Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Norske styrker må ikke sendes til Syria

garfors322«Det er ikke mindre enn tragisk at Regjeringen nå skal sende soldater for å delta som en tredje part i en borgerkrig som har pågått over flere år i Syria,» mner vår skribent Amund Garfors. «Det heter så fint at norske styrker skal lære opp syriske opprørere. Nei, den kjøper jeg aldeles ikke! Skal virkelig norske soldater som omtrent ikke sjøl har opplevd krig, bortsett fra på film, dra nedover i denne heksegryta for å lære opp disse ungdommene til å krige,» spør han.

«Nei, det er utrolig uansvarlig og fullstendig feil av den norske regjeringen når de nå skal begynne å fyre opp under denne livsfarlige, uoversiktlige og kaotiske konflikten i Syria, der norske soldater bare vil gjøre vondt verre,» skriver Garfors, og fortsetter:

«Der nede har Norge intet å gjøre! Har vi ingenting lært av den tragedien vi var med på i Libya? Norge skulle håndheve en flyforbudsone, men tok heller til å bombe og ødelegge Gadaffi-regimet fullstendig? Der død, kaos og borgerkrig ble resultatet!

Ifølge norsk lov er det strengt forbudt å støtte organisert vold i Syria og andre land med bruk av norske soldater! Og der milliardene skal rulle igjen, slik som i Afghanistan. Der pengene hentes fra ei statskasse som ikke har råd til å betale våre bønder for deres ærlige og viktige arbeid…

Jeg så Utenriksminitster Børge Brende på Dagsrevyen nylig. Han han satt i Saudi Arabia og diskuterte hvordan kampen mot Assad skal vinnes. Her spiller Brende et meget høyt og svært farlig spill.

Ja, jeg veit at Saudi Arabia har mengder av aksjer på Oslo Børs, og nå vil de sikkert ha noe tilbake for sin investering i Norge. Og da velger de våre beste soldater. Kunne ikke annet enn å synes synd på Brende der han satt som en gissel. Nei, ikke bare Brende, men stakkars Erna og stakkars Ine Marie som er blitt forført og kneblet av utenlandske krefter. De spiller også meget høyt nå!

Hva som ligger bak dette spillet, det er ikke helt enkelt å forstå for meg. Men når de sammen går inn for å gamble slik med våre soldater, da blir jeg ganske urolig. Vi må ikke glemme at russerne enda er på plass i Syria, der de sammen med Assad ser på dette som en uvennlig handling. Derfor bør vi ikke være forundret om norske soldater kommer tilbake til Norge i bodybags…

Jeg hadde håpet at denne regjeringen heller hadde rettet oppmerksomheten mot vårt eget forsvar som er under all kritikk, og ikke minst de utfordringer Forsvaret har i årene framover. Vi trenger ikke å leke med de store. For Norge er ingen stormakt! Nei, vi skal aldeles ikke inn i denne hengemyra i Syria! Ser ikke ut som det var nok for våre uansvarlige politikere at vi bombet Tripoli sønder og sammen. Nå er det Damaskus som står for tur! Der det jo står i Bibelen, at der i Damaskus, der skal det ikke være stein på stein igjen…

Det har vel aldri vært så mye død, smerte og elendighet som etter at vestlige land begynte å blande seg inn i muslimske lands indre anliggender? Frihet og demokrati var mantraet fra Washington og Brussel. Død, kaos og katastrofer er blitt resultatet!»

10 comments to Norske styrker må ikke sendes til Syria

 • Anonym

  Norske ungdommer skal ofre livet, mens muslimske menn henger rundt på kjøpesentre og plager vertsbefolkningen?

 • Tusenkunstner

  At Norge skal ned dit å liksom trene opp opprørsgeriljaen virke naivt.

 • Anonym

  Norske ungdommer har ingenting der å gjøre.

 • Bra, Amund, meget bra. Dette skrev jeg i går på Facebook i går, om hennes kronikk Hva i all verden driver vi med i Syria?:

  Hedda Bryn Langemyr and I would probably disagree on a range of social conservative issues, since she is a so-called progressive, but I have great respect for her peace engagement and knowledge of how Norway engages itself in illegal wars. In this oped in the Norwegian newspaper Dagbladet Meninger, she is telling the truth. Now, our foreign minister, Børge Brende, my former role model and leader of the Young Conservatives back in th 90ies, wants a policy of supporting the «moderate» terrorists to fight Assad. According to international law, this would be a serious violation, and only Russia is fighting in Syria legally because they are there on invitation from the legitimate government in Damascus.

 • Høyreekstrem?

  Hva som ligger bak spillet er egentlig ganske enkelt. Norge er medlem i Nato og USA er den ledende nasjon i denne alliansen. I praksis vil det si at norsk sikkerhet og utenrikspolitikk følger en linje som ligger tett inntil den politikk som gjelder i US. Spesielt gjelder dette når presidenten kommer fra Demokratene.

  Det store spørsmålet er om Norge kan trekke seg ut av Nato og overstyring fra US, og samtidig være like godt dekket sikkerhetspolitisk? Svaret er et helt klart nei. Da måtte vi i tilfelle styrke vårt nasjonale forsvar vesentlig og kanskje også tatt steget over i egne atomvåpen.

  Bordet fanger. Slik situasjonen engang er har ikke politikerne så mange valg, de må logre med halen på rett plass og slikke spytt blant annet i Saudi-Arabia.

  Dersom Trump vinner valget, noe som er heller tvilsomt, kan det komme endringer som tvinger politikerne til å satse mer på eget forsvar. For US vil det medføre store besparelser og økte inntekter for våpenindustrien.

  Politikken forøvrig har hele tiden vært å avsette Assad og denne politikken ligger fast. Krigen er initiert av Saudi-Arabia og US.

 • Vidar

  Da er det bare å håpe at norske SOLDATER har vett nok til å nekte å bli med på denne høyst KRIMINELLE GALSKAPEN! For ingen norsk politiker har noe votum for å sende norske unggutter for å dø i en hysterisk borgerkrig i noe araber-land!!
  Vi må snarest få på plass helt nye regler for bruk av det NORSKE forsvaret! Det skal KUN – ene og alene – brukes til å forsvare NORSK territorium og NORSKE interesser. Norske soldater skal ALDRI brukes som leiesoldater og kanonføde for noen fremmed makt eller interesser, og norsk materiell skal ALDRI brukes for å angripe andre enn NORGES fiender!
  La oss komme oss ut av USA’s klamme NATO-favntak og heller inngå en forsvarsavtale med vår gode nabo Russland! 😉

  • Vidar, 100 prosent enig. Hvis du er den samme jeg har hatt kontakt med på epost, vil jeg mer enn gjerne møte deg. Jeg har prøvd å ringe deg et par ganger, men du kan gjerne ringe meg når som helst på 93002522.

  • Tusenkunstner

   Ja de som ikke har lyst til å bli med til Syria bør få slippe. Akkurat som de som ikke har lyst til å dasse rundt på en militærleir som førstegangstjeneste også bør få slippe. Nei til verneplikt.

  • Høyreekstrem?

   Vidar: Å reise ut på soldattjeneste er frivillig. Men det er nok dessverre ingen problem å finne de som trenges. Når det gjelder allianser er det ikke noe poeng å hoppe fra US til Russland. Skal vi gå ut av Nato må det være på egne bein. Sverige har overlevd utenfor. Norge vil selvsagt også klare seg, men vi måtte da satse på et mer robust forsvar enn det vi har i dag.

 • Jan Hårstad

  Det som ble debattert rett etter andre verdenskrig,fram til 1948,var et nordisk forsvarsforbund. Den tanken begynner å aktualiseres igjen da det er ganske åpenbart at USA planlegger en krig mot Russland.
  Vår nåværende ledelse bygger om og strukturer vår forsvarspolitikk etter denne amerikanske langtidsstrategien. Får Brende/Søreide fortsette med å realisere amerikansk krigsplanlegging på norsk jord,blir vi garantert en krigsarena mellom USA og Russland i Norge.
  Det er ikke slik at det er full oppslutning i Nato-landene om krig mot Russland. Frankrike-Italia bygger en blokk imot og det hadde hjulpet enormt om Norge på det nåværende tidspunkt hadde gått inn i Nei-sida i Nato,men de tør jo ikke det engang de amerikaniserte globalistene på Stortinget. Jeg forsøker nå å si saker som er realpolitisk mulig og ikke absoluttiske saker.
  Personlig syns jeg vi skulle forberede et forsvar mot USAs krigsgalskap,men det er ikke realistisk.

Legg inn en kommentar