Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Morrissey til Stavanger og Bergen

MorrisseyDen omstridte engelske artisten Morrissey, som flere ganger har uttalt seg kritisk om innvandring, og positivt om Israel, kommer til Stavanger og Bergen i august. Det ble offentliggjort på artistens hjemmeside 30.mai. Pop-ikonet Morrissey var frontfigur i det britiske kultbandet The Smiths. NME som er en av verdens største og mest innflytelsesrike musikkaviser har kåret The Smiths til tidenes viktigste band foran både Beatles, Rolling Stones og David Bowie.

På avisens kåring over tidenes 500 beste album troner også The Smiths øverst med albumet The Queen is Dead fra 1986.

I desember 2013 da pop-ikonet opptrådte under Nobels fredspriskonsert i Oslo. En pris for fred, forsoning og nedbygging av fiendtlighet, valgte Oslos daværende ordfører, Fabian Stang, en hatsk, krigersk og aggressiv holdning ovenfor Morrissey. Under programmet «Nytt på nytt» på NRK1, uttalte Fabian Stang at han vil bryte med alle tradisjoner når det gjelder Morrissey:

«Vanligvis hilser jeg på alle artistene som skal opptre, på mitt kontor. Jeg husker jeg møtte Will Smith og hans familie og de var veldig hyggelige. Men han karen her tror jeg ikke jeg vil be inn på kontoret», sa Stang.

I november 2014 holdt Morrissey konsert i Lusanne i Sveits. I den anledningen ble han intervjuet av et sveitsisk musikkblad. Der flesker den kjente artisten til med en klar melding om multikulturen. Overklassen føler ikke dens problemer, mer enn antydet han. «Det er usannsynlig for eksempel at Buckingham Palace noensinne vil bli omgjort til en moské,» sa Morrissey, og la til: «Multikulturer i England har bare skjedd i lavere inntektsområder.»

Morrissey har også tidligere kritisert den britiske innvandringspolitikken som har mener har omgjort britiske bydeler til områder hvor det knapt snakkes engelsk lenger. Dessuten har han uttrykt beundring og sympati for lederen for det britiske uavhengighetspartiet Nigel Farage.

Til det britiske magasinet Loaded magazine sa den tidligere frontmannen i The Smiths i januar 2013 at han nesten stemte på uavhengighetspartiet og at han liker Nigel Farage svært godt. Farage har markert seg som en av Europas fremste EU-kritikere. Han er også skeptisk til innvandring.

Morrissey trakk fram sin bekymring for Europas fremtid da han forklarte hvorfor han ville ha gitt sin stemme til Farages parti dersom han hadde brukt sin stemmerett, noe han ikke gjorde. Morrissey mener at Farages EU-kritikk er logisk.

Legg inn en kommentar