Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fornøyd med bedre kreftbehandling

Morten_WoldFremskrittspartiets stortingsrepresentant Morten Wold er svært fornøyd med at alle helseregioner når målet for nye kreftpasienter i pakkeforløp for lunge-, bryst-, prostata- og endetarmskreft, skriver frp.no. «Dette er en stor seier for oss som ønsker å sikre den raskeste og beste kreftbehandlingen», sier Morten Wold, som er medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité.

Fremskrittspartiet har lenge kjempet for å lovfeste tidsfrister i kreftbehandlingen: «Vi gjorde det også i 2013, men da ble vi nedstemt av de rødgrønne. Daværende helseminister Jonas Gahr Støre mente lovfesting av forløpstider ikke var veien å gå», sier Wold.

«Jeg snakker stadig med pasienter som føler seg bedre ivaretatt med denne ordningen. Forutsigbarheten de møter er viktig for enkeltmennesket når man får en slik alvorlig diagnose. Det føles godt å bidra til mer trygghet i deres hverdag,» sier han til frp.no.

På eksisterende pakkeforløp for kreft innen lunge-, bryst-, prostata- og endetarmskreft, når alle helseregionene målet om at 70 prosent av nye kreftpasienter skal inkluderes. På landsbasis ble pakkeforløp for brystkreft og tykk- og endetarmskreft utført innen målet, mens pakkeforløp for prostatakreft har lavest måloppnåelse med 43,9 prosent på landsbasis. Pakkeforløp for kreft ble innført fra 1. januar 2015, skriver frp.no.

«Jeg er glad for at vi har jobbet frem løsninger som gir kreftrammede større trygghet – og forhåpentligvis en bedre hverdag. Når man opplever en stor helsemessig utfordring, som en kreftdiagnose er, skal man ikke måtte bekymre seg over behandlingsforløpet. Det skal være på plass, slik at pasienten skal kunne bruke all energi på å bli frisk», sier Wold.

4 comments to Fornøyd med bedre kreftbehandling

 • Tusenkunstner

  Morten Wold bør bli Buskerud Frps toppkandidat i 2017. Han har markert seg bedre enn Jørund Rytman. Det hadde også vært artig med ett comeback av Ulf Erik Knudsen.

 • Anonym

  Problemet samtlige politikere vil støte på er ressursmangel. Det gjelder generelt, ikke bare kreftbehandling.

  Det føres en destruktiv politikk som med hundre prosent sikkerhet vil rasere Norge sosialt og økonomisk. Det er det som gjør meg så inn i helvete forbannet.

  Norge er ikke lenger norsk. Det er 4/5-del norsk, og mindre norsk vil det bli.

  Norge vil ikke forbli et norsk land. Er det ikke på tide å innse det? Ikke hykle å late som alt vil forbli som det har vært.

  Kostbar medisinsk behandling vil om ikke så veldig mange år være forbeholdt de (få) som kan betale for det selv. Det er vel fortjent at politikerne selv dør som fluer som et resultat av sin egen politikk, men vanlige nordmenn fortjener ikke det.

  • Høyreekstrem?

   Det har alltif vært en fordel å være rik dersom man trenger koststbar medisinsk behandling. Problemet som ligger fremfor oss er at medisinsk behandling generelt kommer til å koste mye mer. Egentlig er det helt logisk. Når et økende antall milliarder må avsettes til innvandring, integrering og befolkningsvekst må folk med inntekt regne med å måtte betale mer for tjenester, eventuelt betale mer skatt.

   Dette er enkel regning og slett ikke ukjent. Folk er ikke dumme, og de aksepterer dette forholdet fordi det er viktigere for det store flertall å hjelpe flyktninger enn å sikre seg selv. Derfor stemmer fortsatt et flertall på de partier som garanterer høy innvandring fra den såkalte tredje verden.

   Vi som ønsker en annen politikk er minimalisert og stemt ned som høyreekstreme, rasister, egoister, o.l. Dessverre har vi heller ikke klart å samle oss i et parti eller organisasjon der vi mer effektivt kunne ta til motmæle mot den toneangivende politikk på området.

   Sannsynligvis skyldes dette manglende interesse, men også et uheldig innslag av originaler og tullinger som effektivt har satt vårt ståsted i vanry, kun ved sin blotte opptreden. Disse gærningene har skremt bort de seriøse røstene.

   • Høyreekstrem?

    Her vil det kanskje være riktig å holde Frp litt utenfor. I dette partiet har tross alt mange seriøse personer samlet seg. Jeg tenkte på den nasjonal konservative gruppen.

Legg inn en kommentar