Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hver tredje asylsøker anmeldt for kriminalitet

Innvandrere_WienWien er i følge den amerikanske tenketanken Gatestone Institute senteret for innvandringskriminalitet i Østerrike. Ifølge tall utarbeidet av den østerrikske innenriksdepartementet ble nesten én av tre asylsøkere i Wien anklaget for forbrytelser i 2015. Av de nesten 21 000 offisielt godkjente asylsøkere i hovedstaden, var 6503 kjent for å ha begått forbrytelser i 2015, et hopp på nesten 50% i forhold til 2014.

En brutal gjengvoldtekt av en kvinne av tre afghanske asylsøkere i sentrale Wien den 22. april har sjokkert den østerrikske offentligheten og rettet oppmerksomheten mot en topp i innvandrerrelaterte voldtekter, seksuelle overgrep og annen kriminalitet over hele landet, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Tre afghanere – to 16-åringer og en 17-åring – fulgte etter kvinnen, en 21 år gammel utvekslingsstudent, til et offentlig toalett på Praterstern togstasjon, en av de viktigste transportknutepunktene i Wien. En av innvandrerne holdt kvinnen nede mens de to andre voldtok henne.

En forbipasserende ringte politiet etter at hun hørte kvinnen skrike. Men da politiet ankom var mennene borte. De mistenkte, som ble arrestert da de forsøkte å flykte fra stasjonen, snakket ikke tysk. Gjennom en tolk fortalte innvandrerne politiet at de var beruset og ikke visste at de hadde gjort noe kriminelt, skriver Gatestone Institute.

Dersom de blir dømt risikerer de en øvre strafferamme på sju og et halvt år i fengsel. Men siden maksimumsstraffene skjelden blir brukt i Østerrike er den mest sannsynlige straffen fengsel på rundt to år, skriver tenketanken, som også mener at det er lite sannsynlig at innvandrere blir deportert. I henhold til europeisk lov vil det å sende dem tilbake til Afghanistan være et brudd på deres menneskerettigheter.

Angrepet på togstasjonen 22. april er bare ett av mange liknende seksuelle overgrep begått av innvandrere mot østerrikiske statsborgere de siste månedene. Gatestone Institute nevner noen eksempler:

En 20 år gammel asylsøker fra Irak har tilstått å ha voldtatt en 10 år gammel gutt på et offentlig svømmebasseng i Wien. Den irakiske asylsøkeren forklarte voldtekten med at den var en «seksuell krise» som følge av «overflødig seksuell energi.» Mannen, som forlot sin kone og sitt barn i Irak, sa at han ikke hadde vært i stand til å kontrollere seg fordi han ikke hadde hatt samleie siden ankomsten til Østerrike i september i fjor.

En 18 år gammel asylsøker fra Afghanistan ble dømt til 20 måneder i fengsel for å ha voldtatt en 72 år gammel kvinne i Traiskirchen. «Først slo han kvinnen svart og blå, så voldtok han henne, og tok med seg hennes undertøy som et trofé,» fortalte det lokale politiet i retten. I tillegg den milde dommen vil mannen få lov til å forbli i Østerrike.

En 20 år gammel asylsøker fra Afghanistan ble arrestert etter at han overtalte en 13-år gammel jente fra byen Korneuburg til gjentatte ganger å ha sex med ham. Mannen, som bodde på et asylmottak i Hollabrunn, etablerte kontakt med jenta over Internett. Hver gang de møttes personlig truet han henne verbalt før hun gikk med på å ha sex. Mannen ble pågrepet etter at jenta fortalte foreldrene om forholdet, som hadde pågått i mer enn tre måneder.

Også mer etablerte utlendinger står ansvarlige for mye av kriminaliteten i Østerrikes hovedstad. Ifølge Wiens politisjef Gerhard Pürstl kjemper nordafrikanske gjenger om kontroll over narkotikahandelen og var ansvarlige for omtrent halvparten av de 15,828 voldelige forbrytelsene – voldtekter, ran, knivstikking og overgrep – rapporterte i byen i løpet av 2015.

Problemene med Østerrikes innvandringkriminalitet forsterkes av et ekstremt mild rettssystem, mener Gatestone Institute, og trekker frem et eksempel: 4. mai drepte en 21 år gammel innvandrer fra Kenya en 54 år gammel kvinne på en travel gate i Wien ved å slå henne i hodet med en jernstang. Det fremkom snart at han var godt kjent av politiet i byen: Siden han ankom Østerrike i 2008, hadde han begått minst 18 forbrytelser – inkludert å angripe politifolk og å slå folk i hodet med en jernstang – men han har gjentatte ganger blitt satt fri.

7 comments to Hver tredje asylsøker anmeldt for kriminalitet

Legg inn en kommentar