Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fire av fem forbrytere i København er utlendinger

København1-150x150Nær fire av fem personer som ble fremstilt for varetektsfengsling i København er utenlandske statsborgere, viser en oversikt fra politiet, skriver den danske avisen Metroxpress. For åtte år siden var tallet 65 prosent. Spesielt rumenere og nigerianere viser igjen i statistikken, og politiet merker økt press på gaten.

«Vi bruker mer og mer tid på det, og vi har satt av ressurser til å spesielt ta oss av utlendinger. Det er alt fra eiendomskriminalitet til ran og mer organisert,» sier politisjef Jørgen Skov til avisen. Han forklarer at utlendinger koster ekstra politiressurser: «Hver gang en utlending begår en forbrytelse, er det ekstra saksbehandling. En utenlandsk butikktyv tar mye mer ressurser fra oss enn en dansk,» sier han.

Overborgermester i København Frank Jensen (S) er bekymret for utviklingen: «Utlendinger som kommer til København og er anklaget for forbrytelser er ikke er velkommen i byen vår. Det er en bekymringsfull utvikling som jeg vil følge i nært samarbeid med Københavns Politi,» sier han.

«København er et senter for kriminalitet fordi det er der folk flytter til eller kommer på besøk. Og når det er flere utlendinger, så vil noen av dem være kriminelle. Samtidig er det mye rikdom og mange turister, og det betyr særlig mer eiendomskriminalitet,» sier forsker i grenseoverskridende kriminalitet, Gerd Battrup.

«Det er ganske vilt tall. Utlendingene er klart overrepresentert, og det er svært alarmerende. Vi må til bunns i disse tallene og utforske hva det akkurat dekker,» sier Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti. Han mener at en massiv grensekontroll kan holde mange av de kriminelle ut. Han vil nå ta opp saken med den danske justisministeren Søren Pind (V).

Overrepresentasjonen av utenlandske kriminelle vises også igjen i antall fanger i danske fengsler.

7 comments to Fire av fem forbrytere i København er utlendinger

 • Anonym

  Nærmer seg 100%. Vi negative vinner. Sverige er kjørt, jammen hadde FRP rett i Malmø og nå har resten av Sverige fått hva de har bedt om. Tenker nok at statsministeren og Merkel ordner opp noe av det de har stelt til. Dette er rett og slett bare trist.

  • Anonym

   Det er ikke bare Sverige som er tapt land. Tilstanden i Norge er ikke veldig mye bedre. Det skiller bare få år, ellers er det forutsigbare forløpet nøyaktig det samme.

   Snart må Sverige utplassere det lille man har av militære styrker. Frankrike har gjort det uten at norske medier har skrevet et ord om det. Faktisk har jeg bare lest om det i amerikanske aviser.

   Spørsmålet er ikke lenger hvor ille det blir i Vest-Europa, men når det hele bryter sammen. Nasjoner er ikke strikker du kan tøye og dra i alle retninger. Det er skjøre konstruksjoner som ikke tåler disharmoni. Det leder igjen til dysfunksjonelle samfunn.

   Mange beskrev Europas endestasjon allerede på 70-tallet. De fikk rett.

 • Høyreekstrem?

  Enkelte forklarer dette problemet med fremmedfrykt og rasisme på arbeidsmarkedet. Innvandrere blir gående arbeidsledige over lang tid og havner i et såkalt utenforskap. Det leder igjen til kriminalitet.

  En annen vinkel til problemet er at rask befolkningsvekst i seg selv er forklaringen. Befolkningen vokser raskere enn det kan skapes arbeidsplasser. Samtidig er mye av industrien allerede flagget ut. Dermed oppstår det parallellsamfunn på autopilot. Legg til kulturforskjeller og oppvekstvilkår så ser man et bilde av fullstendig mislykket innvandring og integreringspolitikk over flere tiår. Og dette gjelder ikke bare Danmark.

  Å snu denne trenden er selvsagt krevende og krever inngripende tiltak. Blant annet øyeblikkelig totalstans i innvandring fra en rekke land. Disse tiltakene kan imidlertid ikke iverksettes for velgerne ønsker dem ikke. Og i demokratiet er det velgerne som bestemmer politikken.

  Vi som ønsker en streng politikk på området kan ikke gjøre annet enn å advare de andre velgerne og håpe at flere etterhvert skifter oppfatning.

  • Anonym

   Innvandrernes økonomiske produksjonsevne er ikke større i Vesten enn den er i opprinnelseslandet.

   Hvorfor skulle den være det?

   Betalingsvilligheten for somaliere er 20-25 danske kroner i timen, om noen i det hele tatt vil ansette dem.

 • Muslim 500

  Norske Demokratene gaar inn for:

  – Et tryggere land
  – Uten Eoes/EU
  – For patrioter
  – Landet skal ha et sikkert og trygt helsevesen
  – Vi vil gi produktive gründere gode vilkår så de kan konkurrere med høy kvalitet.
  – Handle lokalt, tenke nasjonalt

  Dette stoetter vi muslimer opp om.
  Nylig har en kristen serber blitt eksludert fra partiet. Det kan vaere bra.
  Demokratene boer arbeide for aa faa flere muslimer som medlemmer i partiet.

 • Knut

  Det er som et jordskred av ødeleggende gjørme som sakte men sikkert siger inn over vesteuropa …

  Er det først satt i gang, kan ingen stoppe det …

  Og det hele vil få en sørgelig utgang.

  Atter en gang vil en høyt utviklet sivilisasjon gå til grunne

  Nådeløst må historien gjenta seg, gang etter gang fordi menneskene aldri lærer …

  Men bak kullissene står islam og smiler sitt heslige smil …

 • - Hevdet sharia-lov gjelder i København

  Flere serveringssteder i Københavns bydel Nørrebro, har blitt utsatt for gjentatte tilfeller av hærverk, trakassering, utpressing og trusler.

  http://www.nettavisen.no/na24/–hevdet-sharia-lov-gjelder-i-kbenhavn/3423222913.html

Legg inn en kommentar