Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Brukte de åpne grensene til å etablere terrorceller

James_Clapper2Den islamske staten har tatt fordel av Europas åpne grenser og har plantet sovende celler i Storbritannia, Tyskland og Italia, advarer lederen for amerikansk etterretning, James Clapper, skriver den britiske avisen Daily Mail. Han er direktør for National Intelligence og uttalte seg under et frokostmøte med journalister i regi av Christian Science Monitor i Washington.

Clapper ble landets øverste etterretningsoffiser i 2010, utnevnt av president Barack Obama.

ISIS har lovet å angripe disse tre landene, selv om eksperter sier det er umulig å vite hvor terroristgruppe vil treffe neste gang, skrver New York Times. Den tidligere franske etterretningsoffiseren Claude Moniquet sier til avisen at Storbritannia og Tyskland er spesielt bekymret for et potensiell angrep.

Påstandene om at den islamske staten er en spesiell trussel mot Tyskland, Italia og Storbritannia er «ikke ny», sier Matthew Levitt fra Washington Institute for Near East til CNN. Men hun presiserer at det er nytt at det kommer fra en så fremtredende person innen internasjonal etterretning som James Clapper.

Den amerikanske presidenten Barack Obama oppfordret nylig europeiske land til å «gjøre mer» i kampen mot den islamske staten under en tale i Hannover nylig, skriver Daily Mail. «Akkurat nå er de mest presserende trusselen mot våre nasjoner Den islamske staten, og det er derfor vi er forent i vår vilje til å ødelegge den», sa presidenten. «Men dette er fortsatt en vanskelig kamp, ​​og ingen av oss kan løse dette problemet selv,» la han til. Han oppfordret flere europeiske land til å slutte seg til den militære intervensjonen i Syria og Irak.

6 comments to Brukte de åpne grensene til å etablere terrorceller

Legg inn en kommentar