Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ny høyteknologibedrift i drusisk landsby

IsfiyaDruzenet, et firma som driver med prosjektstyring, og med hi-tech firmaer som spesialitet, åpnet nylig en ny fabrikk i den lille landsbyen Isfiya utenfor Haifa. Isfiya er drusisk, og det er ikke noen hvilken som helst fabrikk som er åpnet, skriver Senter Mot antisemittisme på sin nettside, med Ynet News som kilde.

En investering på 12 millioner shekel (ca. 26,2 mill Kr) har nå gitt levebrød til 30 drusere. 23 av de 30 ansatte er kvinner. De skal ikke bare arbeide i fabrikken, men også lede den. Fabrikken skal produsere komponenter til droner. Israel er verdensledende på droner, og tilveksten betyr enormt mye for den lille drusiske minoriteten i landet, skriver Senter Mot antisenittisme.

«Bare de ti siste årene har det skjedd store forandringer blant druserne», forteller Anwar Sa’ab, som er direktør i Druzenet til Ynet News. «Nå finner du drusiske ungdommer i alle typer jobber i det israelske samfunnet, fra de mest tradisjonelle til den mest moderne høyteknologi.»

Etableringen kom som en følge av et uttrykt ønske fra luftfartsindustrien i landet, som nå tilbyr opplæring til kvinnene som skal jobbe her. «Som verdensledende i planlegging og utvikling av droner, er vi stolte av å være en avgjørende partner i dette viktige initiativet», sier Yossi Weiss, som er direktør i Israel Aerospace Industries (IAI) til Ynet News, skriver Senter Mot antisemittisme..

Amal Assad sier at andelen drusiske kvinner med universitetsutdannelse nå er på det høyeste nivå noensinne siden staten Israel ble etablert. «Det er et gjennombrudd for oss at vi har etablert en ny industri, og det på en område som har vært dominert av menn», sier han.

En av de ansatte på fabrikken, Hasnat Hamdan, en mor på 40 år, sier at “beslutningen om å starte en fabrikk her, drevet av drusiske kvinner, er fantastisk». Hun skal være kvalitetssjef på fabrikken. “Vi ser på dette som en stor ære. Vi er full av glede og beundring. Før jobbet jeg i en barnehage, men jeg bestemte meg for å slutte da jeg hørte at det skulle startes en fabrikk i byen. Dette hever kvinnenes anseelse her, og dette gjør at drusiske kvinner kan delta i arbeidslivet og være med på å forsørge familien.”

Legg inn en kommentar