Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

IS driver ikke med folkemord

Stockholm_riksdagenDen islamske statens herjing og systematiske drap på kristne og kurdere kan ikke defineres som folkemord. Det mener de svenske regjeringspartiene. I den svenske riksdagen stemte bare Sverigedemokratene, Kristendemokratene og Liberalene for en uttalelse som brukte benevnelsen folkemord om den islamske statens herjinger.

I debatten i Riksdagen onsdag påstod flere representanter fra samtlige partier utenom Sosialdemokratene og Miljøpartiet at Den islamske staten drev med folkemord, men da det kom til votering over et konkret forslag hoppet alle av, utenom de tre ovenfor nevnte partiene, fremgår det i referatet fra møtet i den svenske avisen Dagen.

«IS er en folkemordsmaskin,» sa representanten Kerstin Lundgren fra Senterpartiet. «Vi anser at dette er et folkemord,» sa Karin Enström fra Moderatene. «Det er glassklart at det er et folkemord», sa Venstrepartiets Hans Lindnes. Men å slå det fast i en avstemning, det ville de ikke. For spørsmålet hører ikke hjemme i Riksdagen, hevdet de.

De fikk ifølge den svenske avisen hard kritikk fra Kristendemokratene og Sverigedemokratene. «Et historisk svik,» sa Sofia Damms fra Kristendemokratene. «Det er skammelig og gjør meg dypt skuffet,» sa Julia Kronlid fra Sverigedemokratene, ifølge den svenske Dagen.

Forslaget om at den svenske Riksdagen gjennom et vedtak skulle ta avstand fra Den islamske statens folkemord ble fremmet av representanten Robert Halef fra Kristendemokratene. Han brukte debatten til å liste opp IS sine forbrytelser fra halshugginger til massemord, og lurte på hva som skulle til for å få riksdagen og regjeringen til å erkjenne et folkemord.

Under voteringen i den svenske riksdagen stemte 79 representanter fra Liberalene, Kristendemokratene og Sverigedemokratene for å erkjenne at Den islamske staten drev folkemord, mens 230 stemte imot.

11 comments to IS driver ikke med folkemord

 • Anonym

  Jeg synest ikke så hjernevaskede folk skal få stemme over noenting.

 • Anonym

  Både Riksdagen og IS driver folkemord.

 • Anonym

  «Men å slå det fast i en avstemning, det ville de ikke. For spørsmålet hører ikke hjemme i Riksdagen, hevdet de.»

  Minner mye om Erna Solbergs begrunnelse for ikke å kalle Tyrkias utryddelse av armenere for folkemord.

  Begrepet folkemord eksisterte ikke på den tiden tyrkerne utryddet armenerne, forklarte Norges statsminister. Derfor kan det ikke kalles folkemord.

  Men da kan jo heller ikke nazistenes ugjerninger kalles for folkemord, om vi skal følge Erna Solbergs besynderlige form for logikk.

  • Anonym

   USAs tredje rangs president, og aller dårligste gjennom landet historie, måtte presses til å kalle ISIS’ ugjerninger for folkemord.

   Det enste gode denne idioten i Det Hvite Hus har gjort er å påskynde delingen av USA.

 • Anonym

  I ly av «anti-fascisme» blåser det en fasciastisk bris over hele Europa.

  Kun noen få land vil klarer å «stå han av.»

  «Londons tidligere ordfører Boris Johnson hevder at EU oppfører seg som Adolf Hitler ved å prøve å skape en superstat.»

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2016/05/15/195217002/eu-prover-gjore-som-hitler-mener-boris-johnson

  • Anonym

   Jeg synes det er upassende å trekke inn Hitler i tide og utide, uansett hvem som gjør det.

   Saken er:

   Imperier umuliggjør en demokratisk styreform. De ikke bare spenner over for mye, men mangler det fellesskap som er nødvendig for et folkestyre.

   For byråkrater passer imidlertid imperier som hånd i hanske. De er nemlig en nødvendighet for å kunne styre et imperium.

   Fritt oversatt. Originalen her:

   Empires are too large for democracy, but very fulfilling for bureaucrats. Their peoples are too disunited to rule themselves, so they need a special class of people to rule them.

 • Hva skal man kalle Utøya tragedien for? Sommerleir med uvennskap?
  Hva skal man kalle nedslaktingen i Libya for? Folkemord?
  Selv om Ina Marie Eriksen Søreide kallenedslaktingen for vellykket?

  • Anonym

   @Kurt

   Bombingen av Libya var en krigsforbrytelse. Akkurat som krigen mot Irak var det. Og Jugoslavia. Men siste ord er ikke sagt, for det arbeider en rekke grupper verden rundt for å få stilt de ansvarlige for retten. Jeg tipper Tony Blair blir den første som hankes inn. I hvert fall tror britiske advokater det. I Norge kan du ikke lese noe om disse pågående sakene som drives frem av jurister, advokater og professorer på frivillig basis. De har forbannet seg på at de ansvarlige for krigsforbrytelsene skal stilles til ansvar. En dønn uhederlig slask som Blair vet godt at han er i ferd med å bli innhentet. Det er kun maktmidler som holder det politiske søppelet utenfor fengslene. Drap er nemlig drap uansett om du påberoper deg humanisme og menneskerettigheter eller islam. En morder er en morder.

 • Ghjo

  Svenske politikere er sterkt angrepet av den politisk korrekte multikulturelle sinnsykdom og idioti.

 • Amund Garfors

  Jeg har alltid vært klar over at svenske politikere er sinnsyke. For man MÅ nemlig lide av denne sykdommen for å kunne bli politiker i Sverige. Og nå endelig har vi fått det bekrefter det jeg alltid har visst, også her på Frie Ytringer!Mange takk til Jan Simonsen!

 • Bill allowing 9/11 victims to sue Saudi Arabia passes the Senate

  https://www.rt.com/usa/343344-bill-sue-saudi-senate/

Legg inn en kommentar