Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil kaste Tyrkia ut av NATO

Geert_Wilders«Det er en skandale at Tyrkia fortsatt er medlem av NATO. Jo før vi bli kvitt denne trojanske hesten innenfor vår vestlige allianse, jo bedre. Vi bør dumpe Tyrkia,». Det skriver den islamkritiske nederlandske politikeren og partilederen Geert Wilders i en fersk artikkel i nettavisen Breitbart. Det samme mener forøvrig også det lille norske partiet Demokratene.

I artikkelen viser han til de mange angrepene mot ytringsfriheten fra den tyrkiske presidenten og til at de blir støttet av mange tyrkere bosatt i Europa.

«Se på alle land der islam er dominerende, og du vil se en total mangel på frihet og demokrati. Islam og friheten er helt uforenlig. Og likevel importerer vi islam inn i våre vestlige samfunn, og øker dermed truslene mot våre egne friheter. Det er på tide å stoppe denne dårskapen,» skriver Geert Wilders i artikkelen i Breitbart.

Han bruker Tyrkia som et eksempel, og viser til at Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, aldri har lagt skjul på sin målsetting om å styrke de islamske kreftene. «I motsetning til hva noen vil ha oss til å tro, har Tyrkia ikke bevist at islam og demokrati er kompatible. For Erdogan er demokrati bare et verktøy. Han har en gang sammenlignet det med en trikk: «Du bruker den til du ankommer din destinasjon, så gårdu av.» skriver Geert Wilders, og fortsetter:

«Konsekvensene merkes ikke bare i Tyrkia, men også i europeiske land, som Tyskland og Nederland, der store tyrkiske innvandrermiljøer fungere som en femtekolonne av intoleranse».

Wilders minner om at den tyrkiske presidenten ikke bare undertrykker ytringsfriheten hjemme. Han har begitt seg ut på et korstog for å undertrykke den i Europa også. Forrige måned krevde den tyrkiske presidenten straffeforfølgelse av den tyske komikeren Jan Böhmermann. Sistnevnte hadde latterliggjort Erdogan med et kritisk dikt på tysk fjernsyn.

«Tyske tyrkere begynte å true Böhmermann i en slik grad at han måtte be om politibeskyttelse og gå i dekning. Samtidig startet de tyske myndighetene straffesaken mot komikeren, basert på en gammel og lite brukt tysk straffelov som forbyr å fornærme representanter for fremmede stater. Straffesaken ble startet med eksplisitt samtykke fra Tysklands forbundskansler Angela Merkel,» skriver Wilders.

Han viser også til at Erdogan nylig krevde at en tysk domstol måtte stoppe Mathias Maingau Stuben, administrerende direktør i Springer forlag, fra å forsvare komikeren.

«Frykt for voldelige tyrkiske innvandrere har også tvunget en hamburger restaurant i Köln til å stenge. Eieren, Jörg Tiemann, hadde satt en burger med geitost på menyen, og kalte den «Erdogan burger.» Erdogans støttespiller svarte umiddelbart med trusler mot eier og ansatte og tvang restauranten til å lukke dørene,» skriver den nederlandske partilederen.

Han nevner også saken til Ebru Umar, en nederlandsk journalist av tyrkisk avstamning. For fire uker siden kritiserte hun det tyrkiske konsulatet i Rotterdam. Etter hendelsen med Böhmermann hadde konsulatet oppfordret nederlandske tyrkere til å rapportere hendelser av «fornærmelser» mot Erdogan i Nederland. En uke senere, mens hun var på ferie i den tyrkiske badebyen Kusadasi, ble Umar arrestert og bare satt fri på betingelse av at hun ikke forlater Tyrkia. «På Facebook og Twitter, frydet hundrevis av nederlandske seg åpent over hennes arrestasjon,» skriver Wilders. Det var innbrudd i hennes hjem i Amsterdam, som ble vandalisert, og hun har fått drapstrusler fra nederlandske tyrkere. Først for en uke siden ga Erdogan regimet endelig lov til Umar til å gå tilbake til Nederland.

Mange av de som truer folk i Vesten er tredje eller fjerde generasjons innvandrere til våre land. «Dette beviser at – med noen få unntak – har integrering og assimilering av islamske innvandrere inn i vårt vestlige samfunn sviktet,» mener Wilders.

«Mange av de islamske nykommerne er rett og slett ute av stand til å ta i bruk våre verdier. Faktisk er de en fare for disse verdiene. Vi må beskytte disse verdiene. Og en av de første tingene å gjøre er å kutte våre linker med regimer som fremmer islam. Disse regimene kan ikke være våre venner; de er farlige,» skriver han.

Men i stedet for å bryte med slike regimer gjør vestlige ledere det motsatte, påpeker Geert Wilders. Han viser til at EU fra juni neste år vil tillate visumfrie reiser for tyrkerne. «I flere tiår har EUs eliter arbeidet for tyrkisk EU-medlemskap, ivrig støttet av president Barack Obama og Hillary Clinton, som selv har sagt at hun er «sterkt i favør av det,» hevder Wilders.

8 comments to Vil kaste Tyrkia ut av NATO

Legg inn en kommentar