Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mot dyp økonomisk krise i Sverige

Stockholm-150x150Kostnadene ved innvandring og den svenske boligboblen betyr at Sverige vil ende opp i en «dyp» økonomisk krise. Det har allerede gått så langt at krisen ikke kan stoppes, skriver tre økonomer i et debattinnlegg i Dagens Industri. De tre forskerne, som representerer tenketanken Intelligence Watch, bemerker at den nåværende situasjonen i Sverige er lik som i land som Spania, Portugal og Irland i årene før finanskrisen i 2008, skriver den svenske nettavisen Fria Tider.

De peker i sin rapport «Sverige i tåken – et ubehagelig sannsynlig krisescenario» særlig på to store ubalanser i svensk økonomi som årsak til den kommende krisen. Den første er den meget sterke gjeldsveksten i husholdningene, som snart er antatt å nå over 180 prosent av disponibel inntekt, skriver de i Dagens Industri.

«Sverige har en av de største banksektorene i forhold til størrelsen på økonomien vår, og kan finne det vanskelig å håndtere en bankkrise som følge av husholdningenes uholdbare gjeldsnivå,» skiver økonomene.

Den andre store ubalansen de peker på er den store tilstrømningen av asylsøkere fra den tredje verden. Forskerne er skeptiske til om de ofte lavt kvalifiserte innvandrerne kommer til å bli «integrert» i Sverige og klarer å komme inn i arbeidsmarkedet. Gjør de ikke det vil det føre til økte utgifter til sosialhjelp og legge press på statskassen. Massearbeidsledigheten blant nyankomne flyktninger og innvandrere kan også skape sosiale spenninger, frykter de.

De tre økonomene bemerker ifølge Fria Tider at både politikere, banken og andre finansinstitusjoner har slått et blindt øye til utviklingen, og at det nå har gått så langt at krisen ikke lenger kan forebygges, men bare «dempes».

«Et økonomisk krasj vil slå hardt mot den svenske økonomien og den svenske modellen. Historien viser at økonomiske kriser er de økonomisk mest kostbare krisene et land kan lide under i fredstid. Knyttet til kostnader for mottak av flyktninger og mangel på integrering, vil effektene av krisen bli verre «oppsummerer de tre økonomene i sin artikkel i Dagens Industri.

21 comments to Mot dyp økonomisk krise i Sverige

 • Observer

  Plyndringen av de vestlige samfunn er en ønsket utvikling av globalistene som vil sanere nasjonalstatene og innføre One World Order.

  Derfor går denne utviklingen i vesten helt etter planen. Det kunne jo ikke bli noe verdensherredømme globalt dersom det fortsatt fantes sterke nasjonalstater.

  Kristendommen er den mest plausible religionen i en verden av overtro. Det var derfor også nødvendig å avskaffe den først. Dersom man klarer å egge Israel og de islamske folkene til endelig strid mot hverandre håpe man å slå to fluer i ett smekk. Utryddelse av vestlig tankegods og dets opprinnelsessted – nasjonen Israel.

  Denne strategien går nå på skinner og det skåles nok heftig rundt om i de tusen globalistlokalene over hvor lettvint den vestlige kulturen lot seg avskaffe og hvor ytterst svakt demokratiet viste seg å være mot ytre påvirkning.

  Etter at nasjonalsosialismen tapte for 70 år siden, har fetteren globalsosialismen nå lært leksen sin. Steg for steg rykker den endelige seieren og den røde revolusjonen med sin opprinnelige globalsmak stadig nærmere sitt opprinnelige mål – verdensherredømme.

 • Anonym

  «Forskerne er skeptiske til om de ofte lavt kvalifiserte innvandrerne kommer til å bli «integrert» i Sverige og klarer å komme inn i arbeidsmarkedet.»

  I budsjettproposisjonen står det vel nærmest eksplisitt at det ikke skal brukes penger på å forsøke å få «doktorgrader» og andre «akademikere» i arbeid. Årsaken er ganske enkelt at det er mye billigere å ha dem på trygd. Det viser nemlig all erfaring.

  «Historien viser at økonomiske kriser er de økonomisk mest kostbare krisene et land kan lide under i fredstid.»

  Historien viser at finanskriser er de mest alvorlige som kan ramme et lands økonomi i fredstid, blir vel en mer forståelig setning.

 • Anonym

  Nå går nok alt er planen. Det ser nå ut som spådommene stemmer her til lands også. Når vi har kastet ut kristendommen så står vi på egne ben. Islam styrker sin posisjon og styresmaktene over hele Europa gir makta gladelig fra seg. Romerike er vel delvis ønsket velkommen av Norge leser jeg. Jeg ønsker nå at dette går raskt så endetidens lovnad kommer. Landet Israel den vil aldri bli ødelagt – det vil sjefen for landet sørge for og det er ikke statsministeren der jeg snakker om.

 • enra

  Det er 2 store feil Sverige har gjort. 1. De har tatt i mot for mange flyktninger 2. De har latt flyktningene bosette seg hvor de vil.

  • Anonym

   Det billigste for samfunnet ville være å bosette asylsvindlere utelukkende i de dyreste boligområdene. Ved litt nærmere ettertanke forstår du hvorfor.

   • Moskus

    He he…ja, fin den 😉 Jeg ivret forresten for det planlagte asylmottaket på Montebello…men der satte de foten ned, gitt.

 • Anonym

  Denne artikkelen kan ikke være sann.

  For i følge norske «journalister» går Sverige så det griner, og nordmenn reiser dit i strie strømmer fra et kriserammet Norge for å få seg jobb.

 • ettertanke

  Anonym
  Du skriver at Det billigste for samfunnet ville være å bosette asylsvindlere utelukkende i de dyreste boligområdene. Jeg forstår ikke det.

  • Anonym

   Fordi asylbaronene og eliten bor der selv. Og da hadde det fort blitt slutt på åpne grenser.

   • Anonym

    Det er alltid lett å være snill for andre regning.

    Det norske velferdssamfunnet ble bygger på samhørighet, respekt og ansvar for andre.

    Når enkelt gjør hva de kan for å slippe å bli utsatt for asylsvindlere, mens de offentlig håner andre som ikke kan unngå det, da går det ikke an å bli mer dønn falsk.

    Disse menneskene er verre enn de verste NS-erne. De er motbydelige og ekle.

  • Moskus

   Det anonym 19.21 sa…;) Han har helt rett; Det er lett å være kjempetilhenger av multikultur og innvandring hvis man selv bor i et homogent strøk. Man ser det samme både i Norge og Sverige: AP-pampene og ledende samfunnssynsere og kulturell elite i Norge bor på på vestkanten i Oslo: Frogner, Montebello, Holmenkollen – og en del i Bærum. Det snakkes ikke høyt om dette, og hvis du google navn og «hvor bor», f.eks., så får du ikke noe resultat. Men jeg kjenner folk i departementene, så jeg vet at dette er sant. Det samme er forresten tilfellet i Sverige. Sosialdemokratene bor i etnisk homogene områder. Det er folk i lavere samfunnsklasser som bor nærmest, og sammen med, innvandrerne, og dermed får oppleve «berikelsen» i det daglige. Og tja…det er derfor de stemmer Frp og Sverigedemokratene, selvfølgelig. Det gamle mantraet om at «så snart man blir kjent med noen innvandrere, så slutter man med sin innvandringsmotstand», er bare tull. I virkeligheten er det omvendt. Gjennom yrket mitt har jeg hatt med innvandrerungdom å gjøre i årevis, og nå bor jeg også med naboer fra midtøsten igjen, slik jeg gjorde da jeg var ung, og bodde på østkanten i Oslo. Man blir bare mer mot innvandring, jo mer man har med folk fra midtøsten og Afrika å gjøre, ikke mindre, og det skyldes: Språkvansker, kulturelle kollisjoner. Eller; truende atferd, snyting og fanteri og stjæling, for å si det på godt norsk. Og heri ligger forklaringen på det faktum at folk fra lavere klasser vender ryggen til AP, og stemmer Frp i Norge, og Sverigedemokraterna i Sverige, i stedet, mens folk fra høyere klasser, som bor i etnisk homogene områder stemmer Ap (i Norge) og Sosialdemokratene (i Sverige). Verden er helt snudd på hodet. Det som skulle være arbeidernes parti og støttespillere, har blitt deres fiende, og liberalister/konservative har blitt deres venner. Det er egentlig helt høl i huet.
   Da Anonym skrev at det hadde vært flott med asylmottak i de dyreste boligområdene, så er det egentlig helt logisk. Husprisene ville ha falt dramatisk, og gjort det mulig for folk fra mindre etnisk homogene områder (som vil vekk fra det multikulturelle hælvetet) å konkurrere med «fiffen» ved huskjøp i «finere» områder, der antallet innvandrere fra midtøsten og Afrika fremdeles er lavt. På den måten ville man også fått fratatt hyklerne i disse etnisk homogene områdene (som f.eks. Gahr Støre, Stoltenberg-familien, hele føkkings Oslo AP, samt journalister, kunstnere og forfattere) deres fristed fra det multikulturelle hælvetet de selv har bidratt til å skape. Skal samfunnet raseres, skal det ikke være noen frisoner for de som leder an i raseringen. Det skal være likt for alle.
   Se der…innerst inne er jeg jo en slags sosialist fremdeles…;)

 • Anonym

  Sverige trenger cirka 150.000 arbeidsledige til
  enhver tid for aa holde inflasjonen nede.

  Mange asylinnvandrere deltar i den jobben.

 • knut

  Nå er svenske Expressen i ferd med å våkne, i alle fall på det ene øyet. Da er det bra ille der borte!

  http://www.expressen.se/kvallsposten/hatet-mot-svennarna/

 • […] svenske samfunnet er i ferd med å falle sammen. Vi befinner oss i den største samfunnskrisen Sverige har gjennomlevd i moderne tid, slår lederen for Sverigedemokratene, Jimmie Åkesson, fast. […]

Legg inn en kommentar