Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hevder at Israel vil jage alle palestinerne ut av Gaza og Vestbredden

Kåre_Simonsen«Dagens ledende politiske parti i Israel – Likud – vil jage alle palestinere ut av Gaza og Vestbredden.» den groteske påstanden kommer fra stortingsrepresentant Kåre Simensen fra Finnmark Arbeiderparti (bilde). Påstanden om at Israel vil kaste palestinerne ut fra både Gaza og Vestbredden fremsetter stortingsrepresentanten i et leserinnlegg i nettavisen iFinnmark.

Stortingsrepresentanten påstår også at Israek forsvarer seg selv ved å legge Palestina i grus. Generalsekretær Conrad Myrland i Med Israel for Fred knuser stortingsrepresentantens påstander i en artikkel i Med Israel for Freds nettside.

Likud har aldri gått inn for noen slik politikk, og Myrland viser i tillegg til at antallet palestinere på Vestbredden og Gaza har økt fra under 1,3 millioner i 1977, da Likud kom første gang til makten, og til 4,7 millioner i dag. Folketallet fortsetter å øke på nivå med de raskest økende befolkninger i verden. Det finnes heller ingen israelske politikere som vil kaste de israelske palestinerne ut av Israel.

Stortingsrepresentanten hevder også at Likud tillater nybyggere å bygge den ene bosettingen etter den andre uten at myndighetene stopper dem. Myrland viser til at antallet bosetninger nærmest ikke har økt siden 1990-tallet. Utbyggingen skjer i all hovedsak som fortetning i allerede etablerte områder.

Til tross for all bygging i snart 50 år, dekker bosetningenes innegjerdede og patruljerte områder kun tre prosent av Vestbredden. Israelske myndigheter avviklet alle bosetninger på Gaza og fire bosetninger nord på Vestbredden i 2005.

21 comments to Hevder at Israel vil jage alle palestinerne ut av Gaza og Vestbredden

 • Tusenkunstner

  Arbeiderpartiet var tidligere ett parti som støttet Israel. Men det begynner å bli mildt sagt upålitelig.

 • Høyreekstrem?

  Det slenges ut mange rare påstander om Israel, og dette er en av dem. Sannheten er at Israel for lengst kunne deportert arabere både fra Israel og de øvrige områder om landet ønsket det, men som kjent har ikke dette skjedd.

  Dersom Israel skal kritiseres for noe så er det i tilfelle at landet tar for lett på sine fiender. Først og fremst burde Israel destruere Irans atominstallasjoner. Dernest burde Israel ødelegge de kriminelle islamistgruppene som truer landet.

  • Anonym

   tro meg høyre ekstrem
   hadde det ikke vært for verdensopponionen..
   så hadde israel deportert!
   har hørt en del holdninger..(der nede)
   som hvertfall simonsen bifaller på fy
   men som han tar sterk avstand fra
   angående deportasjon av muslimer fra europa og Norge

   en bizarr dobbelt kommunikasjons
   for oss følgere
   som jeg mistenker at han holder som idioter..

   • Anonyn/Erzo: Du går litt for langt nå når du lyver om andres meninger. Du har aldri sett meg skrive på FY at jeg støtter deportasjon av palestinere, verken fra Israel eller fra Vestbredden. I så fall vis til når og hvor. Forøvrig kjenner jeg heller ikke til noen israelske politikere som støtter det. Nærmest kommer en tidligere utenriksminister som foreslo at en fredsløsning burde bety at jødiske bosettingen nær grensen kunne byttes mot arabiske bosettinger i Israel nær grensen til Vestbredden, slik at jødene ble boende i Israel og araberne i Palestina.
    Det eneste kravet om deportasjon jeg har sett i dette området er verdenssamfunnets og palestinernes krav om å deportere flere hundre tusen jøder fra deres hjem i byer på Vestbredden og sende dem til Israel.Og det har aldri hatt min støtte.

    • erzo

     jeg lyver hvertfall ikke når jeg hevder at du aldri har utrykt klart og tydelig
     at du ønsker at palestinerne skal få opprette sin egen stat med alle rettigheter og plikter det inebærer
     eks medlemskap i fn

     du har ikke explisitt ytret at du ønsker deportasjon av palestinere
     men implisitt ved å støtte konsekvent
     for eksempel bosetternes tilranelse av andres eiendom

     hele mentaliteten din er i tråd med det ydderst suspekte tankegodset til visse isaelere jeg ble confrontert med

     helt til slutt:
     at kristne kan være så forkvaklet i sin villfarelse at de «elsker»
     dette systemet som israel er…

     genetisk sett er palestinerene mer i slekt med de bibelske jøder enn inntrengerne fra Europa
     det blir aldri nevnt av deg

     • erzo: Dette må jeg berømme deg for var et saklig og godt innlegg, erzo, selv om jeg ikke er enig med deg.Men du skriver saklig.
      Selv er jeg tilhenger av en palestinsk stat, selv om jeg tror det ville være best for palestinerne om Israel styrte hele området. Men politisk er en tostatsløsning, som også er akseptert av Israel, den eneste løsningen. Utenom det jeg tror ville vært det beste i dagens situasjon: en trestatsløsning med Gaza som egen stat. for Israel vil det i dag være vanskelig å akseptere en palestinsk stat der Hamas-terrorister fritt kan reise til Vestbredden og derfra ta seg inn i Israel via Jerusalem.
      Jeg ser ikke på de jødiske byene på Vestbredden som noe problem. De utgjør 3 prosent av landarealet. Og det bor langt flere arabere i Israel enn det bor jøder på Vestbredden. Hvorfor kan de ikke få fortsette å bo i sine hjem også dersom det etableres en palestinsk stat? Da underlagt den nye statens lover og med skattebetaling til den palestinske staten?
      Ellers håper jeg selvsagt at Jerusalem i sin helhet blir tilhørende Israel. Det er den klart beste løsningen for de palestinerne som bor der, som ellers vil miste både helseforsikring og barnetrygd, og dessuten ønsket av Israel.

 • Anonym

  høyre ekstrem og simonsen

  indoktrinert og hjernevasket at det er skremende

  «tatt for lett på sine fiender»
  for det meste har palestinerne vært nærmest ubevæpnet å regne gjennom årene…
  selv om de nå i siste tiden har fått midler til å ta igjen
  mot kjeltringene
  idf

 • Høyreekstrem?

  Kan det at du er troende katolikk ha noen innvirkning på ditt syn på jøder og Israel? Jeg tenker på det faktum at pavekirken nest etter nazismen vel er den institusjon som har herjet mest med jødene. Denne kirkelige forbrytelsen kan kanskje påvirke deg i negativ retning?

 • Zo er det

  Erzo kommer aldri til å holde kjeft så lenge Jan Simonsen er i stand til å opprettholde bloggen sin. Klodrik og wikipedia-mannen Arifkarim forsvant ut, men erzo biter seg fast som en blogg-igle.

  • Anonym

   Lurer på å logge ut for godt jeg også. Simonsen sletter jo hvert eneste innlegg jeg poster. Helt uforståelig.

   • Slettebø

    Hvis du kommer med den minste lille antydning til kritikk av jødene, så er veien kort til at Simonsen påkaller Slettebø. Bortsett fra det er takhøyden her på bloggen usedvanlig stor. Her kan man med frimodighet gyve løs på muslimene, «profeten», koranen og hadith. Jødene og Talmud er en annen skål.

    • Anonym

     @Slettebø

     Det er ikke innlegg om jøder jeg har skrevet, men om ølhunden/spammeren erzo. Samtlige innlegg er ment humoristisk, de er heller ikke sjikanerende, men slettes konsekvent av moderator/Simonsen.

     • Anonym: Når jeg sletter 90 prosent av erzo sine kommentarer er det også naturlig å slette kommentarer som er ment som kommentarer til disse kommentarene. ellers blir det rart. Dessuten er det ikke greit å stemple andre kommentatorer for deres antatte private alkoholforbruk, selv om det måtte være ment humoristisk.

      • erzo

       sier det rett ut Simonsen
       slik israel driver på overfor palestinerne..
       det minner om denne lebensraum tankegangen til nazistene

       for øvrig bør du komme opp med en kommentar til at ikke ALLE israelere støtter Netanyahu
       og hans paranoide tanker om at hele verden er imot oss

       • Erzo: Selvsagt støtter ikke alle israelere Netanyahu. Israel er et demokrati. Det eneste reelle demokratiet i Midt Østen. Velgeren har mange andre partier enn Netanyahus Likud-parti å stemme på, og debattene går ofte høyt i nasjonalforsamlingen, Knesset, der også israelske arabere er representert med egne partier. I tillegg har Israel en åpen presse der statsministeren ofte blir kritisert.

 • Ghjo

  Kan man kalle denne AP(e) representanten,Kåre Simensen fra Finnmarka for det norske svar på Nazistenes propaganda-sjef, hr.Gøbbels?.

 • bjørn jensebo

  også tyskerne (ikke nazister)
  hadde sine offer (barna.. 🙁 )

  https://tv.nrk.no/program/KOID26007615/1945-fredens-raaskap

 • Anonym

  hvertfall et lite skritt i riktig retning
  at simonsen kaller en spade for en spade

  vestbredden
  og ikke judea og samaria

  håp i hengende snøre

Legg inn en kommentar