Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mer trøbbel for svensk gateartist

Dan_Park-150x150I august 2014 ble den svenske gateartisten Dan Park dømt for oppfordring til rasehat og bakvaskelse gjennom sine malerier. Galleristen Henry Rönnquist, som stilte ut maleriene hans fikk også en dom. Den svenske kunstmaleren  ble dømt til seks måneders fengsel for sine kunstneriske ytringer, men gallerieieren fikk prøvetid og bot. Nå er Dan Park igjen i trøbbel. Denne gangen for en tegneserie.

Ezra Levant i TheRebel.media har mer om saken:

3 comments to Mer trøbbel for svensk gateartist

 • knut

  Sverige går foran og viser den enkle oppskriften på hvordan et velfungerende og demokratisk samfunn kan ødelegges og gå i oppløsning.
  Og andre følger etter. I Østerrike viser dagens finopptelling at venstreliberalisten, Van der Bellen, vant presidentvalget med knapp margin til Norbert Hofer.
  De fleste vil også der bli med ”Titanic” ned.

  http://www.krone.at/

 • Anonym

  Dan Park er etter min mening en under middels kunstner. En betydelig svakhet er fraværet av det subtile kombinert med det vulgære. Jeg har bare sett noe av Parks kunst, og håper det lille jeg har sett ikke er representativt for alt.

  Derifra til å kaste kunstneren i fengsel, er et betydelig steg. Selv usmakelig og vulgær kunst må man tåle i et normalt demokrati med noenlunde ytringsfrihet.

  Dersom Parks kunst hadde vært innrettet på å ramme innvandringsmotstandere og såkalte høyreradikale, ville han vært genierklært og gjennganger i svensk media.

 • Runo

  Dan Park er politisk fange. Noe for Amnesty Int?. å nei da, der i gården er de så PK at de hyklerne hører vi nok ikke noe fra.

Legg inn en kommentar