Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Aksjon mot «bompengegalskap» i Kristiansand

Makvan2Makvan Kasheikal synes det er altfor lite opprør i Norge. Nå har vararepresentanten for Demokratene i Kristiansand bystyre og lederen for Demokratene i Vest Agder startet en egen folkeaksjon mot bompenger. «Vi kommer ikke til å gi oss, men vil bruke alle midler for å stoppe dette . Bymiljøavtalen har ingen ting med miljø å gjøre. Dette er galskap, for å si det rett ut», sier Makvan Kasheikal til Fædrelandsvennen.

Den nye «miljøpakken» kan for enkelte husholdninger komme opp i 30.000,- til 40.000 pr år, sier Arild Buli som er nestleder for Demokratene i Kristiansand til nettbloggen til Demokratene i Vest Agder. I følge Thomas Edvardsen, som er styremedlem for Demokratene i Kristiansand stiller både Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Pensjonistpartiet og Arbeiderpartiet i Kristiansand bak forslaget til flere og dyrere bomstasjoner.

Makvan Kasheikal presiserer imidlertid at aksjonen han nå har vært med å starte ikke har noe med partiet å gjøre, selv om Demokratene støtter hans synspunkter. «Det er ikke noe uvanlig at politikere engasjerer seg i organisasjoner og aksjoner, og det er dét dette er. Vi har sett i både diktaturer og andre land at folk engasjerer seg mot det som er urettferdig. I vårt land vil noen innvende at Norge er jo et demokrati, men jeg mener politikerne har mistet kontakt med velgerne,» sier Kasheikal til avisen.

Etter at aksjonen startet opp, har 3500 vært inne og trykket liker på siden, og ifølge Kasheikal har noen av innleggene blitt delt over 500 ganger.

Aksjonen har allerede blitt et hett tema blant byens politikere, skriver Fædrelandsvennen. De har blitt utfordret av aksjonen til å si hva de mener om nye bomstasjoner og økte bompriser. Selv om mange har svart, har de også reagert på at de ikke vet hvem som står bak gruppa, skriver aivsen.

«Jeg synes det er helt greit at noen starter en slik aksjon, men det problematiske her er at vi ikke vet hvem som står bak. Jeg diskuterer gjerne, men da vil jeg jo også vite hvem jeg diskuterer med. Vi fikk også vite at hvis vi ikke svarte, ville de tolke det som at vi var for bomstasjoner», sier Lyder Ovesen som sitter i bystyret for Ap til regionsavisen for Sørlandet.

Makvan Kasheikal forklarer at gruppen ønsker å være åpne om hvem de er, men ville vente litt med å si det, for først å sikre litt nysgjerrighet og opmerksomhet rundt gruppen. «Uansett er det viktigste at det er 3500 som står bak dette», sier han.

Lyder Ovesen opplevde sterke reaksjoner da han i sitt svar skrev at han var for både økning i prisene og flere bommer, skriver Fædrelandsvennen. Det må de tåle når de planlegger en økning i bomprisene på 50 prosent, slik planen er i bymiljøavtalen, mener han, og peker på at planene også innebærer en rekke nye bommer, blant annet på Lundsbroa og rundt Sørlandsparken.

«Det er politikere som synes dette er useriøst. Men er det useriøst å ta initiativ til en folkeaksjon. Det må da være en del av demokratiet», sier Kasheikal.

Politikeren fra Demokratene forteller at det allerede er etablert et midlertidig styre for folkeaksjonen, og de planlegger både folkemøter og demonstrasjoner. Den skal også registreres i Brønnøysund.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om hvorfor han synes denne saken er så viktig svarer han at det er først og fremst er kostnaden som blir påført den enkelte kristiansander. «Ta for eksempel Sørlandsparken som er et næringsområde. Det er jo ingen som kan ta sykkel ut dit. Blant de som har engasjert seg hos oss, er det både familier, enslige mødre og pendlere som er nødt til å bruke bil,» forklarer han til avisen.

8 comments to Aksjon mot «bompengegalskap» i Kristiansand

 • Tusenkunstner

  Til nestleder i Demokratene Makvan Kasheikal:

  Er Demokratene for eller i mot oljeutvinning i Lofoten/Vesterålen/Senja og i Barentshavet?

 • Anonym

  En fin aksjon mot bompenger som er helt betimelig.

 • Anonym

  Støtter Demokratene og Vidar Kleppe!

 • «… men vil bruke alle midler for å stoppe dette.»
  Håper ikke han faktisk mener dette.

  • Max: Når han sier at han vil «bruke alle midler for å stoppe dette». Så mener han naturligvis alle lovlige midler. Så vi får virkelig håpe han mener det. Det foreligger nok ikke noen planer om å sprenge bommene (smil)

  • Sint muslim i Demokratene

   Den sinte muslimen i Demokratene mener helt sikker det han sier, og sitter allerede klar med dynamitt for å sprenge bomstasjonene i filler.

   • Sint muslim: Og han altså ikke muslim. Uten at det har noen betydning.Men jeg lurer nå på hvordan du kan påstå at en person er muslim kun på bakgrunn av hvor han er født eller navnet?

 • Sint muslim i Demokratene

  Om han ikke selv er muslim, så kan ha blitt sint av å vokse opp blant sinte muslimer. Ut fra andelen av terroren i verden de står for, kan man vel ikke helt utelukke at muslimene muligens kan være et lite hakk eller to sintere enn andre.

Legg inn en kommentar