Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ranet butikk i Stockholm utkledd i burka

burkaranerÅ kle seg ut som ufarlige muslimske kvinner og gjemme seg bak en heldekkende burka er etterhvert blitt et mye brukt virkemiddel i forbindelse med ran ulike steder i verden. I går morges skjedde det i Nacka Forum utenfor Stockholm. Det gikk ut over de ansatte i en telebutikk. Stockholmpolitiet la ut en pressemelding om ranet på sin hjemmeside. (bilde fra et ran i Toronto)

«Da de ansatte kom til butikken ble de tvunget av to maskerte gjerningsmenn inn mot bakrommet og tvunget til å åpne en safe.
Begge ranerne var maskert med en full burka og en av dem hadde en pistol-lignende gjenstand. De dro fra åstedet i en grå mindre bil i retning av Nacka Strand. Det er uklart hva de stjal. Ingen av de ansatte er fysisk skadet,» heter det i politiets pressemelding.

Til den svenske nettavisen Fria Tider sier politiets pressetalsmann Eva Nilsson at personalets beskrivelse av gjerningsmennene går ut på at de var heldekket fra hodet og ned til føttene. Politiet vurderer hendelsen som et grovt ran.

I 2012 ble fire muslimske gjengmedlemmer, hvorav en av dem utkledd i en burka, dømt til fengselsstraffer på mellom ni og tolv år av en domstol i den britiske byen Burnley. De fire maskerte gjengmedlemmene angrep en smykkebutikk og flere pensjonister. «Det faktum at tyvene brukte burka for å lure seg inn i butikken gjør denne forbrytelsen enda mer avskyelig,» sa bydelslederen for området, Shah Hussain til lokalavisen The Citizen dengangen.

I oktober 2014 stakk burkakledde ranere i Toronto, Canada, av med smykker til en verdi på en halv million dollar (bilde).

Her kan du se videoene fra ranet i Burnley og ranet i Toronto:

 

8 comments to Ranet butikk i Stockholm utkledd i burka

 • Anonym

  Politikerne har tillatt utkledningen av kvinner, de har ansvaret.

 • Anonym

  Den kan jo brukes av alle. Et kjekt plagg. Hår, ansikt og kropp skjules godt. Litt å spare der ja.

 • Anonym

  «Å kle seg ut som ufarlige muslimske kvinner og gjemme seg bak en heldekkende burka […]»

  Andre enn meg som synes setningen skurrer?

 • Anonym

  Finnes ufarlige kvinner?

 • Moskus

  Ha ha, tenkte det kom. Jeg husker jeg brukte faren for dette som argument i en debatt under en Dagblad-artikkel (før de stengte kommentarfeltet sitt). Da fikk jeg mitt pass påskrevet som rasist og gud-vet-hva. Det var selvfølgelig bare et tidsspørsmål for dette ble en realitet. Det verste er at samfunnet nå ha blitt så koko at hvis man, selv om det skulle bli vanlig med ran iført niqab, bruker det som argument for å forby driten, så ville en haug med naut likevel mase om «fordommer».
  Jeg så en dame i niqab på posten her om dagen, i byen jeg bor i. Jeg så dama bak skranken var tydelig ubekvem, og sto og var fryktelig usikker på legitimasjonen spetakkelet viste (ha ha). Jeg kan bare tenke meg hvilke tanker som raste gjennom skrankedamas hode; «Kan jeg be henne løfte opp lakenet? Eller ville det være fordomsfullt? Skal jeg bare ta henne på ordet, og anta at hun er den hun sier hun er?»
  Det eneste jeg lurer på er om nikab-dama også hadde nikab på, på legitimasjonen. I så fall ville jo den absurde komedien være komplett.
  Jeg ser det positive i dette også. Dersom jeg en gang i framtida blir arbeidsledig, økonomien går til helvete o.s.v., og jeg ser min personlige livstilstand forfalle såpass mye at selv jeg skulle måtte ty til kriminalitet, ja da…det å maskere seg kommer i hvert fall til å bli mye enklere, skulle man en eller annen gang få bruk for det.

 • Ghjo

  Den politiske korrekthets sinnsykdom og idioti,kjenner ingen grenser.Når det gjelder muslimer skal alt mellom himmel og jord tillates.Også tillatelse til å vandre maskerte rundt i det offentlige rom.Uansett hva det fører til av kriminalitet, terror og galimatias.

 • enra

  Jeg syntes det er bra at dette skjer, kanskje det kan få myndighetene til å våkne å innse at det er helt uhørt at enkelte skal gå masker.

Legg inn en kommentar