Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sender ukvalifiserte flyktninger til Europa, beholder de kvalifiserte selv

IstanbulAvtalen mellom EU og Tyrkia går ut på at Tyrkia skal forhindre tilfeldige innvandrere i å ta seg over til Europa og ta imot asylsøkere som blir tilbakesendt til Tyrkia fra mottakingsleirene i Hellas. Til gjengjeld skal EU ta imot en kvote med asylsøkere som plukkes ut av de tyrkiske myndighetene. I følge der Spiegel har det vist seg å ikke være de enklest integrerbare asylsøkerne.

Syriske flyktninger med høy utdannelse og kompetanse blir værende i Tyrkia. Under et internt EU-møtet i Brussel kritiserte en representant for Luxembourg at de første forslagene fra Tyrkia «inneholder alvorlige medisinske tilfeller eller flyktninger med svært lav utdanning,» skriver det tyske nyhetsmagasinet. Lignende synspunkter skal den tyske statssekretæren for innenrikssaker Ole Schröder, CDU, ha gitt til innenrikskomiteen i den tyske Forbundsdagen, skriver de Spiegel.

Ifølge undersøkelser gjort i både Tyskland, Nederland og Luxembourg, har tyrkiske myndigheter utsatt utreisetillatelsen til flere flyktninger. Stort sett har det handlet om familier med fedre som var godt trente ingeniører, leger eller fagarbeidere. Sannsynligis vil de bli byttet ut med mindre kvalifiserte flyktninger.

Vanligvis er det FNs flyktningeorganisasjon UNHCR som tar stilling til hvilke flyktninger som skal sendes fra flyktningleirer og utplasseres i andre land. Men EU har i avtalen med Tyrkia gitt Tyrkia rett til å delta i disse avgjørelsene.

2 comments to Sender ukvalifiserte flyktninger til Europa, beholder de kvalifiserte selv

 • Anonym

  Ja ja sånn går det. Han er vel irritert for at det har blitt skrevet at han sannsynligvis ikke kan bli EU medlem før i år 3000. Hva med år 4000? det er bedre.
  Uansett så er han en mann man ikke kan stole på.

 • Anonym

  Det er jo EU sin egen feil for å inngå denne idiotiske avtalen. Løsningen er jo veldig enkel, og det er at en må gjennomgå hvordan en tolker retten til å søke asyl. Koldtbord-løsningen er direkte idiotisk.

  De kan egentlig bare å la de greske småøyene bli en stor flyktningeleir. Hit kan de også sende dem som kommer opp fra resten av middelhavet. De får sitte på øyene til de beslutter seg for å reise hjem, så sender Europe ned vann og mat til å opprettholde eksistensgrunnlaget deres.

  Og dermed blir det slutt på asyltilstrømningen innen et halvt år.

Legg inn en kommentar