Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hamas bruker sementen militært, i stedet for til å gjenreise ødelagte bygninger

Hamas_tunnelHamas bruker 95 prosent av den sementen Israel slipper inn i området til militære formål, i stedet for til å bygge nye hjem for sivile palestinere som fikk sine hjem ødelagt under den siste Gazakrigen, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. Sementen som Hamas legger beslag på brukes til å bygge tunneler under grensen til Israel, som kan brukes til terrorangrep.

«Våre egne undersøkelser viser at av 100 sekker med sement som kommer inn i Gazastripen, blir bare fem eller seks overført til sivile» opplyser det israelske utenriksdepartementet.Resultatet av undersøkelsene er videreformidlet til FN. «Et hundre sekker er det som er nødvendig for å bygge et hjem, resten er beslaglagt av Hamas og brukt til militære formål,» sier generaldriektøren for det israelske utenriksdepartementet.

Israel opprettholder en blokade på Gazastripen og kontrollerer hva som er tillatt å sende inn og forlate territoriet, og er ofte kritisert av både internasjonale og norske Israel-kritiske organisasjoner for å forhindre gjenoppbyggingen av Gaza.

I begynnelsen av april lettet Israel på restriksjonene på fiske og økte sonen hvor båtene fikk lov til å fiske fra tre miles til ni. I begynnelsen av mai arresterte den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet en Hamas-smugler som ble anklaget for å bringe våpen og andre ulovlige varer inn i Gazastripen med båt. Israel anklaget Hamas for å dra nytte av letelsene i restriksjonene.

1 comment to Hamas bruker sementen militært, i stedet for til å gjenreise ødelagte bygninger

Legg inn en kommentar