Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

I strupen på det norske Barnevernet

Cristian_Ionescu2«Jeg er ikke tålmodig med Norge. De burde ha gitt Bodnariu-barna tilbake for lenge siden. Alt dette sommelet beviser at vi har å gjøre med et system i «survival mode». De frykter de vil skade seg selv hvis det innrømmer sin feil. Det er et ondt system, og det onde kan ikke reformeres. Det må ødelegges». Det sier pastor Cristian Ionescu fra Elim pinsemenighet i Chicago.

Han er en av arkitektene bak de internasjonale protestaksjonene mot Barnevernet, som startet før, men blusset kraftig opp da en norsk-rumensk familie i Naustdal i Sogn- og Fjordane ble fratatt sine fem barn fordi de hadde gitt de eldste barna klaps på baken, er ikke nådig i sin kritikk av det norske barnevernsystemet. Uttalelsen hans kom i et intervju med den rumenske avisen Adevarul.

«Dette systemet har begått mer misbruk enn det har gjort godt. Det utnytter krisen til å skape større krise. Vi vil ikke spille tic tac toe med Norge. Vi forteller Norge hva vi skal gjøre, og vi vil gjøre det. Vi beviste at vi er troverdige», sier han.

Han lover «et skred av handlinger» dersom Norge ikke raskt gir barna tilbake til foreldrene. 30.juni starter en rettshøring om Bodnariu-saken. «Gud forby at det vil bli en ugunstig avgjørelse for Bodnariu, fordi det vil bli protester og aksjoner mot Norge som Norge ikke kan forestille seg,» sier han i intervjuet med den rumenske avisen.

Han mener Norge har valget mellom to onde realiteter. Enten vil det smerte Norge å innrømme at barnevernet har gjort feil, eller vil det smerte Norge gjennom den internasjonale skammen som vil bli resultatet av fortsatt å holde barna hos fosterforeldre. Han gjør det klart at de videre tiltakene mot Norge vil bli annonsert dersom barna ikke blir tilbakeført foreldrene etter rettshøringen. Og de vil bli sterke, og forhåpentlig være til hjelp for alle norske barnevernsofre og deres advokater.

«Alle land som er involvert i denne protesten vil ha en blåkopi av action, og dette vil føre til stor hodepine for Norge, slår han fast.

Han har to ganger talt mot det norske barnevernet i Chicago:

18 comments to I strupen på det norske Barnevernet

 • Jasper

  I agree with Cristian Ionescu about all Bondariu children should have allowed to get back to their parents already (I think this should have taken place a few days after the emergency order the latest, as Barnevernet had no convincing evidence for any serious threat for the children, at least based on public information available now, including lawyers comments who have read all the documents).

  I wonder what kind of «avalanche of actions» (in Norwegian: et skred av handlinger) did he mean.

  However I dont think these strong messages help that much — it could help Barnevernet’s propaganda as well.
  Just google searching for fresh findings on Barnevernet in the past weeks proved there is a real propaganda:
  it is shown that you either do everything as of now or you oversee violence, which is a crap, and Barnevernet’s staff complaining about being mobbed, and also they have to deal with too many children each…

  Let me have a comment for the last one: Statistics shows something like a significant, at least linear growth on Barnevernet spendings and number of children in foster care, and the care orders/year/capita is extremely high already. Still, has Barnevernet staff has to take care of too many children per person? How come???

  The major problem is lack of legal warranties against abuse or just disproportional measures. I have already commented that the current way of zero tolerance against violence for children is hurting the children’s right for their families, as for the most stupid accusation and minimal risk based on an anonymous report Barnevernet staff is obligued by domestic law to take the children into foster care, on the contrary of European Convention for Human Rights!

  So the major issue I think is Norwegian domestic law, being sloppy on risks, not distinguishing whatever slight risk of an occasional pat on the butts versus real serious threats.

  In addiiton is no effective enough legal remedy as the emergency care order gets to a real court (not counting County Board!) too late, and the open letter from last summer states the courts seem to be biased to take whatever Barnevernet’s expert says blindly.

 • Don Wolvie

  Rumenere som går løs på det norske Barnevernet (Childrensprotection), kaller vårt system ondt, går inn for å ødelegge barns vern i Norge og deretter gjøre norske barns forhold om til noe tilsvarende de i Romania anser jeg som onde ignorante hyklere. Det er ikke det at det ligger en haug med dritt på Romanias dørstokk, det et FJELL med stinkende dritt som ligger der å må bli feid vekk før noe som er rumensk, eller har rumensk avstamning kan gå løs på andre lands barnevern uten å i sannhet bli kalt ordet «hykler» med rette.

  Her og nå er det over 100000 hjemløse barn i Romania, og situasjonen er horribel for å si det mildt. Cristian Ionescu og anti-barnevern folkene burde vel strengt tatt engasjere seg med å hjelpe disse 100000 barna istedenfor å i sin oppned-tankegang forsøke å gjøre Norge om til Romania. Mange av disse barna i Romania lever i slummen, noen ganger i kloakken. De må sniffe lim for å glemme virkeligheten de lever i og noen må selge seg selv til hvem som helst for noen usle Lei for å få råd til mat. Når noen oppfordrer til å ødelegge barns beskyttelse i landet MITT for å i stor skala gjøre det om til det svineriet jeg nettopp har nevnt, er det helt klart noe jeg finner det nødvendig å bekjempe. Deres medløpere likeså.

  Anti-barnevern folkene har rett i en eneste ting, det er at denne familien trolig ikke skulle ha blitt fratatt barna til tross for at de i ytterste konsekvens har slått barna sine igjen og igjen og igjen. Klaps og slag er ikke det samme i denne situasjonen. Å frata dem barna bør være vanskelig. Utover det er det lite jeg er enig med Cristian Ionescu i.
  https://youtu.be/FwtN3Ltzv_w

  • Don Wolvie: I siste avsnitt skriver du jo at du er enig med selve hovedbudskapet til den amerikansk-rumenske presten: Barna må tilbakeføres til sine foreldre, til tross for at de har gitt barna ris (Politiet har bekreftet at barna aldri ble fysisk skadet).

   At han opprinnelsesland sliter med store fattigdomsproblemer, er selvsagt ikke relevant i denne saken. Og for alt vi vet kan det jo godt være at denne prestens menighet, og andre amerikansk-rumenske miljøer. har samlet inn private pengegaver til rumenske barnehjem, for å heve standarden der. Det vet jo verken du eller jeg noe som helst om. Derfor blir kritikken av Cristian Ionescu lite saklig fundert.

   Problemet med rumenske gatebarn som levde i kloakksystemet i Bukarest ble oppdaget da kommuniststyret falt og var en etterlevning fra kommunistenes vanstyre. Det var mye omtalt i årene etter kommunismens fall. Alternativet for de rumenske barna som i dag lever i barnehjem er nok snarere å leve på gaten enn å leve med sine foreldre. De fleste gatebarna er enten uten foreldre eller har rømt fra sine foreldre.

   Jeg har selv besøkt et privat barnehjem i Bukarest, drevet av en norsk menighet, der standarden var veldig høy. Likevel rømte flere av barna tilbake til gaten. Dessverre er nok standarden i de offentlig drevne barnehjemmene i Romania svært dårlig. Romania er et fattig land. Jeg opplevde det selv da jeg var innlagt på et rumensk offentlig sykehus, der pasientene selv måtte ha med seg toalettpapir og såper. Og på tog der det ikke var toalettpapir fordi sigøynere gikk gjennom vognene på stasjonene og stjal toalettpapirene.

   Standarden i barnehjemmene skyldes nok først og fremst offentlig fattigdom. Og det er fint med all hjelpen de kan få, både fra rumenske miljøer i USA og andre steder. Men noen unnskyldning for det norske barnevernets overgrep mot den norsk-rumenske familien, eller norske familier i samme situasjon, som det finnes mange av, er det ikke. Og vi skal være jublende glad her i landet for den støtten vi får fra mange rumenere, tsjekkere og andre utlendinger, som legger press på barnevernet for å få det til å fungere bedre.

   Så setter da også rumenerne sikkert også stor pris på den støtten og hjelpen de har fått i form av private norskdrevne barnehjem i regi av ulke kristne organisasjoner.

   • Don Wolvie

    «Gud forby at det vil bli en ugunstig avgjørelse for Bodnariu, fordi det vil bli protester og aksjoner mot Norge som Norge ikke kan forestille seg,»

    Dette er en trussel på høyde med hva en hvilken som helst udemokratisk terror-organisasjon med en annen agenda enn å hjelpe barn ville fremlagt mot et land med et utviklet rettssystem.

    Uansett er det en bra ting og slettes ingen «ond realitet» som det kalles i artikkelen om Barnevernet vedgår å ha gjort feil. Om de reformerer Barnevernet på en skikkelig måte så er det jo faktisk slik verden går fremover og utvikler seg, men det må gjøres skikkelig og ryddig.

    Å rope om å få Barnevernet fjernet som Ionescu og du selv går inn for, blir altfor destruktivt og vil ramme svært mange barn i Norge i årene fremover ved at de får NULL beskyttelse mot foreldre som trolig er langt verre enn den familien det snakkes om i denne saken.

    • Neida, Don Wolvie, jeg har aldri uttalt at vi ikke skal ha noe barnevern. Det må reformeres. I virkeligheten er det ikke så vanskelig heller. Barnevernet sier selv, usant, at de bare tar barn fra foreldre når det er absolutt nødvendig og siste utvei på grunn av grov omsorgssvikt. I virkeligheten er den vanligste begrunnelsen «manglende omsorgsevne», som er noe helt annet. Holdningen må endres. Statsråden må instruere Barnevernet om å følge den praksisen de selv påstår de følger.
     Det er tilfeller hvor det er nødvendig å fjerne barn fra sine foreldre, men i dag skjer det alt for ofte, med alt for tynne begrunnelser. Det er i hovedsak mitt standpunkt.
     Slik Barnevernet fungerer i dag er det forståelig at mange, både utlendinger og nordmenn, er opprørt og bruker sterke ord og uttrykk, som jeg ikke ville brukt. Men jeg er virkelig glad for at internasjonale aksjonister lover å følge opp med nye og enda sterkere virkemidler dersom ingenting positivt skjer. Jeg tolker ikke den amerikansk-rumenske presten slik at han mener ulovlige metoder. Men det finnes mange lovlige virkemidler som kan brukes mot et land som bryter menneskerettighetene slik det norske Barnevernet gjør.

     • Don Wolvie

      1. Det er ingen menneskerett å slå barna sine. 2. Det er ingen menneskerett for utlendinger å få bo i Norge, eller få norsk statsborgerskap.
      3.Det er ingen menneskerett for rumenere, eller andre utlendinger å snylte penger fra NAV som er beregnet som sikkerhetsnett for etniske nordmenn og deres barn.
      4.Det er ingen menneskerett for rumenere eller andre utlendinger å få ta jobbene fra etniske nordmenn som dermed havner i et uføre de ikke skulle vært i.
      5. Det er ingen menneskerett for verken rumenere eller andre å omgå norsk lov i Norge.

      Klarer ikke folk å forholde seg til disse enkle tingene kan de holde seg langt unna, verre er det ikke.

      «Snufs, vi får ikke slå barna våre i fred» bør vel være det nye slagordet deres om vi setter det litt på spissen.

      Ellers er jeg vel relativt enig i det du sier om reform og at det er ting som sikkert ikke er optimalt innad i Barnevernet uten at det på noen måte er nok til å rope om nedleggelse når man vet hvilke konsekvenser det vil få for barn i Norge. Du gjør bloggen din til et mikrofonstativ for folk som vil ødelegge Barnevernet og dermed barns vern i Norge, derfor stiller jeg motivene i tvil.

      Gud forby at de internasjonale protestaksjonene mot Barnevernet finner på noe ulovlig som Don Wolvie ikke liker, fordi det vil bli protester og aksjoner mot anti-Barnevernetgjengen som de ikke engang er i stand til å forestille seg i sine villeste fantasier…ikke engang i nærheten av å være i nærheten av noe som er nært.
      Don Wolvie kan love «et skred av handlinger» dersom de ikke gjør som Don Wolvie vil. 😀
      Da er lista satt, og Don Wolvie høres nesten litt koselig ut i forhold til hvordan denne anti-barneverngjengen fremstår i denne artikkelen.

      • Don Wolvie: Siste avsnitt var morsomt, må jeg innrømme. De første fem punktene er jeg enig i, men de har ingenting med denne saken å gjøre.
       Gir man ris til barna sine er det en straffesak. En familie som gjorde det fikke 14 dagers betinget fengsel og en liten bot. Det er en naturlig straff. Ikke å miste barna sine. I dette tilfellet kunne jo barnevernet bare tatt en telefon og bedt foreldre skjerpe seg. I dette tilfellet gjaldt det en norsk-rumensk familie. som selvsagt hadde rett til å bo i Norge. Jeg kjenner til en nøyaktig tilsvarende sak som gjelder en ren norsk familie. Så dette er et generelt norsk problem. Det dreier seg på ingen måter kun om utlendinger.

      • Jasper

       +1: Bodnariu family is a mixed Romanian-Norwergian family, with Romanian father and Norwegian mother. There are human rights for family to be able to live together.
       The whole family is staying in Norway legally and working legally as far as I know — no one is stating lack of permit to stay or lack of work permit at least.

       +2: the children have human rights for their parents and siblings. That is the major issue in this case, that the childen’s right for their family is violated. I say violated, as there is absolutely no sign supporting th the ntervention by the Norwegian state in this case was necessary in a democratic society — which is a required condition by European Convention for Human Rights, for any intervention by a state into the right for family.
       That’s why I think this case, if decised against the family, and also lost at appeal court, should go to Strasbourg as a Bodnariu children vs. Norway case.

       • Don Wolvie

        1) I have nothing against the Bodnariu family, what I said was meant on a general basis. Just to make that clear without misunderstandings.
        2) I agree, they should have admitted their mistakes from the very beginning.

        • Don Wolvie: Bare så det ikke oppstår noen misforståelser hos leserne. Disse foreldrene har aldri benektet at de ga sine barn lettere klaps på baken. Det innrømmet de allerede i det første intervjuet med rumensk TV.
         Problemet har vært at de aldri fikk noen mulighet til å «justere kursen» før barnevernet plutselig stanset barna på vei hjem fra skolen og fjernet dem fra foreldrene.

         • Don Wolvie

          Ja, det er dette jeg har lest jeg også. Som jeg mente i min forrige post så burde selvfølgelig Barnevernet innrømmet sine feil fra begynnelsen av om det da ikke finnes informasjon vi ikke vet om. Men dette er heller ikke grunnen til at jeg i det hele tatt sier noe i denne saken.

          Det jeg reagerer på er Cristian Ionescu sin oppførsel (Og for så vidt også din Simonsen som publiserer det han sier). Å true en rettsstat med konsekvenser om de ikke gjør som du sier er IKKE veien å gå.

          Vi siterer Ionescu: «Det er et ondt system, og det onde kan ikke reformeres. Det må ødelegges».
          Feil. Systemet har sikkert noen onde ting i seg, men ikke nok til at det ikke kan reformeres. Det er vel strengt tatt mange ting i verden som er langt ondere enn Barnevernet. Å ødelegge det vil resultere i at mange uskyldige barn i fremtiden ikke har noe vern mot foreldre og andre. En Pastor i en kristen menighet burde ha gangsyn nok til å forstå at hans oppgave UNDER INGEN OMSTENDIGHET er å sette barns fremtid og sikkerhet i fare som konsekvensene fort blir av det han holder på med. Om dette gjøres bare for å hjelpe to voksne mennesker som har slått barna sine, vel, da er man mildt sagt ute å kjøre.
          Det som engang kanskje var et edelt motiv vil plutselig miste sin edelhet og også det rettferdige grunnlaget man hadde å gå på. Mitt råd til Ionescu og alle andre er å ta et steg tilbake og ikke bruke denne terrorist-retorikken…det virker mot sin hensikt.
          Man må forstå at en sak i en rettstat i et demokratisk system MÅ gå igjennom hele systemet for at systemet kan evaluere seg selv for deretter å gjøre endringer og korrigeringer…ikke før.

          På Tannstad eldresenter i Indre Halsen kommune tok Onkel Georg ved en feiltagelse gebisset til tante Olga. Han gikk rundt med gebisset hennes hele dagen og hun gikk rundt uten gebiss i det hele tatt.
          OMSORGSSVIKT!!!! ropes det. Dette skjer i hele landet hele tiden. Det må være et ondt system som må vekk og ødelegges. La oss demonstrere å gå inn for å ødelegge og legge ned hele eldreomsorgen i Norge pga. de slemme og ikke minst ONDE sykepleierne som lot dette skje. Konsekvenser om dette lykkes?
          Vel, i dette scenarioet hadde jo de eldre levd lange og fulle liv, men i Barnevern-scenarioet fra virkeligheten så vil ødeleggelsen av det sørge for at barn i fremtiden ikke får en fair sjanse, omtrent som i Romania. Å gå inn for dette anser jeg som en synd og en svært fiendtlig handling mot hele Norge og dets innbyggere.

          • Don Wolvie: Sorry jeg misforstod deg her. Trodde du mente at den norsk-rumenske familien burde ha kommet med innrømmelser tidliger, men du mente Barnevernet. Da er vi enig.
           Ellers er det å bemerke at jeg som journalist selvsagt ikke innestår for eller er ansvarlig for alle synspunktene til personer som jeg siterer.

       • Jasper

        When I am talking about «the intervention by the Norwegian state» I mean foster care. I am not telling that absolutely no intervention was necessary — foster care was not necessary. Not at all, maybe after a few days of initial investigations.

        I hope that the Norwegian Government is going to pay compensation for the damages they made by the unnecessary intervention…

 • siri

  Det var da litt av en pratesyk frøken du var. Kan du ikke finne et tema du vet noe om?

 • Vidar

  Som jeg selv har skrevet i ganske mange år nå; Det norske såkalte «Barnevernet» er en institusjon som må legges NED! Samtlige ansatte må sies opp, alt «grums i vegga» må utraderes!
  Først DA kan et nytt, reelt BARNEVERN, bygges opp.
  Et barnevern med høy kompetanse blant de ansatte (ikke minst på empati…) – som også må stå personlig ansvarlige for sine handlinger – med fri advokatbistand til enhver som blir berørt, og med langt strengere regler for «omsorgsovertakelse» og «husundersøkelser»!

Legg inn en kommentar