Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Aksjonerte mot barnevernet under oljemessen i Houston

oljemesse«Offshore Technology Conference» er en årlig hendelse den første uken av mai i Houston, Texas, verdens energihovedstad. Det er den største konferansen av denne art i verden. Tusenvis av internasjonale forretningsmenn, diplomater, politikere, ingeniører, journalister og investorer fra mer enn 100 land deltar på konferansen. I år ble de møtt med protester mot det norske barnevernet.

Det var Houstons rumenske samfunn som benyttet anledningen til å protestere mot det de mener er Norges ulovlige beslagleggelse av de fem barna til Marius og Ruth Bodnariu.

Hundrevis, om ikke tusenvis, av lokale og internasjonale besøkende kunne lese plaktene som informerte om de norske menneskerettighetsbruddene, og fikk også en spesielt forberedt løpeseddel mot det protestantene mener er en ufølsom handling fra de norske myndighetene.

Løpeseddelen fortalte de internasjonale oljeekspertene at det norske barnevernet i november ifjor, uten forutgående rettskjennelse, noe rumenske politikere mener er i strid med internasjoale regler og menneskerettigheter, fratok den rumensk-norske familien Bodnariu deres fem barn.

Etter at barna ble tatt av barnevernet ble de tvunget til å leve i fosterhjem i tre forskjellige byer i Norge, hundrevis av kilometer fra hverandre fra sine foreldre og fra hverandre.

«Dette er uakseptabelt, og dere kan bare forestille dere skaden og angsten dette har forårsaket barna og deres foreldre,» heter det i løpeseddelen som de mange internasjonale oljefolkene kunne lese. De ble gjennom løpeseddelen fortalt at beslaget av barna ble gjort uten rettskjennelse og uten forutgående saksbehandling i en domstol. De fire eldste barna ble tatt fra familien uten at foreldrene ble varslet på forhånd. Det yngste barnet ble hentet av fire politifolk og to barnevernansatte som i ly av mørket kom til familiens gård og krevde at den tre måneders gamle babyen bli overlatt til dem.

«Handlinger av denne typen ville vært uhørt i USA, Texas, eller noe annet sted i den siviliserte verden,» heter det i løpeseddelen, som forteller at moren til barna er en pediatrisk sykepleier og har jobbet med foreldreløse barn i Romania i mange år. Faren er en IT-spesialist som jobber for kommunen Naustdal, det lille stedet i Sør-Vest Norge hvor familien bor.

«Vennligst vurdere å minne dine norske forretningspartnere på at verken barnevernet eller Norge er hevet over loven, og at Norge har en forpliktelse til å overholde internasjonale avtaler som krever respekt for foreldrenes rettigheter og barns rettigheter til å bli oppdratt av sin biologiske foreldre,» lyder oppforringen til de norske oljeekspertene.

Det norske barnevernet har tidligere tapt saker i den europeiske menneskerettighetsdomstolen, og mange mener de vil kunne tape flere saker dersom foreldrene stiller opp med gode advokater med kunnskap om hvordan menneserettighetsdomstolen fungerer.

Til slutt i løpeseddelen blir oljefolkene bedt om å følge utviklingen i denne saken på nettsiden www.bodnariufamily.org

I februar var det demonstrasjon mot de norske barneovergrepene utenfor det norske konsulatet i Houston:

2 comments to Aksjonerte mot barnevernet under oljemessen i Houston

Legg inn en kommentar