Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Norge er ute, Israel er inne

Hovi_starNorge har forspilt sin mulighet til å vinne årets Eurovision-konkurranse. Israel derimot, har mulighet til å vinne den prestisjetunge sangkonkurransen i kveld, ved hjelp av sangeren Hovi Star, viss virkelige navn er Hovav Sekulets, med sin sang «Made of Stars», skrevet og komponert av Doron Medalie og arrangert av Chen Metzger Eder.

Star har blitt mye omtalt de siste dagene etter det den israelske avisen kaller en homofobisk hendelse han nylig hadde på en flyplassen i Moskva. Hovi Star, som er åpen homofil, mener det var årsaken til at han ble trakassert av passkontrollørene i Moskva da han besøkte byen i april.

En annen israelsk sanger, Amir Haddad, vil representere Frankrike i sangkonkurransen. Hadad har både israelsk og fransk statsborgerskap, skriver Israel Hayom.

I fjor stilte Israel med den seksten år gamle reality TV vinneren Nadav Guedj og i 2014 med sangeren Mei Finegold. I 2013 representerte sangerinnen Moran Mazor den jødiske nasjonen under sangkonkurransen, og året før stilte Israel med rockebandet Izabo. Uten at noen av dem gjorde noen stor suksess. I 2010 klarte Harel Skaat å nå finalen som ble avholdt i Oslo. I den anledningen benyttet han muligheten til å besøke en norsk skoleklasse.

I 1998 vant Israel konkurransen ved Dana International Diva:

Og her er en annen israelsk vinner:

 

22 comments to Norge er ute, Israel er inne

 • Tusenkunstner

  Årets bidrag fra Israel var ikke noe særlig bra. Problemet med Eurovision er at seerne har mulighet til å påvirke resultatet. Det burde de ikke hatt. Det bør kun være juryer med musikalsk fagkompetanse som bestemmer resultatet. Heldigvis gikk Kroatia videre. De har den fineste sangen. Norge er på topp 5 i år. Men hva hjelper det når Zbigniew, Ludmila og gjengen i Øst-Europa sitter der med iphonen sin.

 • Anonym

  Nofar Salman should be representing us not Chovi.

  I prefer this version.

  Nofar Salman – Made of Stars (Eurovision 2016 Israel)

  httpv://www.youtube.com/watch?v=MbzbEvKHQ5Q

 • Tusenkunstner: Det er utvilsomt mange faktorer som spiller inn når enkeltindivid i mange ulike land stemmer i slike konkurranser: Om de liker sangen, om de liker artisten, om de liker fremføringen, om de liker nasjonen, om de liker homofile sangere eller har fordommer mot dem, om de føler seg forpliktet til å stemme på en nabonasjon osv. Det er langt ifra bare det musikalske som teller. Og i år kan det til og med å spilt inn at det norske barnevernet har ødelagt Norges anseelse i flere land i Europa og at vi som nasjon derfor er blitt mindre populær enn tidligere.

 • I år holder jeg med Latvia og Slovenia kanskje.Eller holder jeg meg til de gamle Ralph Siegel slagerne fra 80 tallet og Vicky Lenadros med Apress toi fra begynnelsen av 70 tallet.

 • Anonym

  En patriotisk nordmann som deg, Kurt Guldvik, bør bruke tiden til noe bedre enn å beskue denne homobefengte narrekonkurransen.

  • Tusenkunstner

   Halvveis enig. Jeg synes også de involverte i MGP virker som ekstremt liberale type folk. Litt i meste laget. Alt med måte var det en som sa sann.

 • This Day In History May 14

  1948: Declaration of Israel’s independence.

  Israel declared its independence this day in 1948 and was quickly recognized by the United States, the Soviet Union, and numerous other countries, fulfilling the Zionist dream of an internationally approved Jewish state.

 • erzo

  hvorfor kan ikke melodie grand prix være som før?

  alle nasjonale vinnere gikk til finalen
  alle fikk prøvd seg!!

  men selfølgelig bare EN vinner

  nå skal man drive å kvalifisere seg..
  som om det skulle være anno
  eller 70 grader nord
  eller alle disse evinelig kjedlige realityseriene
  som herjer på tv nå for tiden.

 • erzo

  personlig likte jeg agnete fra Nesseby
  med sin icebreaker

  og som Maria Mena riktig påpekte:

  VG og deres mobbing:
  «au da agnete»

  men vg tar aldri selvkritikk
  de er visst hevet over normal folkeskikk

 • Eurovision (PK) Song Contest: Ukraina vant

  httpv://www.youtube.com/watch?v=-1ogMLMJkdk

 • Jesus

  Islam er Satans verk. La Koranen brenne i helvete!

Legg inn en kommentar