Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

2,5 % vekst i den israelske økonomien

vekst2-150x150Den israelske økonomien vokste med 2,5% i 2015, en svak tilbakegang fra de siste årene, men en sterkere vekst enn gjennomsnittet for medlemsland i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling som lå på 2 prosent, fremgår det av ferske tall fra det israelske statistiske sentralbyrået. Den økonomiske veksten i Israel var på 3,3% i 2013 og 2,6% i 2014.

Det private forbruket økte med 4,9 prosent i 2015, mens det offentlige forbruket økte med 3,1 prosent. Eksporten av varer og tjenester ble redusert med 1,3 prosent, og investeringer i anleggsmidler viste en nedgang på 1,4 prosent.

De statlige sektoren i Israel hadde et underskudd i 2015 på 16,4 milliarder shekel, tilsvarende 4,2 milliarder dollar. Det tilsvarer 1,4 prosent av bruttonasjonalproduktet og er en forbedring i forhold til året før da underskuddet tilsvarte 1,7 prosent av bruttonasjonalproduktet og var på 4,8 milliarder dollar. I 2013 tilsvarte underskuddet 2,2 prosent av BNP.

Eksporten av varer og tjenester falt med 1,3% i 2015, etter å ha steget 1,5% i 2014, mens diamanteksporten falt med 20,4%. Importen av varer og tjenester økte med 0,6% i 2015, etter en 3% økning i 2014, mens diamantimporten falt med 14,8%.

Mye takket være gassfeltet Tamar i den israelske sokkelen i Middelhavet har Israel nå et rekordoverskudd på 13,8 milliarder dollar i landets betalingsbalanse.

2 comments to 2,5 % vekst i den israelske økonomien

 • Visombygdelandet

  Fint at det gaar bra med den israelske oekonomien.
  Vel fortjent for landet paa grunn av satsing paa hoeyteknologi.

  Vidar Kleppe har nylig skrevet en liten kommentar om Israel:

  http://www.demokratene.no/2016/islamsk-terror-ma-stoppes/

  «Norge har ambassader i mange land, og alle ligger vel i hovedstedene. Dette mener Demokratene er riktig, og vil derfor flytte Norges ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Noe jeg for øvrig som stortingsrepresentant sammen med Jan Simonsen, foreslo for stortinget uten å få den nødvendige støtten.»

 • Anonym

  Pussig at det stadig går bra med israelere når det går dårlig med andre. Pussig.

Legg inn en kommentar