Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mer negative til islam

muslimer_frankrikeEn fersk meningsmåling viser at et økende antall mennesker i Frankrike og Tyskland har et ugunstig syn på islam og mener religionen har blitt for synlige i deres respektive land, melder TV-selskapet France24. Studien, som ble gjennomført av byrået IFOP for den franske dagsavisen Le Figaro, viser at 47 prosent av franskmenn og 43 prosent av tyskerne føler at det muslimske samfunnet utgjør en «trussel» mot nasjonal identitet.

Nesten to tredjedeler av respondentene i Frankrike sier også at islam har blitt for «innflytelsesrik og synlig», mens litt under halvparten av deltakerne sa det samme i Tyskland. Den samme studien i 2010 viste at 43 prosent av franskmenn så på islam som en trussel. Studien ble foretatt gjennom en utspørring av rundt 1000 mennesker i hvert av de to landene.

Funnene i Frankrike, som tyder på voksende uro med den muslimske religionen, kommer etter et år med tragedier der i alt 147 mennesker ble drept i en rekke angrep i Paris-området av islamistiske væpnede menn i januar og november 2015, skriver France24 på TV-selskapets nettside.

Ifølge direktøren for IFOP, Jérôme Fourquet, er den siste blodsutgytelsen i den franske hovedstaden likevel ikke den eneste faktoren som har spilt inn.

«Forverringen av islams image i Frankrike ble ikke utløst av angrepene, selv om disse hendelsene har bidratt til det. Det vi ser er mer av en voksende motstand i det franske samfunnet til islam. Det var allerede tilfellet blant velgerne til National Front, men denne holdningen har nå utvidet seg til også å gjelde for mange av velgerne til sosialistpartiet,» sier han til Le Figaro.

Tidligere denne måneden støttet Frankrikes sosialistiske statsminister Manuel Valls forbud mot bruk av hijab på universitetene som en del av landets strenge sekulære regler. Muslimske slør er allerede forbudt i statlige skoler, sammen med alle andre «synlige religiøse tegn», skriver France24.

«Det er noen på venstresiden som mener at republikken har vært for slapp med islam,» sier Fourquet. «Manuel Valls sterke retorikk er et tegn på dette. Men venstresiden er delt i spørsmålet,» sier han. Han peker på at man kan se den samme utviklingen i Tyskland.

IFOP-undersøkelsen viser også at over to tredjedeler av respondentene i begge land mente at muslimer ikke hadde klart å integrere seg i samfunnet, en situasjon som 67 prosent av franskmenn og 60 prosent av tyskerne skylder på en vegring mot å tilpasse seg lokale verdier og skikker.

Frankrike har den største prosentvise andelen av muslimer i EU, anslått til 7,5% av den totale befolkningen. Mens Tyskland har flest muslimer målt i rent antall. I 2010 bodde det 4,8 millioner muslimer i Tyskland ifølge Pew Research Centers beregninger.

12 comments to Mer negative til islam

 • JV

  At befolkningene i Europa og USA ikke reagerer på at militante muslimer får lov til å invadere landene deres er mer enn et pussig fenomen. Det bærer bud i seg om at man – når man MÅ våkne – må ty til verdenshistoriens mest bemerkelsesverdige inngrep – et multilateralt forbud mot all offentlig religionsutøvelse. Det vil til slutt være det eneste probate middel mot et totalkaos som vil true hele den globale verdensfreden.

  For å legitimere å stanse denne religionens truende adferd i det ene landet etter det andre må man selvsagt også legge de øvrige religionene i forbudspotten. Det er bare Jehovas tjenere over hele jorden som fremfører det bibelske budskapet om at religion snart vil bli forbudt, og foranledige Guds inngripen i menneskenes anliggende en gang for alle. Også kalt Harmageddon-slaget i Åpenbaringen.

  Det er også Gud Jehova selv ved sin sønn Kristus som vil initiere nasjonene til å gå til dette skritt, som vil vekke forbløffelse over hele planeten. Dette vil avstedkomme et voldsomt ”rop om fred og sikkerhet” blant folkene. Dessverre for dem vil religionenes offentlige avskaffelse fremskynde det endelige oppgjøret mellom menneskene og deres Skaper.

  DERFOR er det for kristne ingen grunn til å henge med nebbet når Vesten brytes ned i et tempo vi aldri før har vært vitner til. Det er rett og slett dette som må til for at Guds hensikter kan gjennomføres.

  Det er således av den største betydning for den enkelte at de nærmer seg Skaperen Jehova og Hans sønn Kristus NÅ. For når det hele starter sier Gud at ”på den dagen vil jeg ikke høre bønner!”

  • Anonym

   Å forby religioner på globalt nivå har utvilsomt noe for seg, siden religion langt på vei er dikt og faenskap, godt bekreftet av ovenstående.

  • Anonym

   Det du skriver i siste avsnitt er meget interessant og det er fakta sånn som bibelen skriver. Det har ringt for tredje gang skrev Minos og det er skrevet mye om dette både av kristne og «ikke» bekjennende kristne. Blant annet en høyremann fra Hallingdal. Har en skrift som også skriver ca tid. Jesus sa at bare faderen visste svaret. Personlig tror jeg at vi er inne i siste del av nådetiden. Når Herren henter sine blir det veldig vanskelig i de siste 7 år.

 • Muslim 500

  Sunn og moderat islam er ikke farlig.

  Vestens medier skaper et vrengebilde av islam, ved aa overfokusere paa terror, som utfoeres av mennesker som kaller seg for muslimer, men som ikke praktiserer sann islam.

  Jan Simonsen ogsaa skriver sjelden noe positivt om islam. Mest negativt om ekstremistiske «muslimer».

 • Jan Hårstad

  Etter valgene i London og i Østerrike kan vi bare slå fast at ur-innbyggernes muligheter til å få hegemoniet over sine europeiske byer og stater har gått ut på dato.
  I Østerrike er det rundt 20-25% velgere av innvandrerbakgrunn,over en kvart million tyrkere,samt masse folk fra Asia og Mahgreb-statene.
  Alle som så langt har analysert valgresultatet viser til at arbeiderklassen massivt har stemt for FPØ,hele 67% skriver noen aviser. befolkningen som bor i og nærheten av No Og Zones har stemt for FPØ.
  Men da alle innvandrere -uansett etnisitet og religion – føler seg truet av FPØ,stemmer de unisont motsatt. Og det er en anseelig blokk stemmer som slår drastisk ut. «Venstresida»,globalistene og muslimene står sammen.Og vant i Østerrike.
  Noe av det samme skjedde i London der Khan ble valgt nylig. Imamene i moskeene ga direktiver om at muslimene skulle stemme Khan,tredje verden folket gjorde likedan og derved har vi den situasjon at de opprinnelige London-innfødte er spilt helt ut.De er i mindretall i egen by.
  Og dette vil naturligvis gjenta seg i vilken som helst storby i hele Europa for immigrantene vil ikke bo på landet men vil inn i ghettoene i de store byene.
  Resultatet heretter blir at det blir umulig for europeiske innfødte å vinne noe valg i storbyene. De strategene for islamsk erobring av Europa har fått helt rett som hevdet at det holder med bare dawa(misjonering) og demografi(barnefødsler). Det er ikke nødvendig å ta fram noe sverd.
  Face the realities.

  • Fjodorov

   I Sverige er vel demografien tapt om 15 år, og så kommer Norge etter om 25 år og farvel de neste 1000 år!

 • Muslim 500

  Baade vi muslimer og kristne er imot abort.

  Norske kristne boer derfor stoette opp om islam i Norge, slik at vi sammen kan faa slutt paa abort.

  Kristelig folkeparti har jo ikke klart aa faa slutt paa abort.

  Muslimer og kristne hand i hand i Norge.

 • Moskus

  Kun 47% av franskmenn? Og denne meningsmålingen er utført etter det siste årets terrorhelvete på fransk jord? Det hørtes fryktelig merkelig ut. Hvis man da ikke regner med den muslimske andelen av befolkningen (rundt 10%?), er tallet fremdeles under 60%, og jeg synes det også er merkelig. Hvis det stemmer, og dette er en undersøkelse det ikke er «tuklet med» (jeg skulle også gjerne sett den nøyaktige ordlyden i spørsmålsformuleringene), så er franskmenn for «tolerante» for sitt eget beste. Dette innebærer at folk rett og slett ikke får nok før terroren faktisk rammer dem selv, og ikke bare «noen andre». Egentlig er dette et symptom på en europeisk kultur som har blitt altfor egosentrisk – ikke det motsatte; Folk bryr seg ikke før det er dem selv, eller deres barn, som blir sprengt i lufta.

 • enra

  Jeg er enig med Guest. I tillegg vil si at de fleste muslimene tar livet av er muslimer. Bomber blir sprengt stadig vekk, og muslimene faller. Religioner er noe herk.

Legg inn en kommentar