Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Innvandring kan gi høyere pensjonsalder

København1-150x150Den danske finansministeren varsler i en ny gjennomgang av dansk økonomi at de store utgiftene til flyktninger kan øke behovet for høyere pensjonsalder, skriver Berlingske Tidende. I rapporten som regjeringen la frem forrige uke heter det blant annet at det vil være nødvendig å sette opp pensjonsalderen hvert femte år i resten av århundre for å gjenopprette de offentlige finansene.

Rapporten tar utgangspunkt i at befolkningen i Danmark vil økes med 100 000 personer frem til år 2020. Det vil bety økt trykk på de offentlige ytelsene, spesielt dersom man ikke lykkes med å få flyktningene i jobb i større omfang enn nå, skriver Berlingske Tidende.

Dansk Folkepartis finanspolitiske talsmann, René Christensen, mener det er urealistisk å tro at de nye flyktningene blir selvforsørget innenfor en overskuelig årrekke. Av den grunn frykter han at pensjonsalderen må heves.

«Vi er voldsomt imot at en økt flyktningestrøm skal medføre at folk som har vært på arbeidsmarkedet i mange år skal tvinges til å arbeide enda lengre. Dette forteller oss at antallet betyr noe. Når antallet er lavere betyr det ikke så mye. Men når flyktningepresset er så voldsomt som det er nå så betyr det naturligvis utrolig mye for dansk økonomi. Det er den største utfordringen vi har,» sier han til den danske avisen.

Det danske regjeringspartiets, Venstres, finanspolitiske talsmann, Jacob Jensen, mener at folk uansett bør innstille seg på å gå senere ut i pensjon enn i dag. Folketinget har tidligere vedtatt å heve pensjonsalderen i tråd med at levealderen øker.

«I øyeblikket er vi i ferd med å analysere hvilken mulighet som ligger i pensjonsalderen. Ikke noe er vedtatt. Vi står overfor riktig mange utgifter i de kommende årene. Blant annet til flyktninger,» sier Jacob Jensen.

46 comments to Innvandring kan gi høyere pensjonsalder

 • Anonym

  Gjennomsnittlig levealder for menn har i enkelte bydeler i den vestlige verden sunket til 55 år. For det er først og fremst «menneskerettighetsforkjempere» og «liberalister» å takke.

  Når velferdsgoder globaliseres, og det bare er å ta første fly til Vesten, og kreve å få oppfylt sine menneskerettigheter for vertskapets regning, må det gå sånn.

  Det er først og fremst egne svake det går ut over. Den mest utsatte gruppens levealder er nå ned i 55 år, og de «gode» media og politikk er stolte. Samtidig som de vræler ut rasist og kakerlakk i tide og utide, som påpeker konsekvensene.

  • Anonym

   og de «gode» i media og politikk er stolte. Samtidig som de vræler ut rasist og kakerlakk i tide og utide, til dem som påpeker konsekvensene.

  • Anonym

   En pensjonert dansk lege (du må være pensjonert for å kunne beskrive virkeligheten som den er) hadde i fjor en kommentar til politikernes forslag om å øke pensjonsalderen.

   Som alle andre fagfolk påpekte han politikernes eventyrlige evne til å mene noe om det meste uten å kunne det minste.

   Det er ikke mulig å velge et dårligere tidspunktet for å foreslå høyere pensjonsalder enn nå, skrev den pensjonerte legen.

   For saken er at helsesituasjonen er katastrofalt dårlig for stadig større grupper. Livsstilsrelaterte sykdommer har eksplodert, og mange vil ha problemer med å greie seg selv, lenge før dagens pensjonsalder er nådd.

   Du må være politiker for å mene at disse skal jobbe lenger. Mange vil forlengst ligge på kirkegården før de har nådd 70 år, som er der den nye pensjonsalderen som er foreslått.

 • Tusenkunstner

  Selvfølgelig gir økt innvandring høyere pensjonsalder. Innvandring koster penger. Derfor må folk stå i arbeid lenger og fortsette å betale skatt til staten slik at de kan bruke skattepengene på økt innvandring. Derfor bør innvandringen holdes på ett minimum. Vi får sette vår lit til Listhaug fra Frp. Hun tar tak i dette problemet.

 • erzo

  pensjonen din Simonsen er vel i boks
  så hvorfor skriver du dette?

 • erzo

  du har slik jeg ser det ALDRI hatt dine sosiale og politiske preferanser hos arbeiderklassen

  derfor blir dette innlegget ditt provoserende og relativt meningsløst

  • Tusenkunstner

   Hvorfor skal man ha preferanser til denne arbeiderklassen?

   • erzo

    fordi det er ærlig arbeid som skaper
    «reell profitt» langt utover det som kan måles i kroner og ører(mammon)

    de som klager mest over skatter og avgifter er vel ikke de største gunderne
    men dem som drar seg på enn skinnsofa
    «ja jeg er vel fattig» på grunn av at skattene er for høye
    så provoserende patetisk

    fornøyd med svaret tusenkunstner?

 • erzo

  for å si noe uhøflig:
  Du Simonsen driter i om vi ærlige arbeidere jobber til vi er 85….

  bare du kan nyte din rødvin fra balkongen din i Ramallah
  med din «ærlig opptjene» pensjon.

  sånn er det med den saken

 • Fjodorov

  Eller for å si det som det blir: Pensjonene forsvinner unntatt for politikerne!

 • erzo

  meget stor forskjell på politisk idealisme
  og politisk oportunisme

  Simonsen hører definitivt til den siste kategorie

 • Anonym

  En ting forsvinner aldri, nemlig misunnelse skjønner jeg av innleggene her.

 • erzo

  man kan da umulig være misunnelig på en patetisk
  verdensanskuelse
  betakker meg!!
  nå logger jeg av.

  viktigere ting å bestille…

 • Jan Hårstad

  Londonistan.Det måtte jo gå sånn: en muslim,Sadiq Khan,fikk 44% av stemmene og ble første muslimske borgermester i London. Forklaringen er enkel: de innfødte hvite engelskmenn er i mindretall og Bangladesh og Pakistan har flertall.
  Etthvert parti som skal ha framgang i England nå MÅ muslimisere seg i politikken,ellers blir det tynnt med velgere.
  Det er da Paul Weston som på gatesofvienna.net har gravd i Khans karriere og naturligvis funnet ut at han var formann i Muslim Brotherhoods «Muslim Council of Britain» samt buddy med kjente Jihadister. Det første han sa etter seieren var at flyktninger bare måtte komme til London. Det blir med andre ord ikke en sjans i havet for de innfødte.
  De svenske sosialister/kommunister holdt sin konress nr 41 i Ørebro i helga og formann Jonas S. redegjorde for hvor strålende innsats partimedlemmene har gjort for flyktningene. En fraksjon hadde foreslått at partiet skulle forby Sverigedemokratene,men jeg vet ikke hva utfallet av forslaget ble.(friatider.se)
  Det slår meg at Venstrepartiet i likhet med andre likesinnede i Europa faktisk nekter å lære noe av historien. I Iran i 1979 var det en enorm venstreblokk som trodde det skulle være mulig å dele makten med Khomeinistene. Det endte opp med at tusenvis av dem ble drept. Venstre hadde glemt at Islamistene så på marxistiske typer tenkning som vantro,KAFIRER,og derfor sto iveien for Islam. De ble likvidert som en mann.
  Det ser ut for meg som om det europeiske venstre mener at de skal komme i en politisk allianse med muslimene og derved øke sin makt.
  Etter mitt skjønn den absolutte galskap. Når islamister kommer demografisk ovenpå vil deres første offer være ateistiske sosialister.
  Dette illusjonsmakeri kommer av at venstrefolkene er uvitende som nek om islams historie og Jihads tenkning.

  • Anonym

   «Når islamister kommer demografisk ovenpå vil deres første offer være ateistiske sosialister.»

   Det er ikke noe vondt som ikke er godt for noe 🙂

 • Anonym

  Det er ingenting som er så galt, at det ikke er godt for noe.

 • Jan Hårstad

  Den 7 mai 2016 vedtok svenske Vänsterpartiet på kongress i Ørebro at de ville legalisere menneskesmugling av flyktninger. Oversatt til den praktiske situasjonen: hjelpe folk inn i Sverige.
  Utfra gyldig svensk lov kan dette straffes med seks års fengsel.
  Jeg påpeker dette for vi kan være forberedt på at Rødt og SV legger seg på samme linja. Rødt samlet inn penger til de i Finnmark som fikk straffebot for å ha omgåtts daværende offisiell norsk politikk rundt Storskog.

 • Vidar

  INTET offer er for stort når det gjelder å importere flest mulig fremmedkulturelle, u-integrerbare «inntrengere» til Europa! Og alle må jo forstå at jo flere som skal «dele godene» – jo mindre blir det på hver! Og jo mere ARBEID blir det på de som arbeider – og det er jo ikke først og fremst de ufaglærte og/eller arbeidssky «flyktningene»!!
  Høyere pensjonsalder, lavere pensjoner, dårligere helsetilbud, dårligere skole- og fritidstilbud, strammere boligmarked, langt høyere arbeidsledighet, økt kriminalitet, mindre demokrati – kort sagt mindre trivsel, trygghet og velferd! Men hensynet til EGNE folk og nasjoner er visst noe dagens europeiske politikere setter langt nede på prioriteringslista.
  HVORFOR???

  • Fjodorov

   Virus! Globalistisk FN-religionsvirus har rammet alle våre stortingspolitikere. Det finnes ingen kur heller!

 • Anonym

  Fordi dagens europeere stort sett finner seg i hva som helst.
  Til mindre et folk krever, til mindre får de.
  Det er alltid de folkene som er mest krevende, som får mest.
  Europeerne må kreve mer av sine politikere. Slutte å stemme på samme gamle partiet av gammel vane, med prøve nye partier.
  Først når politikerne har noe å tape, vil de tilby oss noe.
  Sett partiene opp mot hverandre, og spill med politikerne.
  La politikerne få anstrenge seg for å bli valgt.

 • erzo

  og Simonsen nyter sin vin på verandaene i Ramallah
  Simonsen hører hjemme i partiet høyre(liberalister)
  sammen med Erna Solberg
  han har jo selv posert foran stortinget
  med vedkomende
  bare hans «reisebeskrivelse» fra israel..
  ene dagen glass vin i Ramallah
  neste «spasertur » til klagemuren

  med alle hudfarger og kultur..
  og dere lar dere lure av Jan Simonsens
  stupide tråder om islam»kritikk»
  hans carma er særdeles dårlig politisk sett

  alt den fyren berører…
  trau og møkk
  jfr
  per pål som skulle kappete med trollet

 • erzo

  hans politiske CV(curriculum vitae)
  er ikke noe å skryte over!
  de må da noen og ehver ha fått med seg

 • Jan Hårstad

  Vidar: vi hadde alle løftet nivået på denne bloggen om vi leste litt mer og kjeftet mindre. Dette sagt til oss alle.
  En rekke webber (lenket til tidligere) har framlagt dokumentasjon på at Merkel 4 oktober 2015 mottok noen ark som ble kalt The Merkel Plan.
  dette var en sammenfatning og en konklusjon på det arbeid som alle tenke-tanker for globalisme hadde gjort gjennom tyve år. Les – les.
  Hovedpoenget med globalismen er å knuse nasjonalstater,men dette forutsetter knusing av nasjonal identitet og kultur. masseinnvandringen er et politisk våpen,ikke bare for dette,men også senke prisen på arbeid og knuse fagforeninger og rettigheter.
  Målsettingen er Europas Forente Stater med en egen Hær.Sett fra USA skal alt dette være under deres atomparaply og gjerne krig mot Russland og Kina.
  Her skjer ingenting tilfeldig eller på måfå.
  Voltaire.net har nå artikler om vilke personer som har laget The Merkel Plan.
  Ellers skriver jeg Londonistan på verdidebatt i dag.

  • Anonym

   Dette er vel den mest detaljerte undersøkelsen som er gjort om hvordan EU ble til. Rapporten er på vel 1.000 sider, og er dessverre aldri oversatt til engelsk.

   http://www.fayard.fr/jean-monnet-9782213031538

   EU var et amerikansk prosjekt, som Frankrike ble tvunget inn i. Det ble også finansiert av USA (CIA). USAs plan fra starten var Europas Forente Stater, og en valutaunion skulle innføres bakveien. På en sånn måte at ingen kunne si nei.

   Vi kan allerede nå fastslå at prosjektet har vært mislykket. Eurosonen vil om ikke lenge havarere, og Europas Forente Stater forble en syk fiksjon. Europa disintegrerer, og i kjølvannet følger sosial uro og krig.

  • Vidar

   Vanskelig å la være å «kjefte» når en blir både forbanna og fortvila på samme tid, Jan Hårstad! Men ellers er jeg enig; man bør lese mer, skaffe seg mer KUNNSKAP – og så spre denne kunnskapen så godt en bare kan!
   Men kan du ikke dele linkene til disse webbene som omtaler «The Merkel Plan» en gang til?

 • Jan Hårstad

  Tilsluttes,Anonym, men vi må ikke trekke den slutning at globalistene har kastet inn håndkleet. De har fremdeles kort på hånda, vi må ikke se bort fra falske flagg aksjoner i Europa som skal få oss til å legge bort all motstand. Vi er fremdeles bare i runde nr. 2 av 12 runder.

  • Anonym

   «… men vi må ikke trekke den slutning at globalistene har kastet inn håndkleet.»

   På ingen måte, men nederlaget deres kommer til å koste oss alle dyrt. Slik jeg ser det, er det ikke grunnlag for fremtidig sameksistens med dem som har bragt denne forferdelige katastrofen over oss.

   USA går forresten også mot en splittelse. Også det var forutsigbart.

 • Jan Hårstad

  Kommentar til Anonym: Uansett hva som skjer i valget i november – du har helt rett i at USA går mot splittelse. Som jeg ser det vil USA kanskje fortere enn Europa gå mot etnisk-religiøs borgerkriger med storbyer som ligner Rwanda: Chicago, Detroit,Washington DC etc
  Det avsindige med norsk mediadekning er denne maniske opptatthet av høgere snakkepolitikk og minimal interesse for hva som skjer på rase og folkedypet.
  Ganske sikkert kommer det norske folk til å ramle av tv-stolene rundt november 2016 når en helt ny type virkelighet melder seg på. Klassekriger,religionskriger og rasekriger. Alle de medvirkende samler nå våpen og øver seg i skoger og ghettoer.
  Ingenting for Norges media å bry seg om.

  • Anonym

   En amerikansk journalist avslutter en artikkel om EU og US slik:

   This degree of anger and resistance is unprecedented in living memory. Even the rise in the 1970s of Leftwing protest which produced the electorally disastrous candidacy of George McGovern was less damaging, because it was more focused and concentrated in a particular section of the population. What is disturbing about the present malaise is that it is so vague and diffuse. There is no specific refrain or remedy, just a rejection of everything that is Too Big: Big Government, Big Banks, Big Bureaucracy, Big Business. And this revolt is happening in a union where the member states share a common language, a common history, and a written Constitution which they universally revere. What chance would a United States of Europe be likely to have?

   Det hun ikke tør å nevne er rasekonflikten, som alle vet (innerst inne) er selve SAKEN.

   Sanders sine valgmøter er forresten hvitere enn Trumps. Rart ingen i Norge peker på det.

 • Jan Hårstad

  Siste tale til John Kerry handlet om «Borderless world»,tydeligere kan det ikke sies hva globalismen tar sikte på.

  • Anonym

   Det var i 1965 daværende EF ble instruert av USA om å innføre en felles valuta i det skjulte. Se den franske rapporten jeg viste til i går.

   Siden valutaunionen har vært helt mislykket, var det for noen måneder siden snakk om et felles finansdepartement. Også det «by stealth».

   Hvem tror du skulle bestyre det? Tyskland selvsagt.

   EU-byråkratene har nå blitt mer virkelighetsfjerne enn det senile medlemmer av presidiet i Sovjet var på det verste.

   John Kerry grenseløse verden eksisterer kun i hans hode. Verden er i ferd med å lukke seg. Ikke i negativ forstand. Snart vil samtlige land i Europa stenge sine grenser. Det betyr imidlertid ikke at samarbeid og handel forsvinner, men at nasjonale politikere gjenvinner kontrollen.

   Begrepet styrbarhet har fortsatt en mening, og skal det ha noen hensikt å velge politikere, må de også være i stand til å styre.

 • Vidar

  Generelt tror jeg bare ikke på (konspirasjons)teorier om at USA skal ha «instruert» – dvs. TVUNGET – verken Frankrike eller resten av EU til noe som helst! For det har USA ganske enkelt ikke makt til! Europa klarer seg alldeles utmerket UTEN USA og det er samtlige oppegående politikere i både Europa og USA fullstendig klar over!
  Derimot er det ikke tvil om at «globalist-maffiaen» styrer begge kontinent, og «samarbeider alldeles utmerket i sin notoriske kamp MOT sine egne folk!
  «Globalister» eller «multikulturalister» skulle vært tiltalt for forræderi mot eget land og eget folk i ethvert land de opererer i!!

  • Anonym

   «Generelt tror jeg bare ikke på (konspirasjons)teorier om at USA skal ha «instruert» — dvs. TVUNGET — verken Frankrike eller resten av EU til noe som helst!»

   Det er offentlige dokumenter, og ingen konspirasjonsteori. Den franske studien er den mest omfattende som noen gang er gjort, og dokumentasjonen er hentet fra offentlige arkiver.

   Du får sette deg ned å lese litt før du begynner å mene. Sånne som deg er verre enn tilhengere av konspirasjonsteorier.

   Rapporten ble senest omtalt i The Telegraph for en tid siden. Du finner ikke udokumentert synsing i den avisen.

   • Anonym

    Problemet til Vidar, og det er noe han deler med alt for mange nordmenn, er at det han leser stor er tull og tøys.

    It was the Truman administration that browbeat the French to reach a modus vivendi with Germany in the early post-War years, even threatening to cut off US Marshall aid at a furious meeting with recalcitrant French leaders they resisted in September 1950

    (…)

    There were horrible misjudgments along the way, of course. A memo dated June 11, 1965, instructs the vice-president of the European Community to pursue monetary union by stealth, suppressing debate until the «adoption of such proposals would become virtually inescapable».

    http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/

 • Vidar

  Dokumentene «beviser» ikke at USA verken har «instruert» eller på annen måte har «tvunget» europeiske land og politikere til noe som helst! Derimot viser de at USA har «påvirka», «lagt press på», «lokka og trua» – men det er heile tida EUROPEISKE politikere og myndigheter som har tatt avgjørelsene – og de har også heile tida hatt mulighet – frihet» – til å gjøre det stikk motsatte av det de amerikanske politikerne har henstilt dem om!
  Kanskje det er enkelte andre som burde «lese litt» før de uttaler seg?

Legg inn en kommentar