Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mot travel sommer på Ben Gurion flyplass

Ben_Gurion_AirportBen Gurion International Airport står foran en travel sommer. Flere flyselskap, deriblant Turkish Airlines øker antall flyvninger, skriver Ynet News. The Israel Airports Authority og det israelske luftfartstilsynet forventer at mer enn åtte millioner reisende kommer til å passere gjennom Ben Gurion International Airport i løpet av sommeren.

Det vil i så fall være en 14% økning i antall reisende fra forrige sommer. Tallet omfatter både innkommende og utgående passasjerer, og både israelere og turister. En oversikt fra luftfartstilsynet viser at det vil være ca 670 avganger i uken fra Ben Gurion til destinasjoner over hele verden – 90 flere enn det var i fjor sommer – en 10 prosent økning.

Et annet interessant tall er i følge Ynet News det faktum at det er forventet å være en 40% økning i flyreiser i forhold til sommeren 2012, i god tid før «det åpne luftrom-politikken» ble vedtatt. Dette tallet inkluderer ikke charterfly som vil fly til destinasjoner i hele Europa.

På grunn av «det åpne luftrom-politikken» er antall avganger mellom Israel og Europa økte med 11 prosent, sammenlignet med en åtte prosent økning i land som ikke er en del av EU. Det var i april 2013 at den israelske regjeringen godkjente den såkalte «open skies»-avtalen med EU. Avtalen innebar at alle EU-basert flyselskap kunne fly direkte fra overalt i EU til Israel. Israelske flyselskap kan fly til alle flyplasser i EU.

Flere flyselskaper er ventet å øke hyppigheten av sine flyreiser til og fra Israel. El Al for eksempel vil ha 311 avganger per uke (sju prosent økning), Turkish Airlines vil ha 63 flyvninger i uken (12,5% økning), Easyjet vil ha 42 flyvninger i uken (en 10,5% økning), sammen med et lignende nummer fra russiske Aeroflot. United vil ha økt sine flygninger med 21% på grunn av en ny rute fra San Francisco.

Luftfartstilsynets rapport viser at det samlet vil være 91 avganger i uken mellom Israel og Istanbul, 60 til Paris, 55 til London, 46 til Roma, og 44 til New York.

Da «Open Skies»-avtalen ble undertegnet var det frykt blant israelske flyselskap for at den økte konkurransen ville ramme dem hardt og i verste fall føre til konkurser. I følge Ynet News har resultatet blitt stikk motsatt av fryktet. Flyreiser for El Al har steget 28,5%, Arkias flyreiser steg 44%, og Israir steg 111% fra det øyeblikket politikken ble signert. Den samlede markedsandel for israelske flyselskaper vokste fra 36% til 39% i sommer.

Samferdselsminister Yisrael Katz sier at Open Skies-politikk har ført til en vekst med doble sifre i antall flygninger til og fra Israel, et tall som bare er forventet å vokse seg større i årene som kommer.

Legg inn en kommentar