Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sett folket i arbeid

Hagen3-150x150«I stedet for å la folk ligge på sofaen for 390 000 kroner i året, vil det være en bedre økonomi at staten legger til litt penger til fornuftige offentlige investeringer og setter folk i arbeid. Det er både kirkebygg og skoler og svømmehaller som skal vedlikeholdes. Og vi trenger å bygger flere veier og broer,» sa tidligere FrP-leder på det nylig avholdte FrP-landsmøtet, der han også gå gode råd til regjeringen og stortingsgruppen om innvandringsforslagene:

37 comments to Sett folket i arbeid

 • Tusenkunstner

  Ja, og bygg ut oljeindustrien i Nord og i Barentshavet og pump for harde livet. Det skaper arbeidsplasser. Bare tull at folk skal ligge på sofaen når mulighetene er der.

 • Anonym

  «Det er både kirkebygg og skoler og svømmehaller som skal vedlikeholdes.»

  Ogsaa norske moskeer maa vedlikeholdes.

 • erzo/birger

  for en nedlatende holdning til dem som er i arbeid
  dag og natt
  sykepleiere
  lærere
  vaktmestre
  kassabetjening
  renholdere
  feiere
  kokker
  servitører
  bartendere

  kort sagt:

  alle disse som bidrar til bnp
  i motsetning til alle disse sofacapitalistene
  som klager på skatten

 • erzo/birger

  Carl ivar har da aldri gjort ett
  ærlig dagsverk

  slik jeg ser det

  • Tusenkunstner

   Da har du ikke fulgt med. Hagen har seilt i maskinbesetningen i handelsflåten og vært direktør i sukkerfirmaet Tate og Lyle. Dermed bidratt til at folk har sukker tilgjengelig. F.eks så er det godt med en teskje sukker oppi en kopp te.

 • erzo/birger

  sofacapitalistene er likevel frekke nok til å nave

  paradoxet i norsk økonomie

  slik jeg ser det!!

 • Anonym

  ja
  jeg er visst fattig…..

 • erzo

  hva har du bidratt med Simonsen?
  ang..
  bnp!!

  du er jo expert på finanser….

 • erzo

  jeg for min del…..
  har gjennomgått mine skatteinnbetalinger over de siste
  seksåtredve årene

  det dreier seg om millionbeløp!!!!
  har aldri mottatt en krone fra det offentlige!!!

  man snakker INTEGRITET!!!

  hvis nå det ordet har noen mening i vår tid.

 • erzo

  disse evige utskjellte offentlig ansatte
  de stiller hvertfall på jobben hverdag omkring klokken 8

  og deres skattebeløp er like kjærkommet
  i statskassen
  som Tusenkunstners lunkne bidrag
  sikker på!!!
  hadde ettøringen fremdeles fantes..
  så hadde han klaget på skatten like forbannet

  tenk å klage på skatten!!!
  når man har bare en ettøring å legge i felleskapspotten

  ett ord:

  PATETISK

  • Anonym

   Problemet er at arbeidet de offentlig ansatte produserer,ikke bringer penger i kassen. De blir lønnet av andre menneskers sitt arbeid, gjennom disse sine innbetalte skattepenger.
   Dermed er det viktig med en mest mulig effektiv og liten offentlig sektor, i og med andre menneskers skattepenger må til for at de skal få utbetalt lønn.

 • Anonym

  Det de offentlig ansatte betaler i skatt er penger andre har betalt inn i skatt.Så egentlig er det andre skattebetalere som betaler lønn og skatt for offentlige ansatte.

 • erzo/bitcoin

  jasså!!
  mine innbetalte skattekroner
  offentlig opptjent
  er lissom mindre verdt
  en dine ??

  penger ER penger!

  lær Dem capitalismens grunnprinsipper
  anonym at 11:50

 • erzo/bitcoin

  betaler min skatt med glede!
  penger er penger!
  uansett hvor de har sitt opphav

 • Anonym

  Poenget er at andre skattebetalere betaler for din lønn og skatt.

 • erzo/bitcoin

  forfeilet verdensankuelse!!
  slik jeg ser det!!

  aldri gått på butikken
  og bedt andre betale for mine innkjøp
  IGJEN:

  ITEGRITET!

  og penger er og blir penger uansett opphav!

 • erzo/bitcoin

  da jeg var ansatt i privat sektor???
  og ydet «verdieskapning»
  hvem betalte DAA for min lønn?
  meg SElV og ingen andre!!!

  man snakker INTEGRITET!!

 • Tusenkunstner

  Med reduksjoner i avgifter, inntektskatt og formueskatt vil sysselsetting øke og arbeidsviljen øke. Mer produktivt for alle. Kanskje bortsett i fra de som trekker kølapp på NAV. Men de trenger ett spark bak.

  (dagens brannfakkel, satt på spisen)

 • erzo

  Simonsen
  kan du ikke gjøre slik folka på verdidebatt gjør…
  vi som er opptatt av ett spesielt emne
  vi komenterer bare der
  slik at vi følgere kommenterer bare på de innlegg
  som er oss «relevante»
  virker litt forstyrrende
  å ha «erzo» opp på komentarfeltet i tide og helst UTIDE

 • enra

  Tusenkunstner sa: Ja, bygg ut oljeindustrien i Nord og i Barentshavet og pump for harde livet.
  Dette er farlig fordi oljeprisen faller, så feltene kan bli ulønnsomme. Det som bør gjøres er pumpe ut så mye vi kan så fort som mulig, men hvis oljeprisen blir så lav at feltet ikke er lønnsomt lenger så steng det.

 • Anonym

  Hovedregelen er at alle statlige investeringer skal underlegges en samfunnsøkonomisk beregning. Det svenske finansdepartementet har sagt at det ikke skal satses penger på å få ikke-vestlige innvandrere i arbeid. Årsaken er helt enkelt at det er billigere å la dem gå på trygd. Kilde: http://www.ledarsidorna.se

  Siden CIH sin påstand ikke underbygges på noen måte, eller han viser til beregninger, blir påstanden hans hengende i løse luften. Det kan godt hende Norge trenger nye sykehus på grunn av den uansvarlige innvandringen, men det vil være billigere å kaste ut igjen innvandrerne. Da trenger vi ikke nye sykehus. CIH’s premiss er med andre ord at innvandringen vil fortsette.

  CIH har aldri forstått grunnleggende samfunnsøkonomi. I likhet med nesten hele befolkningen. Derfor kan han fortsette å fremføre stupide forslag.

  For å ta det veldig enkelt:

  Innvandring (nesten all) er økonomisk ulønnsom. Den blir enda mer ulønnsom om vi skal bygge ut ytterligere kapasitet i offentlig sektor for nordmenns skattepenger.

  Jeg lar fortrengningsmekanismer og et rasert arbeidsmarked ligge i denne omgang. Men begge deler skyldes innvandring.

 • Jan Hårstad

  Det mest skandaløse med FRP de siste ukene har vært at siden BilderbergerSiv karakteriserte islamister som nazister,har partiet understøttet trening av dem i Jordan. Og dette tiltross for at internasjonal presse forteller at de «moderate», DVs Natos fremmedlegion,er like dyktige i å drepe sivile som de slemme islamistene.
  FRP er et Donaldparti.

 • Tusenkunstner

  Gi folk nok fritid til å nyte livet.

 • Anonym

  Vest-Europa er så vanstyrt at det ikke finnes en sjanse i helvete for at landene vil klare seg unna en sosial og økonomisk kollaps. USA er også splittet, men det står ikke så dårlig til som i Europa. USA besitter tross alt en avskrekkende våpenmakt. Det gjør ikke Vest-Europa. Av og til viser engelske aviser bilder av russiske fly som kommer lavt inn over britiske militærflyplasser. de blir ikke avvist. Ganske enkelt fordi de få operative flyene til britene er på lufta. Lurt ut av russiske jagere som skal avskjæres. Det hele er tragisk.

  Det verste for politikerne i Vest-Europa, er nok at mange av dem nå forstår at de heller ikke har veldig mange som vil kjempe for dem.

  Ærlig talt: Hvor mange av dere er villig til å sloss for svikerne på Stortinget?

  Det er ikke BAU (vanlig politikk) som CIH tror. Norge er ikke lenger Norge selv om til og med CIH later som det er tilfellet. Norge er splittet og splittelsen vil bli større. Enten blir Norge delt, eller så må innvandrerne repatrieres. Det er en årsak til at verden består av nasjoner og ikke en smørje av blandede etnisiteter, kulturer, religioner og skikker.

  • Anonym

   Der er kun én organisasjon som har programfestet repatriering, men dens navn får jeg ikke en gang lov til å nevne på denne bloggen som kalles Frie Ytringer.

 • Jan Hårstad

  Splittelsen av Norge. Det som skjer er jo at nissene på Stortinget stikk i strid med alle folkelige ønsker,driver og avhender norsk suverenitet,sikkerhet og makt til et EU i sammenbrudd. Og sender styrker for å trene islamister i Jordan.
  Om det går an å få Hagen på banen her: hvordan kan FRP i dag drive pro-EU politikk når EU går mot oppløsning og borgerkriger?
  En må være stortingsmedlem for ikke å forstå dette-

  • Anonym

   Det sitter langt inne å innrømme en tragisk utvikling Jan H. Det viser med all tydelighet påstander fra den offentlige latrinen om at Norge ikke har segregerte områder. Hva skal man kalle skoler uten etnisk norske elever? Boligområder som tømmes for nordmenn?

   Det som skiller vesteuropeiske land, er bare hvor langt på veien mot avgrunnen det enkelte land har kommet. Dessverre vil Sverige rive med seg Norge i fallet. Det er bare å sjekke handelsstatistikken. Den alene er nok til å knekke Norge. Det blir som om en vegg faller ut av huset. Og det er bare de økonomiske konsekvensene. Dette vet alle makroøkonomer som ikke er ideologisk blinde, men ingen våger å si det offentlig.

 • siri

  Hårstad. Du har mye rett i det du skriver. Desverre har pressen forledet politikerne til å tro alt som står vedrørende syria og dette IS. Simonsen er intet unntak, ser det ut for.

Legg inn en kommentar