Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gir full støtte til Vidar Kleppe

Maikvan2At Demokratenes stifter og tidligere leder, Vidar Kleppe, synes å være det medlemmet av Utlendingsnemndene som har størst tillit til avgjørelsen tatt i UDI, og stemmer imot de fleste av ankene, har ført til politisk oppstyr. Han blir beskyldt for å la sin generelle skepsis til innvandring influere på avgjørelsene og derfor føre en for streng praksis. Nå får Kleppe støtte fra Demokratenes nestleder.

Makvan Kasheikal, som er nestleder i Demokratene og leder i kontrollkomiteen i Kristiansand kommune, sier til Dagbladet at han mener krav til habilitet ikke bare kan gjelde den innvandringskritiske siden av politikken, men også UNE-nemndmedlemmer fra venstresiden. «Hvis det er snakk om inhabilitet, må man ta det fra begge sider», sier han. Kurderen Makvan Kashaikals far kjempet mot det sjiaislamske prestestyret i Iran og måtte flykte til Norge da Makvan bare var 12 år gammel. Han har hatt suksess som selvstendig næringsdrivende, og tatt barchlor i statsvitenskap.

Utlendingsnemndene er ankeinstanser for vedtak fattet av Utlendingsdirektoratet, UDI, De er sammensatt med tre medlemmer i hver gruppe, og medlemmene er delvis folkevalgte lokalpolitikere og delvis medlemmer pekt ut av humanitære organisasjoner, hvorav flere med innvandringsliberale holdninger. Hele 56 prosent av klagerne til utlendingsnemndene får medhold i nemndene. I Kleppes gruppe er det imidlertid under 10 prosent som har fått medhold, noe som tyder på at Kleppes gruppe har lagt seg nærmere Utlendingsdirektoratets praksis enn de fleste andre nemndene har.

Likevel er det Vidar Kleppe som nå får kritikk fra flere stortingsrepresentanter. «Det er viktig for rettssikkerheten at nemndsmedlemmene ikke er forutinntatte, og at de vurderer hver sak for seg. Men dette viser at det trengs en asyldomstol som erstatter UNE, der rettsikkerheten blir ivaretatt,» sier andre nestleder i Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, SVs Karin Andersen til Dagbladet.

Komitémedlem for Høyre Ingjerd Schousier til Dagbladet at hun tror det er «klokt» at UNE av og til går gjennom og sjekker at nemndene har lik forståelse av kriteriene for hvem som får opphold i Norge, og hvem som ikke får det. «Jeg vil henstille til at UNE i sitt kvalitetssikringssystem av og til tar en fot i bakken og sjekker at de har lik forståelse for kriteriene som ligger til grunn for å sikre rettssikkerheten, for den er viktig», sier hun.

Arbeiderpartiets Stein Erik Lauvås «forutsetter at Vidar Kleppe gjør jobben sin i forhold til reglene», mens Senterpartiets Heidi Greni sier at Utlendingsnemnda har «en jobb å gjøre».

26 comments to Gir full støtte til Vidar Kleppe

 • Anonym

  Makvan Kasheikal har helt rett i sin støtte til Vidar Kleppe, som gjør en god jobb i UNE.

 • Kjell-Arne

  Norge trenger flere medlemmer som Vidar Kleppe i Utlendingsnemnda.

 • Kjell-Arne

  Dette var en useriøs kommentar med usaklige angrep på Jan Simonsen.

 • Muslim 500

  Demokratene, Norges beste parti, har dessverre gjort den feil ved aa gaa inn for forbud mot koranskoler i Norge.

  Koranen er en meget komplisert bok. En del vers i koranen kan misforstaaes av unge muslimer. Og da kan det dannes ekstremistiske muslimer eller sloeve muslimer.

  Ved hjelp av koranskoler i Norge, saa kan vise og forstandige imamer laere unge norske muslimer opp til en moderat tolking av koranen, noe som foerer til positiv sunn islam.

  Saa dette vedtaket av Demokratene kommer nok til aa bli fjernet etterhvert.

  • Vidar

   Den eneste feilen Demokratene gjorde her, er at de bare vedtok forbud mot koran-skoler – de burde vedtatt forbud mot heile ISLAM! Islam er en ond volds-kult som står i motsetning til ALT det vi i Norge holder for rett, riktig og verdifullt, og fortjener selvsagt ikke mer velvilje enn nazismen!
   Demokratene BURDE ha vedtatt å erklære islam for unska og irrelevant i Norge, vedtatt stenging eller riving av samtlige moskeer, og forbudt islam i det offentlige rom!

   • Tusenkunstner

    Har det noen effekt egentig å forby noe? La oss si de hadde innført forbud mot kristendommen, så ville vi jo ikke sluttet å gjøre kristne ritualer som bønn og bibellesning av den grunn. Vi hadde bare gjort det allikevel. Muligens i skjul.

 • Visombygdelandet

  Jeg er i mot baade koranen og islam.
  Men det virker som om Muslim 500 har et poeng her.
  At Demokratene tar det i feil rekkefoelge.
  At muslimer studerer terrorhaandboken koranen paa egenhaand, er antageligvis livsfarlig.

  Denne rekkefoelgen er nok bedre:

  1. Forbud mot koranen (Slik Geert Wilders gaar inn for i Nederland)
  2. Forbud mot islam
  3. Forbud mot koranskoler
  4. Forbud mot moskeer
  5. Tvangsutvisning av alle muslimer i Norge

 • Anonym

  I denne saken støtter jeg Vidar Kleppe!

  • Elin

   Sakene som kommer til UNE har vært grundig behandlet gjennom flere instanser som UDI før Kleppe og Utlendingsnemnda får ankesakene til behandling. Derfor er det ingen grunn til å klage på Kleppe når han sjelden omgjør vedtakene som saksbehandlere i UDI tidligere har avslått.

  • Anonym

   Glimrende utført arbeid av Vidar Kleppe.

 • Kjell-Arne

  Vidar Kleppe må bli leder av Demokratene om partiet skal vokse

 • Jan Hårstad

  Jeg vet ikke om Muslim 500 prøver seg som stor humorist når han skriver om «vise og forstandige imamer»?
  Som det framgår av den lille debatten her ovenfor,er det fremdeles,lenge etter landsmøte,uklart hva Demokratenes posisjoner på viktige saker er.
  Langt viktigere enn å snakke om vilken leder en liker best er å holde en omfattende debatt om politikk og program.
  Skjønner ikke ledelsen i Demokratene at dette er ikke en sak for programkomiteen, men for hele det norske folk?
  For et mikroparti gjelder det bare tre lover for framgang: klarhet,klarhet,klarhet. Demokratene så langt tror det gjelder om grøt,grøt og mer grøt.
  Lær nå av AfD og FPØ: «Islam hører ikke hjemme i Tyskland og Østerrike.»

  • Høyreekstrem?

   Ja en klar tone er viktig. Og for et lite parti er kanskje det aller viktigste å kjøre frem to-tre hjertesaker som tiltrekker seg oppmerksomhet. Problemet for småpartiene er ofte at de tiltrekker seg «feil personer». Det vil si personer som ideologisk kanskje hører hjemme i partiet, men som hver gang de ytrer seg fremstår som ekstremister. Å dempe retorikken og formulere seg noenlunde dannet, ikke minst når personer diskuteres, er et krav alle bør stille til seg selv. Husk, det er fort gjort å skremme bort seriøse meningsfeller med for hard retorikk. Dette vet også muldvarpene, og disse florerer i diverse kommentarfelt.

   Slik jeg oppfatter situasjonen har Demokratene riktig politikk, men om de har riktig mannskap vet vel ingen. Vi får håpe på en samlende ledelse og nye muligheter for partiet. Norge trenger mer nasjonalkonservativ politikk, det er iallfall helt sikkert.

  • Anonym

   «Islam hører ikke hjemme i Tyskland og Østerrike.» eller i andre land i Europa.

   Europeere har aldri kunnet sameksistere med muslimer. Det vil ikke skje nå heller, selv om den offisielle doktrinen er multikultur. Mange bruker metaforen balkanisering. Det tror jeg ikke på, for det betyr oppdeling. Det blir mye verre enn det var på Balkan når regningen skal gjøres opp i Vest-Europa.

   Det er interessant å lese i liberale amerikanske aviser at uansett utfall i det kommende presidentvalget vil USA bli vanskelig å holde sammen. Hva tror du om mulighetene for å holde EU sammen Jan H.?

 • Jan Hårstad

  EU ramler sammen for hver dag som går.Cameron i England begynte å snakke om europeisk internkriger, men det kan vi ikke se bort fra i nær framtid. Visegradstatene er utsatt for utpressing fra Brussel og den eneste utveien under press er å be Kina hjelpe dem til å overleve.
  Tyskland og Holland forbereder sammenslåing av hærene sine,vil Frankrike og England gjøre det samme?
  Og det største sjokket kommer sannsynligvis fra USA som vil eksplodere i interne motsetninger uansett hvem som vinner valget. Se videoene fra USA – allerede nå illsinte konfrontasjoner og vold. All mytologi om det multikulturelle Utopia vil bli punktert fra USA.

  • Anonym

   «… vil Frankrike og England gjøre det samme?»

   Sett fra UK er den eneste realistiske alliansen i dag med Frankrike. Den som vil se realiteten i øynene vet at uansett hvem som vinner valget i US, vil forsvaret av Europa opphøre. Det stod The Telegraph for et par dager siden.

   Holland og Tyskland har jeg personlig ingen tro på. Til det er kjemien alt for dårlig mellom folkene.

   US; det er utrolig hvor lite som skrives om det som skjer der i Europa. Trump er bare begynnelsen.

   Den kriminelle Clinton-røya får sitte på TV å påstå at FBI driver en «security inquiry» av email-saken. FBI-sjefen selv, James Comey, sa på nyhetene i dag at han ikke vet hva «security inquiry» betyr. Det er etterforskning jeg driver, sa han.

   Og eurosonen, den er på full fart inn i en ny krise.

 • Frankie

  Støtter Vidar 100%

 • Anonym

  Hurra for Klopp.

 • Kleppfesk

  gløym itj kleppen når gla laksinj ska på laind

 • kjersti margrethe adelheid gilje

  Jeg også støtter Vidar Kleppe 100 prosent–Han er desidert Norges dyktigste politiker–Uredd er han–våger å stå klart opp for sine meninger–Snur ikke kappen etter den vei som vinden blåser–Vi skulle hatt mange flere som ham

Legg inn en kommentar