne med respekt. Han antydet også at Israel har ansvaret for at arbeidsledigheten i Gaza er på rundt 40 prosent.

Hillary Clinton tol derimot langt på vei Israel i forsvar, og la mye av skylden på den nåværende krigstilstanden på palestinernes tidligere leder, Yassir Arafat, som i 2000 nektet å godt den fremforhandlete avtalen med den israelske statsministeren Ehud Barak som Bill Clinton fikk istand. Men heller ikke Hillary Clinton forsvarte Israel med samme tyngden som de republikanske presidentkandidatene.

Se deres debatt om Israel og Midt Østen her:

40 comments to Sanders med voldsomt angrep på Israel

Legg inn en kommentar