Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Regjeringen for nye skatter og avgifter

Jan_simonsen5-150x150333Det tidligere «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep» er blitt medlem av «Regjeringen for fortsatt høye skatter og avgifter og innføring av nye.» Lettelsene i inntektsskatten var tilnærmet null for «folk flest» i årets statsbudsjett. Om få dager trår den nye flyseteavgiften i kraft.

Allerede nå har den nye avgiften fått en ødeleggende virkning. Rundt 1000 mennesker mister arbeidsplassene sine på Rygge flyplass, som må nedlegges som et resultat av den nye avgiften som har skremt lavprisselskap fra å fly på Norge. Det skjer i en tid der både statsministeren og Fremskrittspartiets finansminister i hver eneste tale snakker om behovet for å sikre arbeidsplasser og å skape nye.

Javel. Det skjedde etter forhandlinger på Stortinget og press fra Venstre. Men både Høyre og Fremskrittspartiet valgt å gi etter. For Venstre var verdiløs symbolpolitikk viktigere enn arbeidsplasser, og regjeringspartiene valgte å godta denne løsningen i stedet for å lete etter en annen.  At mange av de enkeltmenneskene som nå mister jobbene sine vil slite hardt med å skaffe seg nye og risikerer få store økonomiske problemer, var mindre viktig enn å klore seg fast til makten.

I tillegg gjør flyseteavgiften det dyrere og dermed vanskeligere for personer med lave inntekter å ta seg velfortjente ferier til Europas storbyer, eller komme hjem fra militæret i helgene, eller for studenter å ta noen korte weekendturer til hjembyene sine for å treffe venner og kjente.

Selv om 80-90 kroner ekstra hver vei kanskje er overkommelig for mange, er det en stor prosentvis økning av de billigste billettene. Det verste er imidlertid at en avgift, når den først er innført, har en tendens til å vokse jevnt med årene, etterhvert som politikerne trenger mer penger til å gjøre seg populære med. En trist politikk fra spesielt Fremskrittpartiet. Skatte-og avgiftslettepartiet som forsvant.

19 comments to Regjeringen for nye skatter og avgifter

 • Anonym

  Jeg synes det er helt greit at flypassasjerer betaler en miljøavgift, i all den tid flyreiser forurenser mest. At Ryanair legger ned sin flyrute på Moss betyr ingenting. Staten kan bistå økonomisk inntil ny virksomhet gjør flyplassen lønnsom.

 • Miljøavgiftene er ofte bare et skalkeskjul for å skaffe penger i statskassen. Det høres bedre ut å straffe «miljøsvin» med miljøavgifter (miljøbøter) enn å ta penger rett ut av lommene på helt vanlige, uskyldige borgere med vanlige skatter.

 • knut

  Grande skal jo redde miljøet og hun skal bruke all sin tid til å forestille seg i sitt indre hvordan verden skal reddes! Slett ikke dårlig for dette ”støttepartiet” som for tiden balanserer på sperregrensa. Og får hun ikke denne seteavgifta på plass, presser hun nok Frp til å være med på et avgiftspåslag på bensin og diesel. Noe som egentlig ikke er så vanskelig. Siv Jensen er villig til å svelge så mange kameler som helst. Med nok et stakkarslig forsøk på å virke grønnest av alle, håper vel Grande å få noen ekstra stemmer fra dem som lengter etter det grønne paradis ved hjelp av skatter og avgifter. Også Tåkefyrsten var på nasjonal TV og bekreftet at han ikke er blitt noe mindre vinglete. Nå er han egentlig for at Ryanair både skal lande og lette fra Rygge! Ingen seteavgift fra den kanten. Tidligere var det boikott og det som verre var fra AP og LO.
  Men verst står det til med Frp som har kastet over bord det meste av hva de tidligere sto for. I stedet for å la seg presse fra skanse til skanse, burde de for lengst hoppet av regjeringssamarbeidet for deretter å komme styrket tilbake. Nå er det for sent. Siv Jensen &co kan bare begynne å forberede seg på å ta opp de gamle tråder og ta fram sine beste slagord når de til neste høst igjen blir et opposisjonsparti, noe som egentlig passer dem best.

 • Jan Hårstad

  Knut: det Jensen-styrte FRP er et globalistisk New World Order parti. Alle de parolene de slo omkring seg med ved siste valg droppet de så fort de kom til makt.
  Selv med Listhaugs fronting ramler det stadig inn anseelige mengder tredje-verden-flyktninger til Norge. Hadde det ikke vært for det der med Listhaugkortet,hadde det overhodet ikke vært noe forskjell på FRP og Nato/EU-Høire i Norge.
  Etter all denne oppvisning i avskaffelse av Norge,er egentlig tiden moden for en endring av det norske partilandskapet. Norge er nå det eneste land i Europa som ikke har et effekt nei til islam og nei til innvandring og nei til amerikanske kriger- parti.
  Hvis BilderbergerJensen skal begynne å slå omkring seg med siste valgs paroler i 2017 kommer hun til å bli utledd. Det har aldri vært så dyrt å kjøre på norske veier etter at bompengepartiet overtok og islamiseringen fortsetter for full damp.

 • Ingar Holst

  FrP er et latterlig, skattesugende, nytt Arbeiderparti. Jeg har aldri betalt så mye skatt som under Frp.

 • Anonym

  Kapitalisme fungerer greit så lenge den befinner seg under nasjonal kontroll. Problemene begynner å melde seg når man tillater en global grenseløs kapitalisme å vokse frem. Det er det vi har fått i dag og problemene globalismen skaper kan fylle en tykk bok.

  Vi trenger en politikk som tar et oppgjør med dette feilskjæret og fører politikken tilbake på det nasjonale sporet. Det er de folkevalgte som skal lede landet, ikke gi det bort til storkapitalens snevre profittinteresser.

 • Tusenkunstner

  Schei-Grande fremsto tidligere som en noksaa sympatisk person. Men i det siste har Venstre lederen blitt mer og mer uspiselig. Det er rart at en intelligent person kan ha saa idiotiske meninger.

  • Marcus_T

   Hun tror antagelig at det er god politikk. Velgerne ser ut til å være av en annen oppfatning. Personlig oppfatter jeg henne som en skrulle som ikke er mottagelig for fakta.

 • OA Hellvik

  Må jo si at jeg på mange måter er litt skuffet over regjeringen, skattetryket er omtrent som før. Vi har fått verdens høyeste priser på tobakk og alkohol. Ikke minst når en pakke tobakk med papir koster omtrent kr 240.- , så må vel det være verdensrekord. Det er mange med dårlig råd som sliter veldig i dag. Hadde håper Frp hadde gjort noe med dette !

 • Jan Hårstad

  «Partiet for folk flest» (FRP) er uten sammenligning for øvrig det mest hykkelske partiet i Norge. De gjør konsekvent det motsatte av sine valgparoler.
  Hellvik: hvis du ser på Europautviklingen i dag så er det pensjonistene globalist-politikerne vil knekke først. I både Hellas og Italia har det i flere år gått selvmordsepidemier blant eldre mennesker – heller dø enn sulte i hjel. FRP står for akkurat den samme type EU-finanspolitikk og jobber med å avhende norsk selvstendighet innen økonomi til Brüssel.
  Det er rart at ikke flere ser nødvendigheten av å bygge et nytt parti så fort som overhode mulig.

 • OA Hellvik

  Har sett på programmet til LIBERALISTENE synes det virker bra !

 • ano

  For en møkkaregjering vi har.
  Dette kloakkpartiet Venstre, ser ut til å diktere hele regjeringen i et og alt. Hva har H og FRP fått igjen for alle kapitulasjonene?
  Ikke en dritt annet enn sagway og billigere båtmotorer. Solberg og jensen er helt udugelige

 • knut

  Lurer på om de politiske beslutninger med Frp alene i regjering hadde vært annerledes uten disse sabotasjepartiene som ligger langflat og logrer for verdens maktelite og deres fantasier om en global sammenblanding av mennesker og kulturer. Framtidens mareritt.

  Om verden går under på første eller andre forsøk, spiller ingen rolle. Det er uansett ikke beregnet plass til alle i livbåtene!

 • Jan Hårstad

  Til Hellvik og andre: som alle nå etter hvert forstår så er alle de sentrale partiene fullblods globalister som bare gjør som Brussel og Washington/Nato dirigerer. Følger man med i disses politikk ser en at vedtak gjort der kommer til Norge med noen uker eller måneders forsinkning.
  Når det gjelder pensjonen kommer det nå meldinger i Junge Freiheit hvordan dette skal ordnes framover og både Hellvik og Hårstad skal kanskje være glad vi ikke opplever dette.
  I 2030 vil pensjonen bli utbetalt ved 69 år.
  i 2035 ved 71 år
  i 2041 ved 73 år.

  I 2017 er det meningen at FN innfører i verdensmålestokk overvåkning av all internett for «hatespeach» og begynner å innplantere microchips i armene til småbarn.
  George Orwells berømte visjoner er bare blåbær mot hva de planlegger.

 • OA Hellvik

  Gud skje lov at ikke de rød-grønne sitter med makten !!

 • Marcus_T

  Hrmm! Det er lenge siden det store stiftelsesmøtet i Saga kino. Kua har en tendens til fort å glemme at hun engang var kalv!

 • Marcus_T

  Godt å vite at Venstre er UNDER sperregrensen i flere målinger i det siste. Landet har det mye bedre UTEN. Det er som med VG: DAGEN ER MYE BEDRE UTEN!

Legg inn en kommentar