Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Støtter demonstrasjonene mot Barnevernet

Vidar_kleppe5«Norge kunne hatt verdens beste barnevern. Men vi har trolig et av de dårligste, i alle fall i Europa,» sier Demokratenes bystyrerepresentant i Kristiansand Vidar Kleppe. Han støtter dagens demonstrasjon mot barnevernet i Oslo, som starter utenfor Stortinget kl. 15, og de tidligere demonstrasjonene denne våren, blant annet i Vennesla 16.april.

«Barnevernet hevder selv at de kun tar barn fra sine biologiske foreldre når det er siste utvei på grunn av omsorgssvikt, vold, misbruk, alvorlige rusproblemer eller store psykiske problemer hos foreldrene. Men i praksis fjerner de ofte barna for bagateller og helt unødvendig, og argumenterer med «manglende omsorgsevne», og ikke med «omsorgssvikt», sier han.

Kleppe har gjennom årene arbeidet for å hjelpe flere foreldre som har blitt fratatt sine barn av barnevernet, og vet godt hva han snakker om.

«I verste fall skyver barnevernet foreldrene utfor stupet, og traumatiserer barn som ikke forstår hvorfor de blr fjernet fra sine foreldre. I noen tilfeller har det endt med selvmord,» sier han, og viser til at det de siste årene har vært store demonstrasjoner mot det norske barnevernet over hele verden.

«Barnevernet er i ferd med å skandalisere Norge som nasjon,» sier han. «Men det mest alvorlige er likevel de uheldig konsekvensene deres handlinger ofte får for foreldre og barn. Hadde barnevernet forholdt seg slik de selv sier de gjør ville det vært positivt. I enkelte tilfeller er det nødvendig å gripe inn med barneoverdragelse, men langt ifra i så mange tilfeller som dag. I de fleste tilfellene barna har mistet sine foreldre på grunn av barnevernets inngripen burde det heller vært gitt hjelp til familiene, slik at de kunne holdes sammen. I dag skilles ikke bare barna fra foreldrene, men også fra søsken,» slår han fast.

«Det blir gjerne påstått at foreldrene kan ta sakene opp i retten, men da skal de ha virkelig gode advokater for å vinne. Vanligvis argumenterer barnevernet med at barna allerede har vært i lang tid ho fosterforeldrene, i påvente av rettssaken, og nå er blitt vant til sine nye «foreldre», legger han til.

12 comments to Støtter demonstrasjonene mot Barnevernet

 • Gamle-ørn

  Jeg trodde lenge at Solveig Horne var SVer. For en hån mot Jon Alvheim, og hans ti bud mot barnevernet.Tidene forandres.

 • Anonym

  Gode kommentarer fra Kleppe.

 • Eirik

  Et godt eksempel på det vanviddet som er satt i stand av våre demoniske myndigheter:
  http://barnehage.no/helse/2016/05/–det-verste-du-kan-true-et-barn-med-er-tap-av-omsorgspersonen/

  Jeg har ikke lenger så lyst å bli værende i dette landet..

  •   
   Ja, Kari Killén er meget farlig for barn og deres familier. Det er hun fordi våre utrolig naïve myndigheter og pressefolk stadig gjør knefall for den slags mennesker som formelt sett har en kompetanse som reelt sett har kvakksalveri som innhold.

   I hennes doktorgrad om barnemishandling har hun tatt for seg mindre enn do dusinkasus på sykehus, hvorav hun sier at to av dem ikke hadde vært utsatt for noe slikt, så DERFOR BRUKER HUN DISSE TO SOM KONTROLLGRUPPE. Man kan jo spørre statistikere tilknyttet medisinsk industri hvor mange undersøkelser de gjør med hva slags utvalg og hva slags kontrollgrupper, når et nytt medikament søker godkjenning for bruk!
     

   • Jasper

    using two cases as control group in a PhD thesis? ROTFL

    It is a shame first for the university with the PhD programme and for the PhD consultant. The of course, shame for the applicant as well.

    • Jasper

     Then, of course…

    •   
     Jasper, she has an old-fashioned fr.philos degree. That is an untutored degree. Tutored doctoral degrees have only been in existence in Norway for relatively few years. Rather few people took the dr.philos degree at all. Lots of people employed at the universities were not dr.philos. (Something a bit similar in Britain, where an MA from Cambridge got you far enough not to necessitate any further degrees.) Myself I applied for a «professor’s competence» evaluation and luckily got it, on the strength of what I had published, and was on the basis of that appointed as professor a year later. (I had been a university lecturer≈ assistant professor in American terms) and a senior lecturer (≈ associate professor) for some years before that. Since I had not, before I was appointed (full) professor, got around to writing up a thesis for dr.philos, I was then barred from doing so. Hehe, I guess the universities didn’t/don’t want to get into the difficult situation of risking that an already appointed professor (in my time we were even appointed by the king in formal meeting with his government) afterwards submitted a thesis for consideration for dr.philos and was rejected!

     Degree theses which were approved for dr.philos are generally actually better than the newer Ph.D’s, in my opinion (I have read a number of both sorts). Certainly there are some odd ones, but so are many PhD theses, even much admired ones can have elementary flaws or be totally uninteresting. In fields like social work and branches of psychology, though, there is reason to think that the general standard of the subjects may be criticiseable and degrees on all levels are a part of this.
       

     • Jasper

      I see…

      The old fashioned doctor of philosophy degrees exist every here and where, I am just too young for them at my place…

      Still, hard to imagine such a degree without (at least formally independent) review…

      • Jasper: «Still, hard to imagine such a degree without (at least formally independent) review…»

       Oh, but there was a review, in fact a committee of established scholars, some of them from other institutions from the one where the candidate had handed in his thesis. And although, if the thesis was accepted for «disputation» that meant that it was accepted as of sufficient standard, the disputation could be full of real opposition and in some cases the committee members did not all agree that the thesis should have been accepted and this committee member might at the disputation go against acceptance. There could also be opposition ex auditorio – people at the disputation demanding time to argue and possibly oppose the acceptance of the thesis. (I was once an «opponent ex auditorio» myself, although I did not want to suggest the thesis should be turned down, I just wanted a scholarly discussion with the candidate and a clarification of some points in his thesis).

       Actually, I think the way PhD’s are guided and tutoured is unfortunate. The candidate for the highest degree in the land should be an independent scholar by then, should have worked independently and be made to face a real judgment of whether his work has been good enough!

   • «do dusinkasus» i det jeg posterte kl 13:32 skulle være «to dusin kasus» !

Legg inn en kommentar