Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hamas bak terror i Jerusalem

Buss_terrorIsraelske sikkerhetsstyrker har pågrepet medlemmer av en Hamas terroristcelle ansvarlig for bombingen av en buss i Jerusalem den 18. april, der 19 mennesker ble skadd, mange av dem alvorlig, skriver Israel National News. Arrestasjonen av terroristene forhindret også en serie planlagte terrorangrep.

De seks terroristene som er arrestert var basert i Betlehem, like sør for den israelske hovedstaden, og ble brutt opp de siste ukene i en felles operasjon som involverer Shin Bet sikkerhetstjeneste, den israelske hæren og det ordinære politiet.

Under avhør avslørte terroristene at de planla flere angrep, inkludert en serie av bilbombeangrep og skyteepisoder. De innrømmer også at to av cellemedlemmene var ansvarlig for et skyteangrep i 2015, skriver Israel National News.

Selvmordsbomberen som utførte 18 april bombingen, 19-åringen Abed Al-Hamid Abu-Sarur, bosatt i Aidah-området i Betlehem, ble dødelig såret i angrepet, og døde to dager senere. Shin Bet har publisert navnene på de andre cellemedlemmene og deres bakgrunn.

Mohammed Sami Abed Al-Hamid, 28, bosatt i Beit Sahour nær Betlehem var tidligere fengslet i tre år for deltakelse i et terrorangrep gjennomført av Hamas. Under avhørt skal han ha innrømmet at det var han som laget bomben, ved hjelp av instruksjonsvideoer på nettet.

En annen av de arresterte, Al-Hamid, innrømmet under forhør at han også var involvert i et skyteangrep i oktober 2015, sammen med ett annet cellemedlem, Mohammed Issa Mahmoud Albarabi, 28. Paret kjørte i en leiebil langs en vei i nærheten av den jødiske byen Tekoa i Gush Etzion, og skjøt mot en israelsk bil på vei mot Tekoa. Heldigvis slapp føreren unna uskadd.

Mohammed Majdi Mustafa El-Aza, en 21-åring bosatt i Beit Jalah nær Betlehem, opererte under veiledning av Mohammed Sami og bidro til å forberede bomben brukt i angrepet i april. Han hjalp også med å finne kandidater som uttrykte sin vilje til å gjennomføre selvmordsaksjoner. Ahmed Mohammed Mahmoud Masiah, 19, bosatt i Aidah flyktningleir i Betlehem, transporterte selvmordsbomberen til åstedet for angrepet april.

Både 30-åringen Ali Ahmed Mohammed Arouj, bosatt i Bad Fluh og Saeed Asame Issa Harmas, 30, bosatt i Betlehem, har tidligere sonet terrordommer, skriver Israel National News.. Sistnevnte gjemte våpen i sitt hjem. Det vil bli tatt ut tiltale mot de arresterte Hamas-medlemmene en av de nærmeste dagene.

Legg inn en kommentar