Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nå leder han

Donald_Trump2For en måned siden hadde Hillary Clinton er klar ledelse på Donald Trump på Fox News sin meningsmåling. Hun ledet med 48 mot 41 prosent. Onsdag kom en ny måling fra samme TV-selskap. Den viser at stemningen har snudd. Nå leder Trump med 45 mot 42 prosent. Samtidig er den amerikansk-israelske forretningsmannen og filantropen Sheldon Adelson kommet ut med støtte til den republikanske kandidaten, skriver Israel Hayom.

«Jeg ber om din støtte for Trump» skrev Adelson i en e-post han mandag sendte til mer enn 50 republikanske jødiske ledere. Adelson fortalte dem at han hadde møtt Trump nylig og er «spesielt overbevist om at han vil være en enorm president når det gjelder trygghet og sikkerhet for Israel.»

De fleste amerikanske jødene stemmer tradisjonelt på det demokratiske partiet, men den israelske avisen mener at Adelsons støtte til Trump kan bidra til å snu stemningen ved dette valget. Uansett utgjør den amerikansk-israelske befolkningsandelen ikke noen sterk stemmestøtte. De er få i antall, bare 5,7 millioner. Men i et tett løp teller hver eneste stemme.

I e-posten skriver Adelson at han ikke er enig med Trump i ett og alt, «Men jeg vil ikke sitte stille og la Hillary Clinton blir den neste presidenten. Konsekvensene for vårt land, og for Israel, er altfor store til å ta denne risikoen,» skriver han.

36 comments to Nå leder han

 • Tusenkunstner

  Donald Trump støttes av den amerikanske grasroten. Blant annet hvite arbeidstakere. Hillary Clinton støttes av eliten. Blant annet finansinstitusjonene og Wall Street. Gjett hvem av disse som har størst innflytelse til å påvirke valgresultatet.

  • Anonym

   Det er utvilsomt Clinton. Men DT har vist at han tør prate eliten rett imot. Om han kan stå løpet ut gjenstår å se. Dersom han vinner kan han imidlertid takke Demokratene som ikke klarte å finne en bedre kandidat enn den frynsete Hellary.

  • Anonym

   «Hillary Clinton støttes av eliten. Blant annet finansinstitusjonene og Wall Street.»

   Hun fikk noen hundretusen dollar for å fortelle Wall Street gutta at uten dem hadde folket levd som primitive villdyr.

   Den motbydelige forestillingen tok snaut en halv time.

  • Tusenkunstner: Uten tvil de hvite arbeidstakerne. I et valg er det antall stemmer som teller, med andre ord antall personer som støtter en kandidat, og ikke hvor mye penger hver enkelt velger er i besittelse av.

   • Anonym

    Simonsen etter at du har gitt din støtte til Sør Amerikas værste hitler (Pinochet)
    så er du irrelevant (som «tidligere stortingsmann»
    «journalist» og «forfatter»)
    å forholde seg til

    for noenlunde tenkende mennesker

    • Anonym: Å skrive som sant er at Pinochet førte en fornuftig økonomisk politikk er da vel ikke det samme som å støtte ham. Han fikk en økonomi i grus på beina igjen. Det er kun et fakta.

     • Anonym

      som sant er:(og før ytret før du slettet)
      Hitler fikk også noen få år tysk økonomi opp og stå
      før alt gikk til h…
      («kun et factum»)

      er økonomi viktigst for deg Simonsen?
      uansett hvor mye blod som spilles?

      vil gjerne ha en seriøs komentar

      • Anonym: Det har jeg ikke skrevet. Men den artikkelen som var utgangspunkt for denne debatten handler som du burde ha forstått om økonomien i enkelte land i Latin Amerika, og ikke om menneskerettigheter. Da må vi jo skrive det som er korrekt.

       • Anonym

        avslutter nå
        med følgende bemerkning:
        du er altså enig i at hitler hadde noe bra ved seg?
        vedrørende
        sin økonomiske politikk?

        • Anonym: Det er feil fokus. Hitlers regime bygde motorveier og utviklet Folkevognen. Men sammenliknet med hans ugjerninger blir det mildt sagt uvesentlig.
         Men dersom jeg skrev en artikkel om utviklingen av folkevognen kunne jeg selvsagt ikke underslått hvor ideen kom fra.

         • Anonym

          og hvilke «motorveier» og «volkswagner»
          utviklet Pinochet?(ulikt hitler)
          i chiles økonomi?

          plausibelt spørsmål(på dine tråder)
          du støtter facisme
          om enn på en obscur måte

          Skulle ønske at Netanyahu
          fikk ….
          se deg slik du virkelig er Jan Simonsen

          • Erzo/Anonym: Det er det ikke plass til å gå i dybden på her. Men han fikk slutt på en voldsom og ødeleggende inflasjon, ved å følge rådene fra Milton Friedman, og han fikk økonomisk vekst gjennom en fornuftig privatisering, som også hans demokratisk valgte etterfølgere mente var fornuftig og fulgte opp.

   • Tusenkunstner

    Ja Jan. Man skulle jo ønske at verden var så ideell.

  • Hillary Clinton vil stanse Norwegian

   Presidentkandidat Hillary Clinton har bedt president Barack Obama om å nekte Norwegian flytillatelse i USA.

   http://www.abcnyheter.no/penger/okonomi/2016/05/22/195218379/hillary-clinton-vil-stanse-norwegian#article_comments-wrapper

   Selvfølgelig måtte dette komme fra Mrs. Clinton. Hun bruker billige argumenter og glemmer hvor Kjos kjøper flyene sine, hvilke flyplasser han sender sine passasjerer osv som betyr han skaper arbeidsplasser. Det skremmende er at hun ikke går imot Emirates, Etihad og Qatar Airways slik som sine andre politiker venner, for det tør hun ikke. Hillary er støttet av lederne i Emiratene og Qatar selv om deres fly er fylt med «lavkost» arbeidere.

 • Anonym

  Da jeg leste at Hillary Clinton meldte seg på i nominasjonen, skrev jeg her på forumet at hun aldri vil bli president i USA. Det vil jeg få rett i.

  Jeg skrev også at Donald Trump ville feie sine konkurrenter av banen. Det fikk jeg også rett i.

  Det jeg faktisk er usikker på er om Hillary Clinton til slutt ender opp som Demokratenes kandidat. For stadig flere forlater taperlaget hennes iflg amerikanske aviser.

 • Anonym

  Trump vet å manipulere
  fremstille seg som en mann av folket

  Hitler utgav seg også for å være arbeiderklassens repr.

  Han fikk gjenopprettet Tysklands økonomi noen få år
  før alt sammen gikk til h…

  «Norway for Donald Trump»? (jfr Kahrs)

  hva kan denne us oligarken bety for nordmenn flest?

  • Anonym

   Trump er et friskt pust over hele den vestlige verden. Og ja, han kan få betydning også for nordmenn og europeere forøvrig.

   • Anonym

    Anonym 19:09

    på hvilken måte er Donald Trump et «friskt pust»
    for hele den vestlige verden
    og på på hvilken måte kan han få betydning for nordmenn og europeere?
    der han sitter og rocken roller (til toner av rolling stones)
    i sin private jetmaskin…
    så skikkelig perverst..

    det kom et ord til meg fra Skriften:

    Lukas 12,20:

    men Gud sa til ham: «du dåre i denne natt kreves din sjel av deg.
    hvem skal så ha det du har samlet»?

    selvfølgelig arvinger krangler seg gjennom rettsak etter rettsak

    men dåren er like fullt den som ligger fortapt
    uten å kunne «påvirke» arveoppgjøret

    • Anonym

     Han er et friskt pust fordi han tør prate media midt imot og sette de rette ordene på problemene. Han vil få betydning fordi USA finansierer sytti prosent av Nato, og det vil det bli slutt på.

     • Anonym

      «tør prate media midt imot»
      han lå som en pisket bikkje å logret for foxnews journalisten
      som han før kallte bimbo

      men når man ser maktens tinde innen rekkevidde

      da er dem alle «POLITIKERE»

 • Anonym

  Simonsen
  påstår du at du som journalist er 100% nøytral
  i dine artikler og de personene du siterer?

  I så fall er du ett ytterst sjeldent tilfelle.
  Holder du oss lesere for narr ved å ytre noe slikt?

  denne kommentaren gjelder din respons på en annen tråd
  (barneværnet)

 • Anonym

  Endelig hender noe positivt.

 • Tusenkunstner

  Hvorfor griper ikke ledelsen i Demokratene inn å presser Clinton til å trekke sitt kandidatur slik at Bernie Sanders slipper frem? Han har jo ett mye bedre fokus på borgernes rettigheter enn det Clinton har.

  • Anonym

   «Hvorfor griper ikke ledelsen i Demokratene inn å presser Clinton til å trekke sitt kandidatur slik at Bernie Sanders slipper frem?»

   Fordi ledelsen i Demokratene liker Hillary Clinton enda bedre enn GOP-ledelsen misliker Donald Trump. Men jeg leste i NYT her om dagen at det er sterk murring innad i partiet.

   Et artig poeng er at en kommentator allerede før Hillary Clinton tilkjennega sitt kandidatur, skrev at hun ville være et katastrofalt valg. Et strategisk feilgrep. Oversatt til norsk skrev han at det å støtte Hillary Clinton, ville være som å binde seg til masten på en båt som ville gå ned på slutten av seilasen. Det kan tyde på at den prognosen vil vise seg å være en innertier.

   Når det gjelder Sanders virker han som en ærlig og ok fyr. Problemet hans er at han lover bort alt for mange penger (USA ikke har).

  • Tusenkunstner: Kanskje fordi de ønsker å leve opp til sitt partinavn. Det er velgerne som skal bestemme hvem som skal bli partiets kandidat, ikke partitoppene.
   Ellers vil jeg personlig langt heller ha Clinton som Demokratenes kandidat enn Sanders. Da er mulighetene for at Trump vinner presidentvalget større. Og går det likevel galt er Clinton en langt bedre utenrikspolitiker enn Sanders, hvilket er viktig for oss. Sanders er ikke til å stole på når det gjelder støtte til Israel.

   • Anonym

    Det er ikke demokratisk at en gjeng (betalte) superdelegater kan sette velgernes dom til side. Heller ikke Demokratenes eget valgsystem som Sanders (med rette) har kritisert.

    Jeg støtter Israel, men USA velger president som skal ivareta egne borgeres interesser. Ikke en en-saks-president.

    Det er USAs katastrofale utenrikspolitikk som har satt verden i brann. Hillary Clinton er en del av den etablerte politiske søppelet.

   • Tusenkunstner

    Niks Jan. Sanders og Trump er de som ivaretar vanlige borgeres interesser best der borte. Objektivt sett. Clinton leder ikke fordi hun har støtte i folket. Men fordi hun har støtte fra mektige aktører med dollars. Det er jo det Sanders også påpeker. Og Trump påpeker vel også det så vidt jeg har fått med meg. Det at Sanders er litt hipp som happ i Israel spørsmålet får vi heller svelge. Det er tross alt ikke det viktigste for en bilmekaniker på en General Motors fabrikk.

    • Anonym

     (…)

     «Sanders og Trump er de som ivaretar vanlige borgeres interesser best der borte.»
     .
     .
     «Det er tross alt ikke det viktigste for en bilmekaniker på en General Motors fabrikk.»

     Det er jeg helt enig i. Ganske typisk for «demokratiet» er at Clinton og taperen Bush mottok mest penger fra institusjonelle investorer. Sanders og Trump samler inn pengene fra privatpersoner som gir småsummer. Småsummer som har vokst til gedigne beløp. Det sier ikke rent lite om engasjementet blant vanlige mennesker (som samtlige norske politikere og «journalister» forakter).

 • Listhaug omtales som en europeisk Donald Trump

  Den amerikanske (dritavisen) storavisen Washington Post sammenligner Norges innvandrings- og integreringsminister med Donald Trump.

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2016/05/20/195218130/listhaug-omtales-som-en-europeisk-donald-trump?autoplay=1#article_comments-wrapper

  • Anonym

   Utenlandske «journalister» på den rette side i politikken, velger letteste og minste arbeidskrevende vei: De klipper og limer fra norske «journalister» (nesten 100% venstrevridde).
   Resultatet blir deretter!

   (Nesten som når norske politikere og andre med SV-sympatier skriver for FN og får FN-omslag på rapporten. RESULTAT: «FN mener»).

 • NEWT GINGRICH, Trump advisor, floats idea of creating a ‘test’ to see if Muslim airport workers support Islamic sharia

  http://www.barenakedislam.com/2016/05/20/newt-gingrich-trump-advisor-floats-idea-of-creating-a-test-to-see-if-muslim-airport-workers-support-islamic-sharia/

Legg inn en kommentar