Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Presset Frankrike fra å kjøpe produkt som kunne forhindret terror

Paris_terror3En sikkerhetsekspert mener at mange liv kunne vært reddet hvis ikke boikott-Israel-bevegelsen hadde hindret Frankrike fra å bruke israelsk terror-sporingsteknologi, melder Fox News. Det var etter angrepet på Charlie Hebdo og før terrorangrepet i Paris ifjor som kostet 130 mennesker livet, at franske sikkerhetstjenestemenn avslo et tilbud fra et israelsk selskap om terrorist-sporing som kunne ha forhindret terrorhandlingen.

«Tilbudet til kjøp av en datateknologi som ville gjøre det mulig for franske myndigheter å «koble alle prikkene» i det islamistiske ekstremistsamfunnet ble gitt til den franske generaldirektøren for indre sikkerhet (DGSI), Frankrikes viktigste etterretningsbyrå.

Denne teknologien brukes til å analysere og matche opp fragmenterte etterretningsrapporter fra flere nasjonale og internasjonale databaser, og gir antiterror-agenter den beste up-to-date informasjonen om potensielle terrorister som er tilgjengelig, skriver Fox News. Tilbudet ble avvist.

«De aktuelle franske myndighetene likte det, men en offisiell talsmann kom tilbake og sa at det var en instruksjon fra et høyere nivå om ikke å kjøpe israelsk teknologi,» forteller en israelsk kilde til Fox News. «Diskusjonen bare stoppet,» sier han.

«Ingen offisielle begrunnelser ble gitt for Frankrikes avvisning av tilbudet», sier kilden, som mener at det mest sannsynlig var politiske årsaker til at Frankrike ikke ville kjøpe produktet som kunne ha spart 130 menneskeliv dersom det hadde vært kjøpt inn og benyttet.

Belgia har håndtert samarbeidet med Israel helt annerledes enn franskmennene. Mindre enn en uke etter angrepene i Brussel kjøpte belgisk politi avansert overvåkingsteknologi fra det israelsk selskapet BriefCam. Teknologien er allerede i bruk på Statue of Liberty og ulike amerikanske flyplasser, sier Dror Irani, selskapets president og daglige leder.

2 comments to Presset Frankrike fra å kjøpe produkt som kunne forhindret terror

Legg inn en kommentar