Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Stortingspresidentenes skuffende tale

garfors322Vår skribent Amund Garfors var ikke særlig imponert over stortingspresident Olemic Thommessens tale til folket på 17de mai. «Der sto han i sin norske bunad. Men egentlig burde han tatt på seg en turban og et lendeklede. For dette var ingen tale til nordmenn! Derimot gikk den rett inn hos globalistene og alle de fremmede som strømmer inn i fedrelandet,» skriver han, og fortsetter:

«Denne talen til Thommessen imponerte meg svært så lite. Det var ikke mye igjen av den nasjonale holdningen som våre forfedre på Eidsvoll kunne vise til. Nå gjelder det derimot å gi bort dette landet til de fremmede. For stortingspresidenten kunne jo skryte av at nå snakkes det 228 språk i Oslo. Og diskusjonen som råder for tiden, den er en helt annen, poengterte han.

Hva er det denne mannen synes er så bra? Kanskje at det nå råder en babelsk forvirring som bare blir verre og verre år for år, der man knapt nok hører sitt eget språk lenger? Der nordmenn som skal bo her i framtida trolig må kunne urdu for å fungere. Ja, hvordan kan alle disse menneskene som snakker så mange vilt fremmede språk, kunne forstå hverandre? Og hvor mange av Oslos innbyggere forsto det som stortingspresidenten sa? Men det var vel mindre interessant…

Mitt ønske var at denne Olemic Thommessen kunne bli litt mer edruelig og ikke glemme at dette er nordmenns fedreland! Vi har ikke noen som helst plikt til å dele dette landet med mennesker som kommer her for å leve på vår velferd. I tillegg burde denne stortingspresidenten vært tvunget til å lese opp, fra Stortingets talerstol, Arnulf Øverlands dikt ”VÅR TID ER FORBI – EUROPA BRENNER”

Og hadde ikke det fått ham på andre tanker, så kunne han fått et stempel i panna med ”persona non grata” og blitt fraktet til Brussel. Eventuelt rutefly rett til Karachi! Der han kunne studere sin kjære islams historie. Som han visstnok mener er den norske overlegen? Og ikke minst, islams historie og herjinger de siste 1500 år!»

9 comments to Stortingspresidentenes skuffende tale

 • Visombygdelandet

  Bra artikkel fra Amund Garfors.

  Norge boer gaa over til engelsk som fellesspraak.
  Og avskaffe alle de andre spraakene.
  Inkludert norsk.

  Men det er vel ingen norske politiske partier som toer aa gaa inn for det naa, fordi man vil miste en del stemmer fra alderspensjonister, som ikke orker, gidder eller vil laere seg engelsk, siden de har kort tid igjen aa leve.

  • Tusenkunstner

   Folk burde vært stødigere i engelsk. Men hvorfor vil du bytte ut det norske språket? Det finnes jo ingen god grunn til det.

  • Tarjei Trask

   Hvorfor mener du at Norge bør gå over til engelsk som fellesspråk? Er det for å gjøre det enda mer attraktivt for utlendinger å bosette seg her?

   Jeg mener det norske språket er på god vei til å bli ødelagt av engelsk og andre ytre faktorer allerede. Hvis vi skal beholde vår kultur og egenart i fremtiden er språket noe av det viktigste vi har for å kunne ta vare på dette.

   Ta KJ-lyden for eksempel; som flere tydeligvis ikke tar seg bryet med å uttale lenger. Denne forandringen har skjedd veldig fort, og jeg kan tenke meg at hele greia har oppstått i innvandrermiljøer hvor de ikke har klart å prate rent. Norsk ungdom har deretter latt seg feilaktig påvirke av innvandrerungdommene. Synes det burde vært mer fokus på dette og det norske språket i sin helhet, men det er vel for mye forlangt at politikerene gidder å gjøre noe med det.

   • Tusenkunstner

    Ett av probleme er nok også at nynorsk blir påtvunget folk i steden for å gjøre det frivillig. Dermed får tradisjonelt norsk språk og dialekter motstandere i steden for tilhengere.

    • Tarjei Trask

     Sant nok. Nynorsk kunne gjerne vært frivillig. Bedre å fokusere på å holde det norske skriftspråket så rent som mulig. Skulle tro det hadde gjort oppgaven litt enklere om folk kun hadde hatt ett skriftspråk å forholde seg til.

     For de tradisjonsrike dialektene som prates rundt omkring i landet derimot, er ikke akkurat fremtiden lys:

     http://www.vg.no/nyheter/innenriks/dialekter/frykter-dialekter-kan-forsvinne/a/23354118/

     Språket har jo alltid vært forandring, men jeg synes det er beklagelig at denne utviklingen bare går raskere og raskere. Dette er selvsagt noe vi kan takke globaliseringen for. Synes dialekter har sin sjarm. Blir utrolig trist den dagen de er borte og alle snakker likt.

 • Ghjo

  Den politisk korrekte og islamofile nyttige idiot Olemikk Thommesen, la selvfølgelig,i kjent stil i vei for å provosere gode nordmenn og latterligjøre og drite ut alt som har med nasjonal stolthet og fedrelandsfølelse å gjøre.

 • Vidar

  Stortingspresidenten holdt en helt grei tale; et bestillingsverk fra det multikulturelle stortingsflertallet!
  Problemet er ikke at akkurat denne Tommesen sier det han sier, men at det han sier er uttrykk for et SAMLA storting!!
  Norge trenger snarest et seriøst politisk parti som sier klart NEI TIL ASYLINNVANDRING og NEI TIL ISLAM!
  Samtidig må dette partiet være solid forankra i «den norske, politiske folkesjela», dvs. verken «høyre»- eller «venstre»-ekstrem.
  Noen som vil være med å lage «Norsk Sosialdemokratisk Frihetsparti»…?

 • Jan Hårstad

  Merkelig denne norske uinteressen for hva som skjer i europeisk politikk. Har dere ikke registert at partier som Østerrikes FPØ og tyske AFD bykser framover og parkerer sosialdemokrater fullstendig.
  Hvorfor? De har en krystall tydelig politikk som 100 åringer og barn kan forstå: Islam hører ikke hjemme her!
  Når de står for dette blir de mediahatet og får en vanvittig oppmerksomhet som ikke noen andre partier får,dvs en indirekte valgpropaganda.
  Så langt er «opposisjonen» i Norge,dvs patrioter i FRP,Norgespartiet og Demokratene politisk sovende. Det virker som om de ikke forstår hva som skjer rundt dem.
  Om de er noen dynamiske ungdommer der ute (jeg er 73):innkall til samlingskongress for alle norske miljøer og nevnte partier under parolen: islam hører ikke hjemme i Norge.
  politikussene i Norge er så bak mål som det overhodet går an å bli nå. Det er som fotballspillere som tackler i løse lufta og aldri treffer ballen.

 • Amund Garfors

  Meget bra skrevet av deg Jan Hårstad! Du satte skapet på plass. Og tusen takk for det!

Legg inn en kommentar